Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem meg a férjemet,...

Hogy győzzem meg a férjemet, hogy nem szórom a pénzt? Elég különböző a szemléletmódunk az anyagiakkal kapcsolatban.

Figyelt kérdés
Ő mindig is félretett, ezt látta a szüleitől is. De amióta megszületett a fiunk (2 éve) nemigen sikerül. Én gyesen vagyok plusz rokkantnyugdíjas. És nagyon elegem van, hogy nem telik el hónap anélkül, h. számonkérne. Heti 20000 élelmiszerre, háztartási szerekre, gyógyszerre tényleg sok? Most konkrétan az a baja, hogy akartam még egy doboz csokit a testvéreméknek. Karácsonyra.
2010. dec. 20. 00:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%

Háát.. nem látunk bele az életetekbe, így nehéz bármit is mondani. Lehet, hogy ő sem keres jól, és fél a jövőtől? Fél, hogy nem lesz tartalékotok, és semmi biztosíték arra, hogy Te is dolgozni fogsz újra hamarosan, stb. stb.

Persze, amit leírsz, az tényleg kicsinyességnek tűnhet az ő részéről, meg hát ez az elszámoltatás is borzasztó lehet. :(

Írd fel tételesen a havi kiadásaitokat, és legközelebb, ha pampog, mutasd meg neki. És kérdezd meg tőle, mely tételeket lehet elhagyni a jövőben. Nyilván a gyereken, a kaján és a tisztítószereken nem fog sprórolni?

2010. dec. 20. 00:58
 2/21 anonim ***** válasza:
46%

Kisgyerek mellett ennél kevesebből nem nagyon lehet kijönni egy héten szerintem.. A pelenka, a bébiétel vagy jobb alapanyagok(nyilván nem főzök a gyerekemnek valami félig rothadt zöldségből), alaposabb takarítás stb mind többletköltséget jelentenek. A gyógyszer meg ha kell, akkor kell..

Ha nem érti meg, hogy minden kell, amit veszel, akkor egy-két hétig próbáld meg, hogy nem veszel háztartási szereket vagy bizonyos élelmiszereket, amit szeret, és ha számon kér(miért van kosz vagy miért nincs ez vagy az) akkor mondd egy mosollyal, hogy "Drágám, te mondtad, hogy költsek kevesebbet"

Jobb ötletem nincs:)

2010. dec. 20. 01:02
 3/21 anonim ***** válasza:
62%
Ha jól értelmezem ő keresi a pénz nagy részét, tehát indokolt részéről a takarékosság. Csak őt tudom védeni, mert én is ilyen vagyok. Ne vedd rossz néven a számonkérést, miattatok csinálja. Ha nem egyezik a szemléletmódotok, beszéljétek meg. :)
2010. dec. 20. 01:03
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Heti hússzal számolva az havi nyolcvan. Ezen felül még van a rezsi, a közlekedés, ruha, pelenka, ilyesmik. A rokkantnyugdíjad nem lehet túl sok, mert gondolom, még fiatal vagy. A gyes kb 25, a csp 12 e Ft. Így számolva a férjednek minimum havi netto 150-et kell keresnie, hogy kijöjjetek. Valahogy próbálj csökkenteni a kiadásokon, és kicsit félretenni, mert bármikor jöhet egy váratlan kiadás. Elromlik a hűtő, és újat kell venni, betegség, etc. A gyerek is nő, egyre több dolog kell neki, jön majd az ovi, suli, osztálypénzek, blablabla. Ha most nem jöttök ki, később még nehezebben. A hitel egy ördögi kör.
2010. dec. 20. 01:10
 5/21 anonim ***** válasza:
90%
Heti 20000 az sok, ha minden heti bevásárlásnál el megy ennyi azért lehet csökkenteni a költségeken. Gondolom nem örülne egy tányér rántott levesnek ebédre de spórolni csak így tudtok.
2010. dec. 20. 01:16
 6/21 anonim ***** válasza:
39%
Egyszer bízd rá a vásárlást, hogy reálisabban lássa az árakat.
2010. dec. 20. 01:43
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
Pedig ki lehet jönni kisgyerekkel ennél kevesebből is. Nálunk havi 50-ből megvan a bevásárlás négy főre, igaz, mi gyógyszerre szerencsére nem költünk. Minden nap van hús, zöldség, gyümölcs, (nem rohadt)és háztartási szerekből sem a legolcsóbbat veszem. Egy kétévesnek meg nem kell bébiétel, vagy külön főzni - hacsak nem allergiás - nyugodtan eheti azt, mint a szülei. Gyógyszerre nem jár a közgyógy, ha valaki rokkant?
2010. dec. 20. 01:46
 8/21 anonim ***** válasza:
57%

Egy időben az én férjemnek is ez volt a mániája, hogy szórom a pénzt...

No, én egy ideig védekeztem, de mikor láttam, hogy semmit nem ért meg abból, hogy a boltban csak pénzért adnak bármit, és nézze meg az árakat, akkor mást találtam ki...

Azt csináltam, hogy attól a naptól a kezébe nyomtam a csekkeket : fizesse be a postán!...

Aztán következő lépésben felírtam neki naponta a listát, mi mindent vegyen meg a boltban...

Aztán a hétvégi bevásárlás-listát is a kezébe nyomtam : vegye meg!...

Elég komoly sokkot kapott, amikor rádöbbent, mennyi pénz megy el rezsire (közel 100ezer forint)...

Aztán a boltban is megdöbbent, főleg a heti bevásárlásnál...

Aztán elküldtem a gyógyszertárba, gyerekekkel ruhát-, cipőt vásárolni... :-DDD

No, nem részletezem, azóta a férjem egyetlen szóval sem meri többé említeni, hogy szórom a pénzt!!!

A boltban rájött, hogy vannak bizony drágább cuccok is annál, amit én szoktam venni és nem könnyű megtalálni azt, ami nem is drága, mégsem silány minőség.

A férjed kedves szülei 20-30 évvel ezelőtt könnyen tettek félre a jövedelmükből, azóta sokat fordult a világ, alaposan megnőttek az árak, a fizetések meg maradtak ugyanott.

Javaslom neked is fentiek bevezetését, illetve mellette vezess háztartási naplót, ami neked is hasznos lehet nyomonkövetni a bevételeket, kiadásokat, hol lehetne még spórolni, stb...

Arról viszont lebeszéllek, hogy naponta elszámolj a férjednek a pénzekkel!!!

1.) Nem vagy a cselédje...

2.) Attól még nem fogja megérteni, hogy a boltban drágák a holmik...

3.) Ezzel megalázott helyzetbe kerülsz, amiben naponta az orrod alá dörgölheti, hogy ő tart el téged! (Pedig ez nem így van, te az otthoni munkádat teszed be a közösbe.)

2010. dec. 20. 03:31
 9/21 anonim ***** válasza:
62%

Nem kell gyozkodnod! Ezt a ket doboz ajandekot mar megvehetted volna ugy, hogy nem kozlod Vele. Elvegre felnott ember vagy es a felesege, tehat nem vagy a beosztottja!

A htb-i bevasarlast intezzetek kozosen pl. mivel igy latni fogja azt, hogy mennyit koltottok erre el. De ne engedd azt, hogy szamon kerjen! Persze igy belelatni nem lehet abba, hogy mennyire vagy koltekezo, s hogyan kezeled a penzt, de ezt igy lehet megoldani, hogy vita ne legyen ebbol, hogy egyutt intezitek ezt.

Legy onmagad, felnott ember vagy, s nem htb-i beosztott, ezt jegyezd meg!

2010. dec. 20. 05:00
 10/21 anonim ***** válasza:
71%

A heti 20.000.- nagyon sok. Nekünk két gyerekek mellett sem

jut havi 40-50-nél több kajára és tisztítószerekre!

Amit lehet,akciókor veszek meg. Olcsó,de laktató ételeket főzök.nem hússal lakunk jól. De mindennap van hús is az asztalon. Tisztítószereket sem veszek,helytte ecetet használok. Mosógépbe öblítő helyett,felmosáshoz,WC,fürdőszoba takarításhoz stb. Csak mosószert veszek az Aldiban a Tandil 5 kb csak 2.000.- Ft.Mosogatószert,meg a tisztálkodáshoz szükséges szereket veszem a boltban.

Vezess magadnak háztartási naplót néhány hónapig. Akkor rájössz,hogy mit veszel feleslegesen vagy drágán. Nem azért,hogy a férjednek eltudj számolni,hanem magatok miatt.

2010. dec. 20. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!