Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hívják úgy a párok...

Miért hívják úgy a párok egymást, hogy anya és apa?

Figyelt kérdés

Rengetegszer ezt látom és nem értem! Miért nem szivem,drágám, vagy a saját nevén.

Szerintem ezért is van ez a sok megcsalás meg válás,mert a gyerek után szinte megszűnnek a felek nőnek és férfinak lenni.Miért jó ez nekik?

2012. jan. 31. 14:36
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát mi a párommal nem vagyunk szülők de a kezdetektől apának és anyának hívjuk egymást. 26 hónapja együtt.
2012. febr. 22. 15:01
 42/48 anonim ***** válasza:
MOndjuk ennek tényleg nincs semmi értelme, ha valaki úgy hívja egymást apának és anyának hogy nem is apa és anya a két illető, az azért tényleg vicces (azaz nevetséges), de akik valóban szülők, ott mi kivetnivaló van benne?
2012. febr. 22. 16:55
 43/48 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudom...a kapcsolat intimitását ingatná meg számomra (főleg az ágyban), ha anyának meg apának szólítanánk egymást. Sokkal inkább átalakulna az egész egy szövetséggé, ami egy ember felnevelésére jött létre, elvesztené a kapcsolat a szexuális, férfi-nő közötti vonzalom oldalát. (És szexuális alatt nem csak a kontkrét fizikai szexet értem)
2012. febr. 22. 19:03
 44/48 anonim válasza:
akik apának és anyának hívják egymást, nem hiszem, hogy túl sokat fognak adni más véleményére... saját döntésük, nekik tetszik, kész. akinek nem tetszik, az majd máshogy hívja a párját!
2012. febr. 22. 22:02
 45/48 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem, hogy gyerekkoromban is keresztnéven szólították egymást a szüleim, az apa-anya csak akkor jött elő, ha nekem beszéltek egymásról. De ha anyám átkiabált apámnak a másik szobába, akkor "Pisti, gyere ide" volt.

Nekem is volt egy fél évem, amikor valamiért keresztnéven szólítottam őket. Ők továbbra is nekem apa-anyaként hivatkoztak egymásra, viszont nem így szólították egymást. Aztán magamtól visszaálltam az apa-anya megszólításra, pedig nem csináltak semmit se másként.

Nekem az apa szóról az apám jut eszembe. Ha a férjemet apáznám, akkor apám képe lebegne a lelki szemeim előtt. Mondjuk ez az ágyban kifejezetten zavaró lenne.

A férjem egyszer próbálkozott az Anya megszólítással, de a hideg veríték vert ki tőle, úgyhogy többet nem tette.

Egyébként sok gyermektelen párnál láttam már ezt az apa-anya megszólítást. Gyerekeseknél viszont nem, ők keresztnéven vagy becenéven szólítják egymást és csak a gyerekNEK mondják, hogy "Nézd, apa jön haza".

2012. febr. 29. 19:20
 46/48 bocifigura válasza:

Az én szüleim akkor kezdték édesanyának és édesapának szólítani egymást, amikor bátyám elkezdett beszélni, és az édesanyját Évinek szólította, mert addig így hallotta édesapánktól.

5 hónapos a kislányom, és előtte apának szólítom az apját, ő meg engem anyának. Nem örülnék neki, ha Manócska a keresztnevemen szólítana majd. Ha a gyerkőc nem hallja, akkor természetesen mi sem így szólítjuk egymást. Kijelenthetem, hogy nem romlott meg ettől a kapcsolatunk :)

2012. febr. 29. 20:48
 47/48 anonim ***** válasza:

A gyerek előtt érthető, de ha egymás közt mondják, nekem is fura. Én is gabalyodtam már bele ilyen szituba, azt hittem, a nő ismerősöm az apukájáról beszél, és ennek megfelelően válaszoltam (és apukád stb.) - közben meg a férjét emlegette _nekem_ úgy, hogy "Apa." Ettől függetlenül szeretik egymást, én úgy nézem.

Tényleg elég meredek következtetést ezt megnevezni a válás okának.

2012. febr. 29. 21:41
 48/48 anonim ***** válasza:
Mi ezzel tudatosítottuk magunkban hogy szülők lettünk, továbbá, a kislányunk is így jegyezte meg. Egymás között nevén szólítjuk a másikat.
2012. márc. 1. 06:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!