Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti nem tartanátok furcsának,...

Ti nem tartanátok furcsának, ha férjetek nélkületek járna színházba már évek óta az agglegény kori baráti társaságával?

Figyelt kérdés

Engem annyira zavar, hogy ma, mikor délután megint bejelentette, hogy "ugye nem felejtetted el, hogy ma színházbérletem van?", úgy elkezdtem kiabálni, hogy a gyerekek csak pislogtak, de én nem tudtam magam türtőztetni. Kb. 10 éve vettek operett bérletet négyen, 2 fiú, két lány, mind facér volt. Közben mi már 5 éve összeköltöztünk, majd összeházasodtunk, született egy közös babánk aki 2 éves és nekem is volt már 2 nagy lányom az előző házasságból, így öttagú lett a család.

Már sokszor mondtam, hogy szüntesse meg ezt a bérletesdit, mert el kell fogadnia végre, hogy az előző életének vége, már családos, már nem "illik" ilyen külön programokra menni. Hiába, minden évben kiderül, hogy újra és újra megvették neki a többiek, mintha szándékosan csinálnák és elrángatnák mellőlem a párom. Halkan jegyzem meg, hogy az egyik nő szerelmes is volt a férjembe még annak idején, de nem volt esélye. Ő a főszervező, szerintem még most is rajong a páromért.

Eljár velük havonta egyszer étterembe is, akkor többen vannak, de ez a magja a társaságnak.

Nagyon zavar, egyszerűen már nem tudom ezt elfogadni, szeretném ha tényleg feladná.

Nem hiszem, hogy csak irigység beszélne belőlem, valahogy inkább az lehet, hogy a férjem még mindig nem fogadta el, hogy családos ember lett.

Ha ezt a két dolgot abbahagyja, akkor máshová már nem járna, de szerintem egy apukának nem is kellene külön járnia.

Kértem, hogy amíg nagyobb nem lesz a kicsi, ne járjon nélkülem, majd ha már lesz kire hagyni, menjünk inkább együtt, mert én is nagyon szeretnék színházba menni, igaz, nem operettre, mert azt ki nem állhatom.

Mit gondoltok erről?

2012. jan. 22. 23:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
84%

Jajj, nőként mondom, megőrülnék egy olyan ember mellett, mint te.

Ki a fenét érdekel, hogy szinglik? Nem családi állapot alapján választunk párt.

Egyébként pedig én átgondolnám, amit túrórudi mondott. Bőven van benne igazság.

2012. jan. 23. 00:21
 22/33 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon felfújod ezt az egészet.

Nincs abban semmi rossz, hogy eljár a barátaival.

De kiderült, hogy téged az zavar, hogy szinglikkel jár el. Ne haragudj, de ez butaság, csak mert ő már megtalálta a párját, akkor már szakítsa is meg a kapcsolatot azokkal a haverokkal, akik még nem? Mert ezt akarod. Elég szemétség az ilyen dolog. Neked hogy esne, ha szingli lennél, erre a barátnőid már nem is akarnának veled találkozni, mert te még csak egy szingli vagy. Vagy a barátnőid férje várná el, hogy többet ne járjatok el.

2012. jan. 23. 00:43
 23/33 anonim ***** válasza:
90%

Nehéz ügy. Egyfelől a kevés szabad idejüket együtt kellene tölteniük, másfelől lehet valakinek olyan szenvedélye, amit a társa nem szeret, vagy nem tud csinálni. (Példa: a lány barlangász 15 éves korától, a férj nem bírja a túrázást, de elengedi a 2 gyerek mellől.)

T. Kérdező:

Nem szereti az operettet? Nincs olyan fajta színház, ahova a párjával szívesen elmenne?

Mi a helyzet a párja baráti körével? Mi sem tudtunk mit kezdeni egymás kollégáival, amíg még jártunk a félig-meddig-vagy egészen-kötelező év végi bulikra.

2012. jan. 23. 08:11
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Önző vagy, ez az igazság, örülj inkább,hogy a férjed még nem szólt vissza erélyesebben. A házasság nem azt jelenti,hogy össze vagytok láncolva, jobb ha ezt elfogadod, mert tényleg az elvált anyuka szerepét gyakorlod egy pár év múlva.
2012. jan. 23. 08:29
 25/33 anonim ***** válasza:
92%
Irigy vagy,mert a férjednek vannak barátai,akikkel el tud járni,neked pedig nincsenek.Kétéves kistesót pedig már nyugodtan rá lehet hagyni a nagytesókra.Úgyhogy,ez ne legyen kifogás.Ne legyél rosszmájú és irigy,mert így nemcsak a férjedet fogod elveszíteni,hanem soha nem is fogsz tudni barátkozni senkivel és így mindig otthon fogsz ülni,besavanyodva.
2012. jan. 23. 08:56
 26/33 anonim ***** válasza:
55%

Én ismerem a szitut.

Mondjuk én nem voltam akkor családos, de volt egy barátom, aki a munkahelyi társasággal csinálta folyton ugyanezt. Egyébként nem szóltam sokáig érte semmit, persze néha rosszul esett, hogy én sehova nem mehetek, mert ez a munkahelyi társaság és nehogy már én ott "unatkozzak" Oké, gondoltam, kérdezgettem, mikor lesz olyan, hogy mindenki viszi a párját? Válasz: Majd. Nem volt ilyen. Aztán egyszer valami csapatépítésen megcsalt. "Véletlen". Visszakönyörögte magát, gondoltam mindenki hibázik néha, és reméltem, hogy majd most nem lesznek ilyen "TE nem jöhetsz" bulik. De egyre rosszabb lett, azon a nyáron nélkülem ment nyaralni a munkatársaival. Mert az a munkahely nyaralója és én oda nem mehetek. Mikor szóvá tettem, hogy miért nem inkább velem megy valahová, én voltam a sz@r, és azt mondta majd megyünk mi is. Nem mentünk, mert nem engedték ezután szabira. Aztán jövő évben közölte, hogy akkor elmegy Portugáliába az ismerőseihez de én ne menjek mert engem hát nem hívtak, ja és elmenne ugyanoda ahol megcsalt ugyanazokkal csapatépíteni. NA! Itt telt be a pohár. Szerencsére annyira megsértődött, hogy én miért akadok ki, hogy elköltözött. :-D

Na azóta én is kicsit sárkányosabb vagyok ha ilyenről van szó.

Kedves Kérdező!

Én megértem a problémád, és átérzem a dolgot. Az is igaz, hogy ha a férjed igényli a szabadságot akkor nem szabad meggátolni ebben, de esetleg megbeszélhetnéd vele, hogy néhány alkalomra Te is vele tartanál, mert szereted és szeretnél több időt vele tölteni, közös programokat szervezni. A dühödet amit érzel értelmezd át, és máshogy add neki elő a dolgot, mert a férfiak nem értik ezt a reakciót és nem tudnak vele mit kezdeni. Ne dühöngj, ne követelőzz, hogy fejezze be, hanem csak kérd, hogy vonjon be, mert érdekel, hogy őt mi érdekli és szeretnél a részese lenni a boldogságának, szereted és szükséged van a társaságára. Olyat meg végképp ne mondj, hogy szüntesse meg mert az előző életének vége, mert megijeszted. Inkább együttműködve segíts neki, hogy jól érezze magát. Akkor is ha nem szereted az operettet. Párszor kibírod, lehet megkedveled. Áldozatot is kell hozni néha! Valamit valamiért.

2012. jan. 23. 09:32
 27/33 A kérdező kommentje:

Mint már írtam, félreértitek az egész helyzetet.

Kívülállóként végiggondolva valóban furcsának hat az egész és tényleg sárkányként viselkedem, de nem erről van szó.

Az ismerettségünk elején legalább 1 éven keresztül én is jártam velük színházba. Én próbáltam beilleszkedni, még azt is kértem, hogy nekem is vegyenek színházbérleteket, mert én is szeretnék járni velük. Erre az volt a válasz, hogy azt nem lehet már kapni, előre több évre mind le van foglalva, csak kihalásos alapon lehet hozzájutni. De nem is ez a lényeg, jegyes előadáson is többször voltam.

Nem fogadtak be, a nők úgy néznek rám mind a mai napig mint a véres rongyra, a betolakodóra. A férjem azt mondja, én paranoiás vagyok, nincs semmi bajuk velem, de ezt egy nő érzi és látja. Persze, hogy nem vagyok kívánatos személy, mikor a hosszú évek kisajátítása után én voltam az aki mégis elvette a férfit az egyik nő "mellől".

Közel laktak egymáshoz, ezért sokat voltak kettesben, a nő reménykedett, hogy egyszer csak az övé lesz a párom és akkor jöttem én a képbe. Eleve ellenszenves voltam mindkét nőnek, egy követ fújnak. ( A másik pasi tök normális, őt kifejezetten szeretem, vele ha ritkán találkozom, jókat beszélgetek.)

Na meg az ilyen közös színházakkor, a szünetekben csak álltam csöndben a férjem mellett, ők négyen beszélgettek a régi időkről a munkájukról, én pedig kirekesztetten, kínosan álltam egyik lábamról a másikra. Még meg sem próbáltak bevonni a beszélgetésbe. Biztosan látták, de nem foglalkoztak velem.

Voltunk közösen külföldön egy több napos kiruccanáson, az sem volt jó. Végül az utolsó előtti napon megmondtam, hogy akkor ti mentek amerre gondoljátok, de miután engem soha senki meg sem kérdezett, hogy mit szeretnék látni, merre szeretnék menni, akkor én innentől járom a magam útját. Jött velem a párom is, és az volt igazán a jó 2 nap!

Meg sem hallgattak, egyszerűen átnéztek rajtam, levegőnek néztek.

Voltunk Depeche Mode koncerten. Szépen öregesen beálltak/beálltunk oldalt leghátulra ahonnan nem lehetett semmit látni és hallani. Kértem, hogy menjünk előrébb, ha már eljöttünk, élvezzük is a zenét, persze nem azt mondtam, hogy nyomakodjunk a tömegbe, hanem, csak egy kicsivel jobb helyet keressünk. Nem jöttek, a férjem sem, így én elmentem megint csak egyedül, és megkerestem a barátaimat. Eleve a párom társaságával szerettem volna lenni, de nem sikerült.:(

Nem a szingliséggel van bajom, az egyik barátnőm sem találta meg a párját és szívesen vagyok vele.

Azzal van a probléma, hogy SENKI-t be sem vesznek a körbe (így hívja a férjem), nem véletlenül morzsolódtak le a többiek. Kissé megkeseredett, lélekben és külsőben is megöregedett emberekről van szó. Ismerem őket annyira, hogy ki merjem ezt mondani. A páromat is ebből rántottam ki, mert ő is ilyen volt már.

A véleményeket szerettem volna hallani, nem a torkomnak ugrást, nem sok normális választ kaptam, nekik köszönöm.

2012. jan. 23. 10:38
 28/33 anonim ***** válasza:
66%

26-os vagyok. Így már érthetőbb a dolog. Igen sajnos egy ilyen GYK-n feltett kérdésnél sokszor probléma az információ hiány és így nehéz normálisan válaszolni.

Hát ebben az esetben szerintem jogos az ellenérzésed. Sajnos használható ötlettel nem tudok szolgálni, a férjednek kéne észrevennie, hogy ez neked mennyire rosszul esik. Gondolom már beszéltél vele erről, szóval fogalmam sincs hogyan lehetne ezt jobban megértetni vele.

2012. jan. 23. 11:10
 29/33 anonim ***** válasza:
88%

Én továbbra se értem miért is kéne akámit is tiltanod. Oké, maguknak való, besavanyodott fickók. Na és, maximum Te nem találkozol velük, nem vagy a férjedhez láncolva. Attól ő még eljárhat jól érezni magát.

Te is írtad, hogy a nőnek nem volt esélye, gyanítom akkor most sincs, tehát minek féltékenykedsz?

Ne akarjál tönkre tenni egy régi barátságot.

2012. jan. 23. 11:25
 30/33 anonim ***** válasza:
86%
Én sem értem továbbra sem. Nem kell mindenhová együtt mennetek. Vannak barátai, velük is jól érzi magát,kell ez is. Nem vagytok összenőve. A helyedben találnék én is társaságot, vagy egy jó kis hobbit, amiben később ki tudsz kapcsolódni nélküle.
2012. jan. 23. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!