Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról ha valakit...

Mit gondoltok arról ha valakit a szülei (akik megtehetik) jelentősen segítenek anyagiakkal, mikor kirepülnek?

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom a legtöbb szülő azért törekszik rá, de legalábbis ha semmi esélyt nem lát rá akkor is vágya, hogy majdan a gyermekének meg tudja alapozni a jövőjét. Én a szerencsések közé tartozom mert szülői segítséggel most nem fizetek lakáshitelt és 22 éves korom óta saját lakásban élhetek most már a családommal. De azóta ezt a lakást magam tartom fenn rendesen dolgozom, nem a műkörmösnél ülök egész nap és nem apuci pénztárcájában turkálok, mégis állandóan megkapom, hogy persze mert neked könnyű. Tény hogy nem olyan nehéz így már, legalább a biztos fedél miatt nem aggódom. És ha a fiaim felnőnek jó lenne nekik is hasonló segítséget adni, de hogy jogsit pl tanítást fizetni nekik az minimum. Persze valamit valamiért alapon, hogy felelősséget is tanuljanak, mint ahogy nálam is megvolt a miértje a lakásnak. Ti is megtennétek?
2012. jan. 22. 00:26
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
55%

Tisztelt Kérdező!

Igen, én az 56%-os beszólogató vagyok...:D

Én tényleg nem írigylem tőled-sőt az lenne jó, ha Mo.-n természetes lenne, h. mindenki megkap a szüleitől mindent, amit csak lehet. pl. Amerikában 18 évesen természetes, h. a lány/fiú kap egy k*rva nagy dzsippet...(persze mert megérdemlik)

Írod, hogy Te mennyire megdolgoztál mindenért. Képzeld, nekem a barátnőm orvosira jár, Dániába. Mondanom se kell, h. apuci-anyuci orvosok, barátnőm gyakorlatilag végig angol nyelvű környezetbe nőtt fel (II. ker. idegen nyelvű suli) stb. stb.

Van 4 lakása, 2-t albérletba adogat ki, egy "lánylakás"...egyben meg Ő él...- ha itthon van..

Viszont soha nem mondaná azt, h. Ő mennyire így meg úgy...egyszerűen látnod kellene, hogy tiszteli, és mennyire hálás a szüleinek...

Te viszont...- tudod mit hagyjuk...

Biztos neked a szél f*ngotta össze a németországi lehetőséget is... :-/

2012. jan. 22. 19:25
 32/48 anonim ***** válasza:
80%

Egyébként látom nem akarjátok megérteni...ill. tudom, hogy úgysem fogjátok:

Magyarországi körülmények között a magyar emberek 90%-nak ÉLETCÉL egy saját lakás. (fiatalok esetében ez még inkább igaz).

Nyilván egy etiópnak más az életcél: pl. egy bungalló

Egy afgánnak pl. egy jó cipővarrodai állás. Egy kínai sírva fakad, ha egy világcégnél dolgozhat-mert van munkája. Egy mongol családban pedig egy saját jurta 30-ad magával....

Mo. a saját lakás. Azzal, hogy Ti készen megkaptátok - aranytálcán, azt jelenti, hogy pont azzal vagytok beljebb mint a maradék 90% magyar.

...és utána jöttök azzal, hogy nektek nem volt könnyebb...

A f*szt nem..., de ha tényleg nem, akkor miért indítottad el egyáltalán a kérdést??? - ja... bocs, én kérek elnézést...

2012. jan. 22. 19:36
 33/48 anonim ***** válasza:
84%

pont egy más ember teljes életművét tolta alátok anyuci-apuci...

...és azért nem is látjátok mit kaptatok, mert nem küzdöttetek meg érte: nem gürcöltetek 24/48-ban, nem vettek fel hitelt úgy, hogy havonta döntenetek kellet, h. zsíros kenyér legyen-e, vagy törlesztő,...

jellemző az is, h. a szociális környezetetek leírása: "Németországban éltem, 2 diplomám, 3 nyelvvizsgám 1,5 milliós fizetésem van, 20évesen apuci angliába küldött Harvardra, majd "megküzdötttem" a jó állásomért..."

Érdekes, h. nem úgy kezdődik a történetek, hogy: "keményen tanultam, bekerültem egyetemre, mellette Tescoban dolgoztam, 2 évig nem kaptam állást, majd 80-90ezerért elmentem dolgozni, mamám meghalt, és rám hagyta a lakást"

2012. jan. 22. 19:41
 34/48 anonim ***** válasza:
0%

Nem, te nem érted.

Én írtam,hogy kaptam egy házat! Lehet,hogy még te sem dolgozol annyit, mint amennyit én.

Én nem mentem táppénzre 12 hetes terhesen, csak 36 hetesen! És igen, ha megtehetem,hogy ugyanezt adom a gyerekemnek, hát megteszem. Anélkül,hogy úgy érezném, hogy na a gyerek ezért az én körmöm kopott. Ha így adja valaki,akkor inkább ne adja. Nekem öröm lesz,hogy adhatom.

Én nagyon hálás vagyok a szüleimnek. Tisztelem, becsülöm őket és azt is,amit kaptam. Remélem,hogy a gyerekem is így fog irántam érezni.

És, ha megtehetem,hogy a legjobb suliba járatom,hogy mondjuk ne kelljen neki a Tesco-ban éhbérért dolgozni,akkor meg fogom tenni!

Te egy beszűkült ember vagy, aki úgy gondolja,hogy aki nem melózott a bányában életében,az csak hálátlan, szar ember lehet.

Na az ilyennek egyébként nem is érdemes magyarázkodni!

2012. jan. 22. 19:50
 35/48 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem Te nem Magyarországon élsz...

Nézz már egy kicsit körül ember!! :-o

(Először azt akartam írni, h. "kívánom neked, hogy szembesülj a magyar valósággal - de meggondoltam magam..

Addig örülj, amíg anyuci-apuci tud tolni lóvéval...

Fogsz még keserűen csalódni... :-/ - de ne így legyen...)

2012. jan. 22. 19:57
 36/48 anonim ***** válasza:
0%
Hát lehet, hogy fogok még csalódni. De hogy ilyen keserű, irigy, unintelligens ember nem lesz,az biztos!
2012. jan. 22. 20:06
 37/48 anonim ***** válasza:
76%

Sztm. az, hogy tisztában vagyok a magyar családok 90%-nak "lehetőségeivel" és próbállak szembesíteni vele - elhiszem, h. neked "unintelligens"... nem csodálkozom, hogy nem tetszik

...a politikusok, Gyurcsány, Orbán, Lázár is így válaszolna, ha körbevinném azokba az átlag magyar családokba, ahol az egy főre jutó átlagkereset ~40ezer ft alatt van...

K*rvára nem is értik miről beszélnek az emberek - hisz nekik lézerdetektor, SuperB, 100ezres benzinköltség, milliós vállalkozások vannak...- mi a sz*rról beszélnek akkor ezek a k*csög magyarok - nem igaz???

"unintelligens parasztok" - vagy hogy Lázárosra (és a ti nyelvetekre) fordítsam: "aki nem vitte semmire, az annyit is ér"...

2012. jan. 22. 20:13
 38/48 A kérdező kommentje:
hát nem tudom honnan vettétek hogy apuci küldött németo-ba? engem a gimi küldött kvázi én nyertem el a lehetőséget x diák közül de mind1, ami azért volt mert jól tanultam nem a szüleim pénzét buliztam el tizenévesen. Apám itthon tartott volna annyira féltett. Ott pedig nem éltem nagy lábon mert nem volt miből ott is suliba jártam meg haza. Az állásom szintén saját erőmből lett. de azt nem meri megválaszolni egyik irigykedő se, hogy visszautasítanátok e ha kapnátok. Én nem azért szültem gyereket hogy majd kilökjem őket 18 évesen az utcára, addig maradnak nálam amíg szükségük van rá, és nem fogom az első fizujuk felét lenyúlni "lakbérre". Ki tudja meddig élünk vagy ők meddig élnek, meddig lesznek a közelünkben, addig kell egymást segíteni amíg lehet. a lakásba az utolsó kiskanalat is én vettem, felújítottam de aki nem ért egyet velem úgyse fogom meggyőzni. Sőt ezek után nem is izgat ha majd a gyerekeim is megkapják ezt a fejükhöz, én foggal körömmel arra törekszem ezután sőt mióta először felsírtak azóta is hogy nekik a lehető legjobb legyen, és soha nem helyezem az én érdekeim az övék elé. Nekem ez a természetes nálunk generációk óta így természetes, mikor a szüleim kirepültek akkor meg jöttek a rokonok szomszédok szülők házat építeni ingyen, szeretetből, szívességből, akkor ez volt a segítség módja. Mivel a diplomába gyerek mellett kezdtem ez fizetős volt amit én fizettem apám erre is azt mondta ugyan minek az már...Na erről beszéltem hogy kaptam egy lakást amikor még válság nem is volt, és szerencsésen kihasználtam ezt, ezért most bélyeg van a homlokomon. (csak pár évvel többe telt volna hogy magamtól is megvehessem ugyanezt). Részemről téma lezárva aki nem tudja ezt átérezni annak úgyis hiába magyarázkodok meg különben se annak szántam, csak kíváncsi voltam ki meddig gondolja támogatni a gyermekét, és esetleg mit tud tenni ennek érdekében.
2012. jan. 22. 20:31
 39/48 A kérdező kommentje:
most hogy visszaolvastam magam az jutott még eszembe, hogy az is általánosítás ebben az országban, hogy akinek jobban megy az már csakis egy szemét csaló lehet, nekem is van főnököm nem rajongok érte emberileg ezerszer jobban megy neki mint nekem, de tudom hogy szét gürizte magát érte és azt mondom szerencsés ember hogy ennyire vitte.. ez az amit itt nem lehet hallani: neked könnyű helyett de jó neked, hogy ilyen szerencsés vagy. És soha senki orra alá nem dörgölöm a szerencsém pont ezért inkább zárkózott vagyok a magánéletben, de ez itt az az oldal ahol megkérdezhetjük mások véleményét, és itt is azzal az általános véleménnyel találkoztam amivel személyesen is leginkább.
2012. jan. 22. 20:43
 40/48 anonim ***** válasza:
72%

Nem irigykedik senki...

De egy valamit el kell ismerni. Sokkal könnyebb helyzetben vagytok, mint az átlag fiatal. Nem kell idekeverni, hogy juj mennyit güriztél... Ugyanúgy gürizik más is, csak nem kap lakást a szüleitől. Ergo rosszabb helyzetben van és nagy hátrányból indul. Én azt mondom, hogy örüljetek neki, hogy ilyen szerencsések vagytok, de ne hangoztassátok, hogy ti ugyanott kezdtétek, mint mások. Mert ez nem igaz! Igenis nektek könnyebb. Ismétlem, nem vagyok irigy.:)

2012. jan. 22. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!