Mi a teendőm? Nekünk is jár a gyerektartási díj?
Ha nem jelenik meg, akkor megbütetik. Ha bizonyitható, hogy az övé a gyerek (egyrészt tanuk, hogy párként voltatok a fogamzás idöszakában, másrészt apasági vizsgálattal), akkor köteles gyerektartást fizetni.
De ha csak te akartad csak a gyereket és akarattal lettél "véletlen" terhes, akkor az a részedröl elég szemétség.
Nem köteles megjelenni, de beidéztethetik, akkor viszont sokba kerül, ha nem megy.
Az apasági vizsgálatról és magáról a perről annyit tudni kell, hogy többszázezer forint lehet és a vesztes fél fizeti. Ha "véletlen" nem ő az apuka, akkor te leszel a vesztes fél -és elnézést is kérek azonnal a sértésért, de gondoltam jobb, ha tudod.
Ha beperelted és a vizsgálat megállapította-vagy ő elismerte önként a gyereket- akkor viszont pont ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neked. Láthatás, de még az is lehet, hogy nála helyezik el.
Igen, ennek az erkölcsi megítéléséről lehetne vitatkozni bőven. Majd ha rákezdtek, akkor beszállok, de nem indítok vitát.
Köteles megjelenni, de tudtommal létezik olyan is, hogy amennyiben a tudtán kívül lettél terhes és őt átverve történt a dolog és ez bizonyítható, akkor őt nem terhelik az apai kötelességek. Biztos ugyan ebben nem vagyok, itt olvastam, amikor írta valaki, jogi idézettel indokolva.
Te. Én nem :) És ha amit fentebb írtam igaz, mármint a jogos dolog, akkor elvileg mások sem.
Kár, hogy nem tudom a linket, megnézném és akkor nem csak találgatni tudnék :(
"Erkölcsi megítélés... Nincs ezen mit ítélkezni"
De igen, van. Micsoda szemét lehúzás az, hogy egy kéthónapos kapcsolat után -ami gyakorlatilag az ismerkedős fázis- valaki akarata ellenére nyakába varrnak egy gyereket! Úgy kell annak a nőnek, aki nagy mellénnyel egyedül bevállalta, mert "majd legombolom a pénzt a bepalizott balekról" alapon. Szégyellheti magát, aki ilyen trükkökkel él.
Ugyan már, Boris Becker vajon akarta azt a kislányt? Pedig fizet, mint a katonatiszt. Gondolom ügyvédre is telik neki.
Nekem is van fiam, így is azt mondom, ha bármi módon gyereke lesz, azért felelősséggel tartozik. Gondolkodjon, azért van az agya.
Ja, ha a kérdező abortuszra ment volna, akkor azért teremtenéd le.
Olyan törvény pedig nem létezik, hogy a biológiai apa ne fizessen. Mindegy, hogy átverés volt e, véletlen, vagy szándékosság.
Az ő gyereke, felelősséget kell érte vállalnia. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!