El akarják vinni tőlem az öcséimet! Így simán
megtehetik, nem? Elég bonyolult ez, bővebben lent!
Sürgösen fordulj a gyámhatósághoz, mondd el, hogy te neveled az öccseidet már több éve, a nagyszülökhöz nem kötödnek, és kéred, hogy téged nevezzenek ki gyámjuknak.
2010. ápr. 30. 08:06
HA van munkád,lakásod vagyis eltudod tartani a gyerekeket akkor maradhatnának nálad.
2010. ápr. 30. 08:06
3/55 A kérdező kommentje:
Lakásom van, még ahol szüleimmel laktunk. Dolgozni is dolgozom, de nem vagyok bejelentve, és csak addig tudok, amíg a kicsire van ki vigyáz.
hát először is nem kötöd fel magad 19 évesen.
Hát amugy elég kemény veled az élet:( Ha dolgzonál akkor semmiképp nem vinnék el tőled, de így két kicsit hogyan akarsz eltartani? én 20 éves vagyok és biztos hogy én is mindent megprobálnék ebben a helyzetben de nem lenne könnyű.
Esetleg a másik mamádnál lehetnétek? tőle talán a kicsit sem vennék el?
2010. ápr. 30. 08:09
Egyetértek 08:06- ossal!
Mindig azt nézik, hogy mi a legjobb a gyerekeknek. A te esetedben is igy lesz. Megnézik, hogy van-e biztos állásod, tudsz-e nekik megfelelő körülmények teremteni pl.: lakás. Továbbá, bár kicsik még, de a 7 éves öcséd véleményét biztosan kikérik, hogy egyáltalán akarnak-e veled lenni. Fordulj a gyámhatósághoz és ők majd részletesebben elmondják neked mi a teendő ilyen esetben. Sok sikert!
2010. ápr. 30. 08:09
Ha van jövedelmed és lakásod, akkor nem fogják elvenni őket. Árvaellátást, családi pótlékot neked utalják? Illetve egy házastárs, élettárs vagy egy stabil párkapcsolat is sokat javíthat a megítéléseden, mert akkor úgy fogtok kinézni mint egy teljes család. De mindenképp menj be a gyámhatósághoz, és kérj segítséget valami hozzáértőtől, hátha van valami kiskapu, amit nagymuterod/nevelőfaterod ki tud használni. A kisebbiket amúgy lehet, hogy az apjának fogják ítélni, mert ilyen esetekben az apa előbb van a rangsorban, mint a testvér, de azért ne add fel. A nagyobbiknál nem hiszem, hogy a nagymuternak reális esélye van (már ha el tudod tartani őt).
2010. ápr. 30. 08:10
Ha nem vagy bejelentve akkor 100% hogy nem lehetsz a kicsik gyámja
jah hát így már jobb, de ha te nem vagy otthon a kis öcsédre mamád is vigyázhatna. átjönne oda ahol te laksz.
9/55 A kérdező kommentje:
A másik mamám apám halála után most bukkant fel először...
A kisebbiket még életében nem látta, és a nagyobbik is akkor még pár hónapos volt.Engem meg, mindig tudtam, hogy valamiért nagyon nem szeret.
Szerinted van olyan fiatal huszonéves normális srác aki bevállal két pici gyereket?
2010. ápr. 30. 08:12
Kapcsolódó kérdések: