Mi a teendőm? Nekünk is jár a gyerektartási díj?
egy másik topikból "rángattak ide" :D
Ügyvéd vagyok,
Jár a gyermektartás, amennyiben a per során bizonyítod, hogy a megnevezett férfi a gyermek apja.
Alperes (exed) megjelenhet maga vagy ügyvéd által kell képviseltetnie magát a tárgyaláson.
Apasági vizsgálat többszázezer forint, a vesztes fél fizeti, ergo csak akkor pereld erre ha biztos vagy benne, hogy ő az apja (nem kell fújolni, ez hasznos jogi tanács).
Először egy apaság megállapítása iránti keresetet nyújtasz be, majd ennek folyományaként a gyermektartás megállapítása iránti keresetet. Konkrét kérdés van e még?
most olvastam a kommenteket, minő véletlen, én voltam az az ügyvéd is, aki anno írta, hogy volt egy olyan esete, ahol a nő azt állította, hogy védekezik, közben meg teherbe akart esni
:D
Kicsi a világ.
Na ebben az esetben bizonyították, hogy a nő rosszindulatú volt, de a férfi úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható (azaz azért nem húzott gumit, mert a nő azt állította védekezik), így a bíróság bár megállapította az apa kilétét, gyermektartás fizetésére nem kötelezte az apát. Magyarán azért, mert a nő átb@szta
Én rángattam ide :D Arra válaszolj, amin mi vitázunk, hogy létezik-e olyan, amit írtak a másik kérdésben, hogy ha átveréssel esik valaki teherbe, akkor kötelezhető-e bármire a biológiai apa. Mert ott elvileg azt írták, hogy nem.
Egyébként jól mondja az egyik válaszoló, tényleg az a kérdés volt az, de nem találom már.
Mint írtam már, anno egy másik gyk-s kérdésben én írtam erről a jogesetről.
Ez az én ügyem volt az életben. Na a sok anyuka kapaszkodjon, az apát védtem, (nő és anya vagyok)
Az volt, hogy jártak, szexeltek, terhes lett a nő, perelte a férfit. A kapcsolat alatt a nő gyógyszerrel védekezett, ezért a férfi nem védekezett. A per során bizonyítottuk, hogy a férfi jóhiszemű volt, nem akart gyereket és azért nem tett semmit ennek elkerülése érdekében, mert állítólag a párja (később bizonyítható módon) tett. Ilyenkor a férfi nem vonható felelősségre. Hiszen közös felelősség a védekezés és ha a nő állítólag szed gyógyszer, a férfinek az általános közvélekedés szerint kapcsolatban nem kell még pluszban óvszert húznia. Ez olyan, mintha férfin lenne óvszer, de a elvárná még a nőtől, hogy gyógyszert is szedjen mellé, vagy használjon pesszáriumot pl. A mai bírói gyakorlat az egy fajta elismert védekezést teljes értékű védekezésnek fogja fel (nem kell kombinálni pl óvszer+bogyó), és ha emellett bizonyítható a másik fél rosszhiszeműsége, mentesíti jelen esetben az apát a gyermektartás fizetési kötelezettség alól.
18 as, aranyos vagy, jól esett, köszönöm.
Neked is szép napot
(bocs az offért)
Köszönöm mindenki válaszát.
Nem gyógyszer mellett lettem terhes,nagyon jól tudta,hogy nem szedek semmit sem,ő vállalta azt hogy megszakításos módszerrel védekezünk,amit ő akart így.Én az óvszer mellett voltam.Attól még nem vagyok szemét,hogy nem mentem abortuszra,én úgy gondolom,és mivel így védekeztünk,ez ugyanúgy az ő felelőssége is!Bár szerintem egy gyerekért minden esetben mind a két fél felelős.
Az ügyvédnőnek köszönöm a válaszokat.
Sértegető kommenteket pedig azonnal törlöm,nem is értem hogy jöttök ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!