Rossz dolog, ha egy házasságban a gyerek születése után szokássá válik, hogy a felek úgy szólítják egymást, hogy apa és anya?
Az ágyban mindíg édesem vagyok, meg ha kettesben vagyunk. Ha a gyerek hallótávolságon belül van, akkor anya-apa a megszólítás.
Édesapám úgy köszön anyukámnak hogy: Hello mama!
Amúgy tényleg óvatosnak kell lenni a gyerek előtt, ezt saját káromon tanultam meg, mint a "Cica, megjöttél" válaszoló.
Szokta látni a kicsink, hogy az apjával szájrapuszit váltunk.
Jó egy hónapig mindenkit szájon akart csókolni!
Szerintem igen, bár nem hinném, hogy csakis ezen múlna a házasság megromlása, kihűlése...
Annyira bénán hangzik, mikor a nők apázzák a párjukat, én olyankor mindig elbizonytalanodom, hogy a saját apjáról beszél vajon??? :)
Ja a másik pedig, hogy ez az érvelés, miszerint azért anyázzák/apázzák egymást, hogy a gyerek is azt tanulja meg, hát ez egy akkora baromság, hogy nem igaz!
Akkor mostantól nagyiznom, meg Jani papáznom kellene a szüleimet, meg Mamáznom és Laci papáznom a párom szüleit, vagy mi???
Mert érdekes módon attól, hogy én Anyának és Apának szólítom a saját szüleimet, a gyerekeimnek teljesen természetes, hogy ők a Nagyi és a Jani papa. És ugyanígy a párom szüleivel is, én Kati néninek hívom az anyósomat, de a fiaim számára ő a Mama és ebből még sosem volt semmi gubanc. Mi ezt szépen megbeszéltük és kész.
Ilyen alapon miért ne fognák fel a gyerekek, hogy a szüleik csak számukra Anya és Apa, mások számára meg Gizi és Pityu.
Ennyi. Nem kéne hülyének nézni a gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!