Süssek valamit, vagy egyáltalán ne is menjek a konyha közelébe?
Jó néhány éve a férjem unokaöccse nálunk volt egy családi vacsorán. Akkor én főztem és mindenkinek nagyon ízlett az étel. Tudni kell róla, hogy ő szakács, emellett mindig kimondja amit gondol. Kiszedett magának egy jó nagy adagot, belekóstolt és közölte jó hangosan, hogy "ne haragudj, de ezt én nem eszem meg mert szar". Azóta, ha hozzánk jönnek vendégségbe, mindig megkérdezi, hogy ki fog főzni és mindig úgy alakul a dolog, hogy a férjem főz. Most is jönnek és viccesen megjegyezte, hogy csak akkor jönnek, ha a férjem fog főzni.
12 éve "háziasszony" vagyok, azt mondja mindenki, hogy finomakat főzök-sütök. Most mit csináljak? Mindent készítsen a férjem? Ő nem tud sütit sütni. Vagy süssek azért valami süteményt?
Én lesz*rnám,hogy mit gondol a főztömről,ha mindenki másnak tetszik!szerintem nyugodtan készítheted te a kaját,meg süthetsz sütit is,aztán ha nem tetszik neki,akkor nem kötelezp enni belőle.Egyébként nagyon bunkó viselkedés volt,hogy lesz*rozta a kajádat,mert ha tegyük fel még nem is annyira ízlett neki,akkor sem lett volna szabad ilyet mondania.
Én a helyedben figyelembe sem venném,hogy ő is ottvan,hanem szépen felszolgálnám a kaját,aztán ha mindenki eszik ő meg esetleg megint beleköt valamibe,akkor megmondanám neki,hogy akinek nem tetszik,az nem eszik belőle és pont!Nehogy már egy ilyen bunkó majom miatt idegeskedj!Ha nem tetszik neki a kaja,akkor hozzon magának szendvicset!
Ekkora egy tapló embernek biztos nem főznék, meg sem vendégelném. Anyukám is szakács méghozzá elég jó, de soha nem sértene meg senkit ilyen lealázóan. Ha a férjednek jó a kajád és másoknak is, akkor ez csak pics. játszás a sógor részéről.
Én már az elején lerendeztem volna a kérdést és nem is láttam volna vendégül, egyen otthon.Viccesen megjegyeztem volna neki, hogy nem is kell jönnie. Nem lett volna szabad idáig hagyni. Mert ha úgy is alakult véletlen hogy a férjed főzött, ő úgy gondolhatta hogy őt vettétek figyelembe.Azt kérdezed süss e sütit? Szükséged van arra hogy mégjobban megalázzon? Hogy beszóljon valamit? Ha sütsz is és szól valamit akkor vágd a fejéhez.
A sógor hányszor vendégelt meg titeket?
Ja és nálam alap ha megyek vendégségbe nem púpozom meg a tányért , szedek egy kicsit és megkóstolom, ha ízlik inkább veszek még 1 x. De annál gázabb nincs mint ott hagyni a nagy tál ételt mikor más lehet szívesen megette volna. A beszólás még gázabb.
Amúgy máshogy jó a kapcsolatotok ? Mennyit találkoztok velük? A férjed megvédett?
Jó nagy tahó lehet a rokon.
Én bíztos, hogy nem alkalmazkodnék hozzá, mert nem érdemli meg, amíg ilyen a magatartása.
Főzz csak azért is, és ha ennek a tapló parasztnak nem tetszik valami, nyugodtan szervírozd az ő főételét az ölébe, persze tűzforrón, a desszertet meg egyenesen abba a lepcses pofájába. :)
Nem tudom, miért érzi, hogy joga van földig alázni valakit, csak mert ő olyan nagy szakértője a témának.
Én is főznék..sütnék. Természetesen még az ebéd előtt kijelenteném, hogy én magam főztem!! Aztán vagy éhen marad, vagy megeszi..az Ő döntése.
Én biztos nem hagytam volna szó nélkül, ha ilyen rondán beszól, hogy "ez szar, nem eszek belőle".. Ha nem ízlik neki valami, akkor nem eszi meg, max eszik belőle 2 kanállal, és annyit mond, h nem éhes.. Nincs azzal semmi gond, ha valakinek nem ízlik valami. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a szájíze..
Viszont ha valaki olyan kedves, hogy engem vendégül lát, leültet az asztalához, és megkínál a főztjével, akkor semmilyen körülmények közt nem szólhatom le a főztjét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!