Miért kérik sokan, hogy a hamvaikat szórják szét, így
emlékhely sem marad?
21/31 A kérdező kommentje:
Én mégis úgy gondolom, hogy a szívünkben kell,hogy az emlékét őrizzük, de egy emlékhely,ahová a szeretet és az emlékezés virágát letehetem szerintem kell. Bár merre is jár az ember a világban vagy az országban, nem véletlen, hogy van egy nap,amit munkaszüneti napnak nyilvánítottak,hogy mindenki el tudjon menni és az emlékezést meg tudja tenni.Akiknek más erről a nézete azt is tiszteletben tartom, de akkor pl. azoknak az a nap se legyen az emlékezés napja és dolgozzanak.Mint irták néhányan, "emlékezni bárhol lehet", hát akkor a munkahelyen is megteheti,akinek nem fontos az ilyenfajta emlékezés!
Nem minden országban van temetőbe járós emlékezés.
Azt nem értem, ha valakinek szétszórták a hamvait, minek neki emléktáblát készíteni. És hova teszi?
2012. jan. 7. 20:47
Ne haragudj kedves kérdező majd bemegyünk a munkahelyünkre mindenszentek napján,sokan onnan is tudnak emlékezni a hozzá tartozójukra. De megjegyzem minden nap megemlékezhetünk bárhol, ez nem vitakérdés. Az országban egyébként van szóróparcella is. Azt meg végképp nem értem hogy miért akkor akarsz emlékezni, amikor meghalt, miért nem akkor amikor élt!
2012. jan. 8. 08:51
24/31 A kérdező kommentje:
Most erre mint mondjak.Nap-mint nap hallani,olvasni, hogy "megemlékeztek erről és erről" Akkor ezek szerint azoknak az embereknek a nézete ennyire maradi?Nem,nem akarok kedves válaszoló vitatkozni,mert én csak a véleményekre voltam kíváncsi! Természetesen szíve-joga mindenkinek,hogy hogyan kezeli elhunyt szerettei emlékét.De biztosan tudod,a munkaszüneti napot erre az alkalomra nem én találtam ki, de az emlékművek felállítását sem!Nem csak a híres emberekről szoktak megemlékezni,hanem mindenki arról,aki közel áll a szívünkhöz!Nekem ez a véleményem,én így gondolom!!!!!!!!!!!
Mert van neki. Ebben az esetben időnként nem árt kicsit rendbe szedni, különben csúnya lenne.
2012. jan. 8. 10:42
26/31 A kérdező kommentje:
Tom Benkó válaszára reagálok: A hozzászólásodból ítélve, hát nem sok érzelemmel áldott meg a teremtő!Eszméletlenül közömbős és nagyképűség jön le az írásaidból.Az is lehet,hogy csak puszta szórakozásból,kötekedésből írtál,de úgy látszik a nagy többségnek sajnos ez a stílus nem jön be!Amennyiben tévednék Veled kapcsolatba, úgy légyszíves megcáfolni,kíváncsian várom!
Ha butább dolgokra vagy kíváncsi mi is írhatunk neked?
Egyébként vagy a politikához, esetleg a valláskritikához kellett volna kiírnod a kérdésed!
2012. jan. 8. 17:10
28/31 A kérdező kommentje:
Nem akarlak megsérteni, de BUTA EMBERTŐL CSAK IS BUTA VÁLASZ válasz jöhet, max. jót derülök rajta.Végül is látszik a százalékokon mennyit ér a válaszod! Rajta! Minden jót, ÉGJ TOVÁBB A HÜLYESÉGEDTŐL!!!!!!!!!!!!
A százalékokról: Miután időnként megpróbálok némi intelligenciát elhinteni az ezo topikban is, csoda, hogy ilyen sok van.
Közömbösség? Nem. Nagyképűség? Nem. Csak nem vagyok a picsogós típus, hogy meglátok egy faragott betontömböt, és depresszióba esem, hogy jajj, meg fogok halni. Tudomásul veszem a halált. Aki rokonomra, ismerősömre emlékezni akarok, arra emlékezni is fogok, függetlenül attól, hogy a testével mi lett. Ha véletlenül van valami hely, ami jelet ad a létéről, azt néha meglátogatom, már csak hogy tisztán tartsam is, de nem tartom lényegesnek.
2012. jan. 9. 17:39
30/31 A kérdező kommentje:
Azt gondolom, hogy az ilyen érzéketlen embereknek az emlékét a halálával együtt temetik. Nem fog hiányozni senkinek!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések: