Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem meg a férjemet,...

Hogy győzzem meg a férjemet, hogy nem szórom a pénzt? Elég különböző a szemléletmódunk az anyagiakkal kapcsolatban.

Figyelt kérdés
Ő mindig is félretett, ezt látta a szüleitől is. De amióta megszületett a fiunk (2 éve) nemigen sikerül. Én gyesen vagyok plusz rokkantnyugdíjas. És nagyon elegem van, hogy nem telik el hónap anélkül, h. számonkérne. Heti 20000 élelmiszerre, háztartási szerekre, gyógyszerre tényleg sok? Most konkrétan az a baja, hogy akartam még egy doboz csokit a testvéreméknek. Karácsonyra.
2010. dec. 20. 00:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
heti 20 kajára sok, voltak hónapjaink, hogy havi 20 maradt a számlák kifizetése után kajára két felnőtt embernek...úgyhogy igen, szórod a pénzt, ha csak a férjed keres, te meg alig kapsz valamit
2010. dec. 20. 07:51
 12/21 anonim ***** válasza:
42%
Ja én elküldtem a férjemet a boltba Így lássa mennyi megy el naponta az alapokra !Azóta azt mondja varázsló vagyok hogy ennyiből kihozom a hónapot !
2010. dec. 20. 08:03
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A férjed problémája lehet, hogy ez a dolog már soha többé nem fog változni, ha valóban rokkantnyugdijas vagy, tehát ennél már csak kevesebb lesz a bevételetek (ha lejár a gyes). És akkor ha most nem tudtpk félretenni, akkor pont egy heti kaja ára esik ki majd, tehát az utolsó héten már nem esztek?

A gyerek miatt valóban kénytelenek lesztek félretenni, márpedig ez most nem sikerül. Ez fáj a férjednek, nincs ehhez hozzászokva.

Gondold végig, hol tudsz megfogni 1-2 ezrest hetente.

Az meg milyen ötlet már, hogy a pároddal intéztesd a bevásárlást, meg a csekkeket? Ő dolgozik, te otthon vagy a gyerekkel, nem hinném, hogy még neki kéne munka után ezeket intéznie, még leckéztetés jelleggel sem.

Azt meg nem is minősitem, hogy ne takarits, majd megtudja... A takaritás nem pénzbe kerül, csak fáradságba. A poszivóval nem spórolsz, a seprű se nagyon kopik és a felmosóvizzel se tudsz őrületesen spórolni, valóban ecetet kell bele használni egyébként, nem méregdrága szereket...

2010. dec. 20. 08:04
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A heti 20ezer forintot én is sokallom. Persze, azt nem tudjuk, hogy hol laksz mennyi lehetőséged van nagy bevásárlóközpontokban, hipermarketekben vagy éppen a piacon vásárolni. A tisztítószereken nagyon sokat lehet spórolni. Nyugodtan megveheted az olcsó mosogatószert (pl. tescos vagy más saját márkásokat), felmosáshoz, csempe-, szaniter lemosáshoz, fertőtlenítéshez, sőt öblítő helyett is tökéletes az ecet, súrolónak tökéletes a só. Nézd meg a bedobált reklámújságokban, hogy mi hol akciós éppen, tervezd meg előre az egész heti menütöket és ennek alapján vásárolj be. Alapélelmiszereket, mint a krumpli, hagyma, liszt, cukor, olaj, száraztészta mindig vegyél tartalékba, amikor éppen akciós, így biztosan nem kell dupla áron a sarki kisboltból megvenned. Mosóporból is hidd el, hogy nem mindig a legdrágább, nagy márkák a legjobbak, pl. az aldiban kapható tandil tényleg jó minőségű. Ne költs üdítőkre, egy szem citromból, 1 teafilterből és két evőkanál cukorból 1 - 1,5 liter nagyon finom italt lehet készíteni. Főzz olcsó, laktató ételeket, főzelékeket, egytálételeket. Nem könnyű, de hidd el, a jövőtök miatt fontos.
2010. dec. 20. 08:33
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
8:03 vagyok most olvastam el jobban a kérdést és a hozzászólásokat Heti 20000 szerintem is sok
2010. dec. 20. 08:48
 16/21 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem egyáltalán nem sok a heti 20 ilyen árak mellett.Nálunk több megy el kajára és így sem minden nap azt eszem amihez kedvem lenne.
2010. dec. 20. 11:40
 17/21 anonim ***** válasza:
84%
Én havi 20-ból eszek. Nagyon ritkán azt, amit szeretnék. A párommal együtt havi 30. Ha lenne gyerek, akár 2 is, havi 40-ből akkor is ki lehetne jönni. Tényleg sok a heti 20.
2010. dec. 20. 12:24
 18/21 anonim ***** válasza:
50%

"Heti 20.000 élelmiszerre, háztartási szerekre, gyógyszerre"

Na elárulom, hogy nekem a havi gyógyszeradagon kerül ~18.700 Ft-ba támogatással együtt. Ez heti 5000 Ft-nak felel meg.

heti 15e (havi 60e) pedig kajára és háztartásra nem sok.

2010. dec. 22. 02:53
 19/21 anonim ***** válasza:
74%
Gyes meg rokkantnyugdíj az legalább 60e Ft-t jelent.
2010. dec. 22. 02:54
 20/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Sajnos nem tudok eljutni minden héten hipermarketbe meg piacra, de majd megszervezem valahogy. Jó ötlet a háztartási napló is. Amúgy ő is szokott járni boltba, tisztában van az árakkal. Tervezem, ha a gyerek óvodás lesz, keresek részidős állást, úgy talán félre tudunk tenni valamennyit. Aki kevesebből kijön, az is a fővárosban él vajon?
2010. dec. 22. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!