Süssek valamit, vagy egyáltalán ne is menjek a konyha
közelébe?
Figyelt kérdés
Jó néhány éve a férjem unokaöccse nálunk volt egy családi vacsorán. Akkor én főztem és mindenkinek nagyon ízlett az étel. Tudni kell róla, hogy ő szakács, emellett mindig kimondja amit gondol. Kiszedett magának egy jó nagy adagot, belekóstolt és közölte jó hangosan, hogy "ne haragudj, de ezt én nem eszem meg mert szar". Azóta, ha hozzánk jönnek vendégségbe, mindig megkérdezi, hogy ki fog főzni és mindig úgy alakul a dolog, hogy a férjem főz. Most is jönnek és viccesen megjegyezte, hogy csak akkor jönnek, ha a férjem fog főzni.
12 éve "háziasszony" vagyok, azt mondja mindenki, hogy finomakat főzök-sütök. Most mit csináljak? Mindent készítsen a férjem? Ő nem tud sütit sütni. Vagy süssek azért valami süteményt?
Az intelligencia hiányzik ebből a rokonból! Nálam ez a beszólás kivágta a biztosítékot, úgyhogy főzz-süss, ahogy a kedved tartja! Nehogy már miatta ne csináld azt, amit szeretnél! Ha a férjed szívesen főz, akkor osztozhattok is (ő főz, te sütsz). De ez a rokon szerintem elásta magát nálad és a többieknél is. Nem hinném, hogy háziasszonyként bármilyen magyarázattal kellene jönnöd, hogy Te főztél-e vagy sem!
2012. febr. 2. 11:53
22/30 anonim válasza:
Neki rendelj pizzát,a többieknek meg főzz te valami finomat:-) Aztán tüntetőleg tedd le eléje a dobozt,hogy te még rá is gondoltál!:-)
2012. febr. 2. 12:04
23/30 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Úgy általánosságban jó a kapcsolatunk, csak ez a beszólása volt durva. Ráadásul nem is tűnt fel neki, hogy megbántott. Akkor kb 12 ember ült az asztalnál és több rokon is kétszer szedett. Nem védtek meg, nem mert senki megszólalni csak apósom jegyezte meg később, hogy neki nagyon ízlik és nem érti miért volt szar. Egy nagyszájú emberrel nem szívesen vitatkozik senki. A legjobb, hogy a "szarozós" fiatalabb nálam :)
2012. febr. 2. 12:18
24/30 anonim válasza:
Nem tudom írták e már,de én a helyedbe mindent én készítenék és azt mondanám ha férjem csinálta. Ha ízlik miután megette megmondanám h " tudod ezt a szart is csináltam"
2012. febr. 2. 12:42
25/30 anonim válasza:
én is azt tenném, amit már sokan mondtak... megcsinálnám, és azt mondanám a férjem készítette...aztán mikor megette, kijelenteném, h én csináltam, és máskor ilyet ne mondjon :)
2012. febr. 2. 13:05
26/30 anonim válasza:
Süssél-fözzél te, de a kajánál neki ne terits és ne adj elé semmit. Ha reklamál, akkor megjegyzed, hogy mivel neki a te fözöd SZ, nem akarod ilyennel megsérteni, hogy abból kelljen ennie. De ha akar, kaphat zsiroskenyeret.
2012. febr. 2. 13:08
27/30 anonim válasza:
Én lehet, hogy főznék, viszont nem terítenék neki az asztalnál... Úgyse kéri, akkor minek?
2012. febr. 2. 13:54
28/30 anonim válasza:
Szerintem így évek távlatából már mindegy, fölösleges rajta túráztatnod magad. Főzz te, ha gondolod, de nem kell neki megmondani, ki főzött, ne csinálj belőle problémát. Ha kérdezi, mondd el, hogy te főzted, de amúgy nem kell megemlíteni sem. Ha nem kell neki, akkor legközelebb tegyél le elé egy sajtburgert papírzacskóban, hogy érezze a törődést, a többieknek persze tálalj rendes ételt.
2012. febr. 2. 14:39
29/30 anonim válasza:
Én abban a pillanatban állítottam volna fel az asztaltól, mikor lesz@rozta a főztömet. Azon kívül többet nem hívtam volna meg, vagy ma mégis jöttek volna, bolti süti, chips, és ha nem tetszik, közölném, hogy nem főzök olyannak, aki nem becsüli meg, és ilyen bunkó módon leminősíti (ha tényleg rosszul sikerül, akkor is lehet finoman közölni).
2012. febr. 3. 17:02
30/30 anonim válasza:
"Utolsó: milyen kaja volt az és ki főzte? Mitől volt olyan borzasztó? :) Erre kíváncsi vagyok!"
Zöldbab főzelék. Pedig az egyik kedvenc kajám, direkt nagy adagot szedtem, erre a finom sós, ecetes íz helyett édeset kaptam. Ők cukrozták. Nekem ez tök fura :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!