Miért hívják úgy a párok egymást, hogy anya és apa?
Rengetegszer ezt látom és nem értem! Miért nem szivem,drágám, vagy a saját nevén.
Szerintem ezért is van ez a sok megcsalás meg válás,mert a gyerek után szinte megszűnnek a felek nőnek és férfinak lenni.Miért jó ez nekik?
Emlékszem, hogy gyerekkoromban is keresztnéven szólították egymást a szüleim, az apa-anya csak akkor jött elő, ha nekem beszéltek egymásról. De ha anyám átkiabált apámnak a másik szobába, akkor "Pisti, gyere ide" volt.
Nekem is volt egy fél évem, amikor valamiért keresztnéven szólítottam őket. Ők továbbra is nekem apa-anyaként hivatkoztak egymásra, viszont nem így szólították egymást. Aztán magamtól visszaálltam az apa-anya megszólításra, pedig nem csináltak semmit se másként.
Nekem az apa szóról az apám jut eszembe. Ha a férjemet apáznám, akkor apám képe lebegne a lelki szemeim előtt. Mondjuk ez az ágyban kifejezetten zavaró lenne.
A férjem egyszer próbálkozott az Anya megszólítással, de a hideg veríték vert ki tőle, úgyhogy többet nem tette.
Egyébként sok gyermektelen párnál láttam már ezt az apa-anya megszólítást. Gyerekeseknél viszont nem, ők keresztnéven vagy becenéven szólítják egymást és csak a gyerekNEK mondják, hogy "Nézd, apa jön haza".
Az én szüleim akkor kezdték édesanyának és édesapának szólítani egymást, amikor bátyám elkezdett beszélni, és az édesanyját Évinek szólította, mert addig így hallotta édesapánktól.
5 hónapos a kislányom, és előtte apának szólítom az apját, ő meg engem anyának. Nem örülnék neki, ha Manócska a keresztnevemen szólítana majd. Ha a gyerkőc nem hallja, akkor természetesen mi sem így szólítjuk egymást. Kijelenthetem, hogy nem romlott meg ettől a kapcsolatunk :)
A gyerek előtt érthető, de ha egymás közt mondják, nekem is fura. Én is gabalyodtam már bele ilyen szituba, azt hittem, a nő ismerősöm az apukájáról beszél, és ennek megfelelően válaszoltam (és apukád stb.) - közben meg a férjét emlegette _nekem_ úgy, hogy "Apa." Ettől függetlenül szeretik egymást, én úgy nézem.
Tényleg elég meredek következtetést ezt megnevezni a válás okának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!