Megtehetik velem? Ugye nem?
Sziasztok.
19 éves lány vagyok. Most kezdeném az ötödik évemet a gimiben (nyelvi előkészítő), de az anyukám a fejébe vette, hogy átvisz a közelebbi suliba, hogy ne kelljen korán kelnem (sose panaszkodok emiatt, bírom a koránkelést), az utolsó évemre, azzal, hogy ott van a főnökének a valakije, és hogy jóban legyenek...(mármint a főnök meg anyukám).
Megteheti, hogy átvisz másik iskolába akaratom ellenére, úgy, hogy betöltöttem a 18-at?
megnyugtattatok.
de jogilag biztos nem teheti meg? összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy utolsó évre másik suliba kell mennem :(
Mivel gondolom ö tart el,hiába vagy nagykorú,ö diktálhatja a szabályokat.Vele kellene beszélned,hogy esetleg a tanulás rovására menne a suli váltás,gyözd meg.De azért hallgasd meg az ö érveit is,mert a meg szokás (suli,osztálytárs)még nem azt jelenti hogy itt a világ vége,év végén ugyis el kell majd szakadnod az osztálytól,és lehet anyukád szerint ez a másik iskola sokkal több lehetöséget és esélyt tud neked nyujtani.
Van telefon és internet,akár minden nap tudsz a barátnöiddel beszélni utána is,lehet hogy csak félsz az ismeretlentöl.
anyukád érdekes ember.csak a sajárérdekeit helyezi előnybe.
mindegy.nemteheti meg "felnőtt ember vagy"
Na látod itt a bibi-ö tart el,nem értem sokan azzal érvelnek hogy nagy korú vagy semmit nem tehet,de tehet.De azért nem kell önzönek nevezni egy anyát azért mert a gyermekét akár 25 éves koráig eltartja,és azért esetleg elvárja hogy az figyelembe vegye az ö elvárásait.Könnyen lehet ugy látja a jelenlegi osztályban,vagy osztálytársaid nem tul jo hatással van rád,vagy nincs meg elégedve a tanulmányi eredményeddel,és ezért nézett egy másik suli után,amit esetleg a fönöke javasolt neki,megoldásként.
Meg tagadhatod hogy másik suliba menj,de akkor anyukád is meg tagadhatja a támogatást.Meg éri?
azért mert eltart, ami KÖTELESSÉGE egy szülőnek, amíg a gyerek tanul (ezt ne felejtsük el!!), nem ugráltathat meg ráncigálhat oda, ahova akar. nem azért mert 18 elmúltál, hanem a szülőnek ilyen esteben pláne a gyermeke érdekeit kell szem előtt tartania, és nem önzősködni.
ha jóban akar lenni valakivel, ne téged használjon...
amúgy jogilag nyilván nem írhatja alá helyetted a jelentkezést, de nem vagyok jogász.
28/N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!