Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hívják úgy a párok...

Miért hívják úgy a párok egymást, hogy anya és apa?

Figyelt kérdés

Rengetegszer ezt látom és nem értem! Miért nem szivem,drágám, vagy a saját nevén.

Szerintem ezért is van ez a sok megcsalás meg válás,mert a gyerek után szinte megszűnnek a felek nőnek és férfinak lenni.Miért jó ez nekik?

2012. jan. 31. 14:36
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
igen. erre elsősorban a közös gyerek miatt van szükség. unokatesómék szülei keresztnevükön szólították egymást, a két gyerekük nem is mondta, h apa v anya, hanem néven nevezte őket. ez azért furán csengett a hatéves unokabátyám szájából, amikor kikiabált a szobából az anyukájának, hogy "Eszter, gyere ide". húszas éveik elején-közepén végül maguktól átálltak az apázásra, anyázásra.
2012. jan. 31. 15:39
 22/48 anonim ***** válasza:
55%

De most komolyan, NEKED NEM TÖK MINDEGY? mit foglalkozol vele hogy ki hogyan hívja egymást vagy hogyan nem? Ha neked nem tetszik nem fogod így hívni. De hagy legyen már az embereknek szívük-joga úgy szólítani egymást ahogy ők akarják.

Ez a véleményem, nem azért mert nálunk ez megy, hisz nem, mert még nincs baba, de ha lesz miért nem szólíthatnám azt az embert aki most SZívem, Kincsem, Életem stb. úgy hogy "APA".

Én is hallottam már pároktól, és ez a kapcsolatukon semmit nem változtatott. Valamint ők általában a gyerkőc miatt csinálják, hisz minél többet hallja annál jobban megérti és megtanulja, utána meg gondolom megszokják.

De tényleg nem értem, hogy téged ez miért foglalkoztat ennyire. Felőlem úgy is hívhatnák egymást az emberek, hogy "kutya, macska vagy bármi más" nem az én dolgom. MAGÁNÉLET.

2012. jan. 31. 15:43
 23/48 anonim ***** válasza:
96%

Mi is Anya Apa vagyunk egymásnak ha ott a gyerek.

egy éves koráig ez eszünkbe sem jutott, amíg egy reggel a lányom arra nem ébresztett: Jijja(Lilla), deje!

Azóta a nagyszülőket is Mamának-Papának szólítjuk!

2012. jan. 31. 15:53
 24/48 anonim ***** válasza:
83%

Látom aki nem helyesel, azt lepontozod, bár szerintem elég hasznos válaszok azok is, hogy ne foglalkozz vele.

Mindenesetre az én véleményem az hogy ahol gyerek van ott szokás ez, a gyerek miatt. szerintem ennek semmi köze a válásokhoz, vagy ahhoz hogy a felek nem kezelik emiatt nőként és férfiként egymást.

Sajnálom, hogy az én válaszom se lesz túl hasznos, mert nem bólogatni jöttem.

2012. jan. 31. 16:04
 25/48 anonim ***** válasza:
42%
Lehet lepontozni. De én egyetértek veled. Nálunk is van gyerek, mégis az apa az az apám, nem a férjem. Úgyhogy én sem értem, hogy ebben a mi a jó. És igen, futkározik a hátamon a hideg, mikor ezt hallom. De ha nekik ez jó csinálják, én nem fogom. Ennyi. Na és most jöhet a lepontozás. :)))
2012. jan. 31. 16:08
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat.

Nálunk egyszerű. A 3 éves gyerekünk minket utánoz és apa, anya vagyunk.

Amíg szívemnek, Zalánnak hívtam a páromat, a fiam is úgy hívta, szerintem ez gáz.

Nálunk ezért van apa, anya.

De amikor egymással beszélgetünk és a gyerek játszik a szobájában, akkor cica, szívem és a nevünkön szólítjuk egymást.

2012. jan. 31. 16:21
 27/48 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem az ciki, hogy sokan erre fogják a megcsalást, válást.
2012. jan. 31. 16:37
 28/48 anonim ***** válasza:
98%

Gyerek előtt szerintem természetes, meg kell tanulnia hogyan szólítja a szüleit, viszont kettesben tényleg vicces.

Az tény és való, hogy sokan megszűnnek nőnek és férfinek lenni a gyerek születése után, de azért ez nem ebben nyilvánul meg. Ha ismernélek mutatnék pár ilyet, valami elképesztő. Hidd el a megszólítás semmi.

2012. jan. 31. 16:56
 29/48 anonim ***** válasza:
85%

Azért szerintem van különbség aközött, hogy "Gyere kisfiam, megnézzük mit csinál apa." és aközött, hogy "Apa, légyszíves add ide a sót."

Ugyanis a második jelenti azt, hogy "úgy hívják egymást", az első az nyilván azt jelenti csak, hogy a gyerek számára ő az apa/anya, ezért ha neki mondják, akkor persze, hogy így említik a másikat.

2012. jan. 31. 16:58
 30/48 anonim ***** válasza:
97%
Igen, érdekes, hogy aki nem ért veled egyet, azt lepontozod. Különben mindegy, csak azért fura, mert feltettél egy kérdést és az aki, nem üti bele az orrát más dolgába már nem is jó? Pedig véleményeket kérdeztél. Hát, igen, ahány ház ....
2012. jan. 31. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!