Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hívják úgy a párok...

Miért hívják úgy a párok egymást, hogy anya és apa?

Figyelt kérdés

Rengetegszer ezt látom és nem értem! Miért nem szivem,drágám, vagy a saját nevén.

Szerintem ezért is van ez a sok megcsalás meg válás,mert a gyerek után szinte megszűnnek a felek nőnek és férfinak lenni.Miért jó ez nekik?

2012. jan. 31. 14:36
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
90%

Jaj, már megint egy beszéljünk ki másokat kérdés, de imádom.......ezt valami statisztikából számoltad ki, vagy mi? Ismerek párokat, akiknél anya és apa van egymásnak is, és attól még teljesen rendben van minden, ha szeretik egymást, akkor rohadtul nem a szavakon múlik, hidd el.

Ha férj-feleség szereti egymást, akkor akár tökfejkének is becézhetik egymást, nem lesz válás. Ha azonban nem tökéletes a kapcsolat, hívhatják egymást János királynak és Erzsi királynőmnek is, akkor sem lesz csodakapcsolat.

2012. jan. 31. 14:39
 2/48 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként azért még szűnik meg valaki nőnek lenni, mert anyának szólítja a férje, HA a férj anyaként is NŐnek tekint rá. Ennyi.
2012. jan. 31. 14:40
 3/48 anonim ***** válasza:
82%
Talán mert már anya, és apa? :)
2012. jan. 31. 14:41
 4/48 anonim ***** válasza:
77%
Akkor hívják egymást férfinak és nőnek? :D
 5/48 anonim ***** válasza:
71%
Nem hiszem, hogy ettől tönkremenne a kapcsolat, de nekem is bizarr ezt hallani.... Apa nekem az, aki az apám. Anyja meg leszek a majdani gyerekemnek, másnak nem.
 6/48 anonim ***** válasza:
84%

Majd ha odakerülsz rájössz miért jó ez nekik.

Addig ne agyalj ezen, úgysem fogod megérteni.

2012. jan. 31. 14:42
 7/48 anonim ***** válasza:
87%
1. én azt mondom: tedd el innen a zoknidat, nyuszi, vagy széjjelváglak. de apázni nem szoktam :)
2012. jan. 31. 14:42
 8/48 anonim ***** válasza:
97%

Többféle válasz is létezik ebben a témában.

Ez olyan dolog, hogy onnantól, hogy gyerek van, sokszor hallani ugye olyat, hogy az anyuka mondja a gyerekének "Szólj apádnak" - egyszerű megszokássá válik ez a szóhasználat.

Pl. anyukám soha nem azt mondta nekünk, hogy gyertek, megyünk anyához (azaz a mi nagymamánkhoz), hanem mindig azt mondta, hogy megyünk a mamihoz.

Én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.

2012. jan. 31. 14:46
 9/48 A kérdező kommentje:
jó akkor nem feltétlen megy tönkre a kapcsolat, de engem zavar az, ha mondjuk a boltban mögöttem megszólal a nő hogy apa vedd már ki a tárcámat! :DD olyan idiótán hangzik :D
2012. jan. 31. 14:48
 10/48 anonim ***** válasza:
98%
Ugyan, már megint egy olyan kérdés, aminek se füle, se farka. Ne mondd már, hogy te biztosan tudod, hogy attól megy tönkre egy kapcsolat, mert anyázzák, apázzák egymást a felek és ne mondd azt sem, hogy ettől megszűnnek párnak, nőnek és férfinak lenni, mert nem igaz. Én csak akkor szoktam apázni a férjem, ha a gyereknek mondok valamit róla, illetve ő is akkor "anyáz" :) ha a gyereknek mond rólam valamit.
2012. jan. 31. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!