Mit gondoltok arról ha valakit a szülei (akik megtehetik) jelentősen segítenek anyagiakkal, mikor kirepülnek?
Tisztelt Kérdező!
Igen, én az 56%-os beszólogató vagyok...:D
Én tényleg nem írigylem tőled-sőt az lenne jó, ha Mo.-n természetes lenne, h. mindenki megkap a szüleitől mindent, amit csak lehet. pl. Amerikában 18 évesen természetes, h. a lány/fiú kap egy k*rva nagy dzsippet...(persze mert megérdemlik)
Írod, hogy Te mennyire megdolgoztál mindenért. Képzeld, nekem a barátnőm orvosira jár, Dániába. Mondanom se kell, h. apuci-anyuci orvosok, barátnőm gyakorlatilag végig angol nyelvű környezetbe nőtt fel (II. ker. idegen nyelvű suli) stb. stb.
Van 4 lakása, 2-t albérletba adogat ki, egy "lánylakás"...egyben meg Ő él...- ha itthon van..
Viszont soha nem mondaná azt, h. Ő mennyire így meg úgy...egyszerűen látnod kellene, hogy tiszteli, és mennyire hálás a szüleinek...
Te viszont...- tudod mit hagyjuk...
Biztos neked a szél f*ngotta össze a németországi lehetőséget is... :-/
Egyébként látom nem akarjátok megérteni...ill. tudom, hogy úgysem fogjátok:
Magyarországi körülmények között a magyar emberek 90%-nak ÉLETCÉL egy saját lakás. (fiatalok esetében ez még inkább igaz).
Nyilván egy etiópnak más az életcél: pl. egy bungalló
Egy afgánnak pl. egy jó cipővarrodai állás. Egy kínai sírva fakad, ha egy világcégnél dolgozhat-mert van munkája. Egy mongol családban pedig egy saját jurta 30-ad magával....
Mo. a saját lakás. Azzal, hogy Ti készen megkaptátok - aranytálcán, azt jelenti, hogy pont azzal vagytok beljebb mint a maradék 90% magyar.
...és utána jöttök azzal, hogy nektek nem volt könnyebb...
A f*szt nem..., de ha tényleg nem, akkor miért indítottad el egyáltalán a kérdést??? - ja... bocs, én kérek elnézést...
pont egy más ember teljes életművét tolta alátok anyuci-apuci...
...és azért nem is látjátok mit kaptatok, mert nem küzdöttetek meg érte: nem gürcöltetek 24/48-ban, nem vettek fel hitelt úgy, hogy havonta döntenetek kellet, h. zsíros kenyér legyen-e, vagy törlesztő,...
jellemző az is, h. a szociális környezetetek leírása: "Németországban éltem, 2 diplomám, 3 nyelvvizsgám 1,5 milliós fizetésem van, 20évesen apuci angliába küldött Harvardra, majd "megküzdötttem" a jó állásomért..."
Érdekes, h. nem úgy kezdődik a történetek, hogy: "keményen tanultam, bekerültem egyetemre, mellette Tescoban dolgoztam, 2 évig nem kaptam állást, majd 80-90ezerért elmentem dolgozni, mamám meghalt, és rám hagyta a lakást"
Nem, te nem érted.
Én írtam,hogy kaptam egy házat! Lehet,hogy még te sem dolgozol annyit, mint amennyit én.
Én nem mentem táppénzre 12 hetes terhesen, csak 36 hetesen! És igen, ha megtehetem,hogy ugyanezt adom a gyerekemnek, hát megteszem. Anélkül,hogy úgy érezném, hogy na a gyerek ezért az én körmöm kopott. Ha így adja valaki,akkor inkább ne adja. Nekem öröm lesz,hogy adhatom.
Én nagyon hálás vagyok a szüleimnek. Tisztelem, becsülöm őket és azt is,amit kaptam. Remélem,hogy a gyerekem is így fog irántam érezni.
És, ha megtehetem,hogy a legjobb suliba járatom,hogy mondjuk ne kelljen neki a Tesco-ban éhbérért dolgozni,akkor meg fogom tenni!
Te egy beszűkült ember vagy, aki úgy gondolja,hogy aki nem melózott a bányában életében,az csak hálátlan, szar ember lehet.
Na az ilyennek egyébként nem is érdemes magyarázkodni!
Szerintem Te nem Magyarországon élsz...
Nézz már egy kicsit körül ember!! :-o
(Először azt akartam írni, h. "kívánom neked, hogy szembesülj a magyar valósággal - de meggondoltam magam..
Addig örülj, amíg anyuci-apuci tud tolni lóvéval...
Fogsz még keserűen csalódni... :-/ - de ne így legyen...)
Sztm. az, hogy tisztában vagyok a magyar családok 90%-nak "lehetőségeivel" és próbállak szembesíteni vele - elhiszem, h. neked "unintelligens"... nem csodálkozom, hogy nem tetszik
...a politikusok, Gyurcsány, Orbán, Lázár is így válaszolna, ha körbevinném azokba az átlag magyar családokba, ahol az egy főre jutó átlagkereset ~40ezer ft alatt van...
K*rvára nem is értik miről beszélnek az emberek - hisz nekik lézerdetektor, SuperB, 100ezres benzinköltség, milliós vállalkozások vannak...- mi a sz*rról beszélnek akkor ezek a k*csög magyarok - nem igaz???
"unintelligens parasztok" - vagy hogy Lázárosra (és a ti nyelvetekre) fordítsam: "aki nem vitte semmire, az annyit is ér"...
Nem irigykedik senki...
De egy valamit el kell ismerni. Sokkal könnyebb helyzetben vagytok, mint az átlag fiatal. Nem kell idekeverni, hogy juj mennyit güriztél... Ugyanúgy gürizik más is, csak nem kap lakást a szüleitől. Ergo rosszabb helyzetben van és nagy hátrányból indul. Én azt mondom, hogy örüljetek neki, hogy ilyen szerencsések vagytok, de ne hangoztassátok, hogy ti ugyanott kezdtétek, mint mások. Mert ez nem igaz! Igenis nektek könnyebb. Ismétlem, nem vagyok irigy.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!