19 évesen gyerek?

Figyelt kérdés
Párom eleimte azt mondta, hogy Ő is szeretne, de időközben (enyhe anyai ráhatás következtében) meggondolta magát és már azt akarja, hogy vetessük el. Párom 24 éves, jelenleg harmadik szakmáját végzi van saját háza, autója csak rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, bár lenne rá lehetősége mivel munkát is ajánlottak neki nwm minimálbérért (140e/hó). Én nagyon szeretném megtartani, de egyedül félek hogy nem menne, bár a szüleim teljes mértékben mellettem állnak azt mégsem várhatom el tőlük hogy rajtam kívül még a gyermekemet is ők tartsák el. Nagyon nehéz a döntés tudtok tanácsot adni?
2012. jan. 11. 12:34
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:

Felelőtlen kijelentést tett!

Viszont, itt neked kell mérlegelni. Mi nem dönthetünk helyetted. Tény, hogy jobb lenne megtartani, de mérlegelj.

2012. jan. 11. 12:36
 2/37 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem semmikép se vetesd el, nagyon-nagyon megbánnád. A pároddal beszélj és mond el neki, hogy neked ez mennyire fontoss, ha enm érti meg akkro is tarts meg a gyereket, az már egy élet. A párod meg később úgy is rájön, hogy most rosszul gondolkodik, te ne kövess el miatta egy NAGY HIBÁT.
2012. jan. 11. 12:37
 3/37 anonim ***** válasza:
63%
Ha a párod is melléd áll, és keres, akkor nem vagy egyedül. meg egy fiatal anyuka szerintem sokkal jobb :)
2012. jan. 11. 12:38
 4/37 anonim ***** válasza:
24%

Együtt tudsz majd élni azzal, hogy megölted a gyermeket aki benned fejlődött?

Nem értem őszintén, szüleid melletted állnak, párodnak nemcsak erkölcsi de jogi kötelessége is támogatni, még akkor is ha meggondolta magát.

A szex felelősség, Aki nem akar teherbe esni védekezzen. Aki nem védekezik vállalja a felelősséget, viselkedjen felnőttként.

2012. jan. 11. 12:39
 5/37 anonim ***** válasza:
55%

Ráerőltetni egy gyereket valakire aki nem akarja még nagyobb felelőtlenség, mert akkor 3 embernek lesz elcseszve az élete:

A két szülőnek, akiknek tönkre megy a kapcsolatuk, mert az egyik fél úgy érzi majd rá lett erőltetve a gyerek, a másikat meg megeszi majd a stressz.

Végső soron pedig a gyereknek, mert egy rossz családban felnőni egy gyereknek még rosszabb, mint egy elvált családban.

Csak akkor tartsd meg a gyereket, ha ÖNSZÁNTÁBÓL vállalja a párod, másképp ne.

Magán véleményem, hogyha most 19 vagy akkor még 4-5 évig nem kéne gyereket vállalnod. Az ilyen anyukák sose tudnak majd elkezdeni dolgozni, kitartottak lesznek, aztán ha tropára megy a kapcsolatotok akkor nagy gázban leszel, mert nem fogsz tudni a férfi nélkül megélni se te se a gyerek...

2012. jan. 11. 12:41
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló helyzetben voltam, és megtartottam a gyerekemet, most egy 7 éves kislányom van és soha de soha enm bántam meg a döntésemet, habár voltak nehlz pillanatoka z életemben.
 7/37 anonim ***** válasza:
61%
és az mennyivel jobb, ha nyomorban kell felnevelnie a gyereket?
 8/37 anonim ***** válasza:
70%
Igaza van az utolsónak! Mérlegelned kell! A sok okos azért mondja, hogy tartsd meg mindenáron, mert nem nekik kell felnevelni a gyereket!
2012. jan. 11. 12:44
 9/37 anonim ***** válasza:
33%
A többi meg azért mondja, hogy vetesd el, meg, hogy nem éri meg tartani, mert newm ők kell együttéljenek majd azzal az érzéssel, hoyg megölték a saját gyereküket.
2012. jan. 11. 12:46
 10/37 A kérdező kommentje:
Fogamzásgátlót szedtem, csak egy bizonyos egészségügyi problémámra a gyógyszertárban orbáncfű teát ajánlottak, amelyről számomra csak akkor derült ki, hogy legyengíti a fogamzásgátló hatását mikor már teherbeestem és előszö elmentem nőgyógyászhoz. A parikában nem tájékoztattak, a csomagolásra nem volt ráírva nekem pedig eszembe sem jutott hogy baj lehet egy gyógytea fogyasztásából.
2012. jan. 11. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!