Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérik sokan, hogy a...

Miért kérik sokan, hogy a hamvaikat szórják szét, így emlékhely sem marad?

Figyelt kérdés
Ezzel valamilyen szinten a családjuknak is fájdalmat okoznak, mert nincs hol megemlékezniük, hová kimenni.Sokszor hallani, hogy a tengerbe, a levegőbe egy folyóba.Talán még azt sem szeretnék, hogy ha a hamvaik felett bárki is emlékezne. Ezeknek az embereknek talán ezen a földön sem volt kötődésük senkihez még a családjukhoz sem. Mint mondani szokták: "úgy is csak átutazók vagyunk ezen a földön"
2012. jan. 6. 21:32
1 2 3 4
 1/31 Tom Benko ***** válasza:
79%
Emlékhely független a tetem hollététől, lététől. Hogy miért, ki tudja. Én például azért kérném, hogy halálomban is védjem a környezetet.
2012. jan. 6. 21:37
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb és legfontosabb emlékhely a szívben van.
2012. jan. 6. 21:38
 3/31 anonim ***** válasza:
84%

Ha igazán szerettél valakit nem kell emlékhely, sírhely, hogy emlékezz rá. Elég egy kép ami kinnt van az asztalon, szekrényen. Én sem akarom, hogy temessenek. Használják fel a szerveim és a többi részemet égessenek el, a hamvaim szórják a tengerbe.

23/N

2012. jan. 6. 21:38
 4/31 anonim ***** válasza:
87%

A családjuk ne a halála után akarjon megemlékezni róla, hanem életébe szeressék és tiszteljék.

Én így gondolom. Egyébként én is azt szeretném ha meghalok szórjanak szét a tengerbe.

2012. jan. 6. 21:40
 5/31 anonim ***** válasza:
81%
Édesanyám is ezt kérte, és nekem az új törvényeknél is fontosabb lesz az akarata. És én is ezt akarom.
2012. jan. 6. 21:42
 6/31 anonim ***** válasza:
83%

Valamilyen szinten meg örömet okoznak, mivelhogy jóval olcsóbb megoldás.

Egyébiránt tradícionális és igen régi szokás, hogy az embert halála után elégetik. Az emléket pedig csak az élők viszik tovább, egy kőtömb semmit nem jelent! Attól nem fognak rád tovább emlékezni, hogy elásatod magad.

2012. jan. 6. 21:42
 7/31 anonim ***** válasza:
80%
A mai világban senki nem tudja, "hol éri a holnap". Ha a gyereked elköltözik a világ másik csücskébe, nyilván nem tud néha még évente sem hazajönni. Miért legyen szívfájdalma, hogy ott a sír és rossz esetben nem látogatja senki. Az emlék a szívben lakik. Ismerek nem is egy olyat, aki szinte a halálát kívánta a másiknak, most meg hetente jár ki, hordja kazalszám a virágot. De ez már nem is ide tartozik.....
2012. jan. 6. 21:44
 8/31 anonim ***** válasza:
85%

Aki szereti az elhunytat,annak nem kell emlékhely. Anélkül is tud emlékezni rá.

Én is szétszóratom majd a hamvaimat.

2012. jan. 6. 21:53
 9/31 anonim ***** válasza:
83%
Én is.
2012. jan. 6. 22:03
 10/31 anonim ***** válasza:
93%

Miután elfogyott az energiám, beleeresztenek az olvadó acélba és újabb gépeket gyártanak belőlem!

T-101 voltam, sziasztok

2012. jan. 6. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!