Rossz dolog, ha egy házasságban a gyerek születése után szokássá válik, hogy a felek úgy szólítják egymást, hogy apa és anya?
nem látok ebben semmi rosszat
ha pl. nincs ott az apa, akkor hangzana tök hülyén, hogy a keresztnevén említed a gyerek előtt
a gyerekek előtt rendzserint apa-anya vagyunk,
de pl. kettesben mindig a keresztnevén szólítjuk a másikat
Egyes vélemények szerint nem jó. Mi a férjemmel nem szólítjuk egymást apának-anyának, de ettől függetlenül a gyerek nem szólít mindket sem a keresztnevünkön, sem a becenevünkön.
Én úgy gondolom, hogy nem ezen múlik, minek tartja egymást a két fél.
Nem jelenti azt, de szerintem elég gáz. Ismerek olyan párt is, akik még nem is házasok, gyerekük sincs és így szólítják egymást.
De ha csak a gyerek jelenlétében és abban a periódusban, mikor a gyerek kezdi megtanulni ezeket a megszólításokat, azzal nincs baj. Nyilván egy 3-4 éves gyerek előtt már nem kell így mondani, rég tudja, hogy ki az apa, anya.
Szerintem hülyén hangzik, ha a házaspár egymást anyának, apának szólítja.Én nem szólítanám a férjemet apának, hisz nem az apám...
Ennél már csak az rosszabb, mikor egy férj úgy szólítja a feleségét, hogy -fiam-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!