Miért hívják úgy a párok egymást, hogy anya és apa?
Rengetegszer ezt látom és nem értem! Miért nem szivem,drágám, vagy a saját nevén.
Szerintem ezért is van ez a sok megcsalás meg válás,mert a gyerek után szinte megszűnnek a felek nőnek és férfinak lenni.Miért jó ez nekik?
Mikor a kicsi fiam az apját a nevén szólította, a Nagypapát pedig apának hívta, villámgyorsan ráálltunk mi is az apa-anya megszólításra. De csak a gyerek előtt.
Az viszont valóban megmosolyogtató, hogy az öcsém, és a leendő sógornőm is anyázza-apázza egymást, holott gyerek a határban sincs.
A 29esnek van igaza én meg még mindig a 16. vagyok és megint eszembe jutott valami. :D
Nagynéném férje Tibor és Tibikémnek szólítja már jó 30 éve. :) Amikor megszületett az első gyerekük, akkor is Tibikém volt. A kisgyereknek persze nem azt mondta, hogy gyere nézzük meg mit csinál Tibikém, hanem hogy gyere megnézzük mit csinál apa. Egyszer azt mondta neki, szólj apának. A kicsi oda is szaladt az ajtóhoz és kikiabált rajta: Bibikééééééém gyereee!
Most ebben mi a rossz, hogy a keresztnevén szólította? Tudta, hogy ő az apja, de ott és akkor szimpatikusabb volt neki a "Bibikém".
Az sokkal gázabb, amit az egyik csoporttársam mesélt. Neki az anyja nem engedte, hogy anyának szólítsák, csak a keresztnevén, mert hogy úgy barátiasabb.... Na amikor önimsereti tréningen a fiúk anyukájuk bőrébe bújtak és be kellett mutatkozni, a srác el is kezdte, hogy XY-né vagyok... pedig direkt kérte a vezető, hogy a keresztnevükön mutatkozzanak be... A srácnak a szája nem állt rá az anyja keresztnevére, utána is csak elhadarta..
Én NEM pontoztam le senkit!! Amúgy nem azzal van bajom,hogy a gyerek előtt hivják úgy egymást,mert ok,tanulja meg a gyerek,hanem mikor mondjuk kettesben mennek vhová, és ott is így hivják egymást,vagy mikor a gyerek már nagy,akkor se szoknak le róla. Sztem ez gáz...:S
amúgy minden válasz hasznos volt,köszi az edigieket!
Szerintem ez aranyos dolog. Ezzel a hozzáállással lehet azt is firtatni, hogy miért hívják egymást cicának meg macinak (például), amikor emberekről van szó, nem pedig macskáról és medvéről; ettől nem szűnnek meg egymás szemébe embernek lenni, és nem alacsonyítják egymást állati rangba.
Ami azt én fülemet bántja, az az apjuk/anyjuk megszólítás, az szerintem nem túl kedves, de szerencsére nem is gyakran hallom.
Nem az a gond, hogy a gyerek előtt azt mondom, hogy "Ott van apa."
Az a gond, ha kettesben is azt mondom, hogy mondom mondjuk, hogy "Apa, kérsz kávét?"
Nekem ő nem az apám, hanem a férjem.
Én sem vagyok az ő anyja.
Ne is szólítson így, ha kettesben vagyunk, mert nem szeretem, és nem is szeretném.
Van nekem saját nevem, felnőtt vagyok, nem a férjem anyja.
A gyerekemnek vagyok az anyja!
Utolsó, TE. Ez TE vagy. De amint kiderült, a házaspárok (gyerekes házaspárok) nagy részét nem zavarja, és nem hiszem hogy mind tönkre fog menni csak mert apaként és anyaként tekintenek egymásra.........a kérdés kiírója is kibeszélni akar egy neki nem tetsző szokást. Akkor majd az ő férje ne hívja őt így. Ennyi, nem több. Mindenkinek máshogy jó.
Aki nem a szavaktól lesz NŐ, az nem szűnik meg nőnek lenni az Anya megszólítás ellenére sem. Hidd el, kérdező. És Te is hidd el, utolsó, aki Apánk hívja a férjét, az még nem hiszi azt, hogy a saját apjával beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!