Miért hívják úgy a párok egymást, hogy anya és apa?
Rengetegszer ezt látom és nem értem! Miért nem szivem,drágám, vagy a saját nevén.
Szerintem ezért is van ez a sok megcsalás meg válás,mert a gyerek után szinte megszűnnek a felek nőnek és férfinak lenni.Miért jó ez nekik?
Már megint egy értelmes kérdés, amit már mondtak is elöttem :)
Mi is így hívjuk egymást, mert anya, és apa vagyunk. Emellett nem romlott meg a kapcsolatunk. De ugyanúgy mondom neki, hogy drágám, szerelmem, kicsim.
Egy kapcsolat nem ezen áll vagy bukik, hogy hogy hívom a másikat, sokkal több kell egy kapcsolathoz, majd te is megtanulod.
Belekötsz valamibe, amit kis tinifejjel viccesnek/bizarrnak/gáznak tartasz, majd levonod belőle a következtetést, hogy ez is annak a folyamatnak a része, ami gyerekvállalással kezdődik és válással végződik.
Megnyugodhatsz, ahol jól működik a házasság, ott nem megy tönkre amiatt, hogy így hívják egymást, sőt.
Persze rossz házasságokban is megy anyázás, csak az más tészta. Vágesz?
én azóta hívom a páromat apának mióta van gyerek, a gyerek még csak pár hónapos, de mikor a párom valamit csinál akkor a gyerek a kezemben és mondom neki, hogy megnézzük apa mit csinál és mikor a páromhoz érünk akkor megkérdezzük apa mit csinálsz?!
Anyumék mióta unoka van azóta ők meg tatázzák és mamázzák egymást
Van akinél ez természetes.
Amúgy meg erre a megcsalásos dologra tudok ellenpéldát is mondani.
Nálunk vegyes a helyzet :)
Anyáék csak akkor mondják a másikra, hogy anya vagy apa, ha velem beszélnek, egymást keresztnéven szólítják.
Nagymamámék már átvették a dolgot, ők egymásnak is mama meg papa. Így szokták meg, mióta kicsik voltak az unokák (nem én vagyok az egyetlen unoka, nálam csak idősebbek vannak)ők folyamatosan mama meg papa voltak mindenkinek, és rajtuk maradt.
Én a páromat szerintem nem fogom apázni, még ha lesz is gyerekünk, csak ha a gyerekhez beszélek, neki megvan a saját neve, amin érdekes, alegritkább esetben szólítom :) (Teljes keresztnéven csak akkor, ha haragszom :) Innen tudja, hogy gáz van ... :D
Szerintem ő nekem akkor is macika meg ilyesmi lesz, ha lesz gyerekünk.
Én nem ordítom le a fejed, mert szerintem valamelyest igazad van.
Bátyámék nem szólítják így egymást a gyerek előtt sem. Ugyanúgy megmaradt a szívem, meg a baby. Vicces, amikor 3 éves unokahúgom megy oda az apjához és úgy szólítja, hogy szívem. :)
Szóval szerintem sokszor a gyerek miatt teszik. Mivel a gyerek anyának, és apának szólítja a szüleit, így a szülők is így szólítják egymást. Hogy ez mennyiben játszik közre az elválásban, azt nem tudom.
Az mindenesetre baromi idegesítő, amikor 16 éves hülye tinik is így hívják egymást, aztán 3 nap után szakítanak.
16. vagyok. Az utolsóról eszembe jutott valami. :)
A nagymamám a papámat idesnek (vagyis édesnek, vidékiesen) szólította. Anyuék meg átvették és ők is úgy szólították, hogy ides. Már meghalt, de ha emlegetik, akkor vagy apuka, vagy ides.
Szerintem aranyos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!