Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérik sokan, hogy a...

Miért kérik sokan, hogy a hamvaikat szórják szét, így emlékhely sem marad?

Figyelt kérdés
Ezzel valamilyen szinten a családjuknak is fájdalmat okoznak, mert nincs hol megemlékezniük, hová kimenni.Sokszor hallani, hogy a tengerbe, a levegőbe egy folyóba.Talán még azt sem szeretnék, hogy ha a hamvaik felett bárki is emlékezne. Ezeknek az embereknek talán ezen a földön sem volt kötődésük senkihez még a családjukhoz sem. Mint mondani szokták: "úgy is csak átutazók vagyunk ezen a földön"
2012. jan. 6. 21:32
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
8%
Számomra is fura, én eleve nem szeretnék ilyet, de azért sem, mert elég undorítónak tartom, hogy más belemegy abba a tóba, kimegy piknikezni, belefekszik a fűbe, amin ott vannak valakinek a hamvai, fúúj, na, nem is írom tovább, mert elhányom magam. Én nem okoznék ilyen gusztustalan élményt a többi embernek ráadásul a tudtukon kívül.
2012. jan. 7. 00:22
 12/31 anonim ***** válasza:
22%

"Aki szeret, annak nem kell emlékhely???"

Én szerettem, és igen, nekem kell. Jó kimenni, arra gondolni, hogy ott van mellettem, jó ha van egy hely, ahova az ember kimehet, és érzi, tudja, hogy a szerette a közelben van. Én így gondolom, de minden ember más. Ezért ne írjátok a fent idézett mondatot olyan magabiztosan és megcáfolhatatlanul, mert nincs igazatok.

2012. jan. 7. 08:59
 13/31 anonim ***** válasza:
52%
Sarah Connort Mexikóban elhamvasztották! Kérésére a hamvait a tengerbe szórták! Az ő végakarata szerint vannak itt a fegyverek! - Terminátor 3-A gépek lázadása /részlet/
2012. jan. 7. 09:16
 14/31 anonim ***** válasza:
88%
én is így szeretném... nem kell kijönni hozzám sehova ha meghalok! a szívükben legyek benne, és néha jussak eszükbe a szeretteimnek! ennyi bőven elég!!!!
2012. jan. 7. 09:23
 15/31 anonim ***** válasza:
79%
Van olyan ember aki azt szeretné, hogy a hamvait szórják szét, ezt tiszteletben tartani. Így is meg lehet emlékezni, mert ez nem helyhez kötött.
2012. jan. 7. 09:56
 16/31 anonim ***** válasza:
70%

Hát, akik írták, hogy ki akarnak menni egy kőhöz, meg Xévente újra megvenni a kőtömböt, hogy ne temessenek a szerettére mást...hát ez számomra pedig igazi pazarlás. Az embernek nem a testét szereted, az csak porhüvely. A lelke meg már rég messze jár. Kimész egy szép rétre egy erdőbe vagy otthon ülsz a WC, fürdőkádba, előveszel egy képet, belenézel a gyerek, unokája, dédunokája szemébe és ott van Ő is. Túlságosan eltárgyiasult a világ...

Én egyik családtagom sem szeretném eltemettetni, és úgy néz ki ők sem ragaszkodnak hozzá.

Én kicsit szabadabban gondolkodm a halálról-temetésről stbről.

Tehát szerintem akik ezt kérik nem tárgyakhoz, meg egy kupac csonthoz akarják járkáltatni a családjukat, hogy egy faragott kő előtt gondoljanak rájuk.

23N

2012. jan. 7. 10:12
 17/31 anonim ***** válasza:
31%

Látom 0 % lettem, mert elmondtam a véleményemet. Mindegy, ilyenek vagytok, ha valaki másként gondolkodik, azt ne tűrjük el, igaz?

Ha annyira a temetés ellen vagytok, akkor minek mentek ki mindenszentekkor, halottak napján a temetőbe? Miért van a szüleiteknek sírköve? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, mert mit szólnának, ha nem mennétek, igaz? Képmutatóak vagytok. Én legalább azért megyek, mert megnyugszom olyankor.

2012. jan. 7. 14:27
 18/31 Tom Benko ***** válasza:
72%
@11: És ami kenyeret eszel, az meg olyan földből nőtt, amit valaki kiszart magából... Kicsit finnyás vagy...
2012. jan. 7. 16:31
 19/31 Tom Benko ***** válasza:
86%
@17: Akkor most gondolkozz el egy kicsit, és ne magyarázz! Szerinted nekem mi közöm van másvalaki temetkezési szokásához? Ha temették, akkor megyek a sírjához. Ha hamvasztották, akkor az urnához. Ha szétszórták, akkor készítek egy emléktáblát, és odamegyek. Ha komposztálták, akkor minden falat étellel rá emlékezem.
2012. jan. 7. 16:34
 20/31 anonim ***** válasza:

És miért mész akkor a sírjához, hisz -mint írták- bárhol lehet emlékezni???? Ellentmondasz...

És mi az, hogy ne magyarázzak? Légyszíves, több tisztelettel. Amúgy ez egy olyan oldal, ahol épp az a lényeg, hogy "magyarázz"... Tudod....

2012. jan. 7. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!