Van itt olyan aki egyedül tölti az ünnepeket? Miért?
Kérdésem célja..nem is tudom.Szívesen beszélgetnék olyanokkal, akik egyedül élnek, nincs senkijük, hátha sikerülne kicsit felvidítani őket, kicsit segíteni egymáson már csak a közelgő ünnep hangulata miatt is.Számomra ez az ünnep nem csak a tárgyi ajándékokról szól, hanem arról is, h odafigyelünk egymásra és segítünk ahol tudunk.
Nekem van egy férjem és két szép kisfiam, más rokonom nincs.Viszont szeretem őket és ha valakinek tudnánk segíteni akár azzal, hogy meghallgatjuk, akár ha úgy alakul, hogy meghívjuk karácsonyozni az illetőt boldoggá tenne minket.Persze ez több mindenen is múlik,de ha bárki úgy érzi jól esne neki egy kis segítség, jó szó, társaság vagy bármi akkor írjon.Kellemes ünnepeket mindenkinek.
Nagyon kedves, jólelkű család lehettek! :)
Én nem gondoltam semmi rosszra, hátsó szándékra.
Én is egyedül karácsonyozom, külföldön, lehet, hogy munkával telik, még nem tudom.
De ha otthon lennék, és tegyük fel nem lenne kivel eltöltenem az ünnepeket, akkor sem hiszem, hogy jelentkeznék, mert engem zavarnak, hogy ott vagyok valaki másnak az otthonában, ahol ráadásul egy család él.
Pl. barátnőmékhez, akinek férje van szívesen átmennék, ha hívnának, bár ott is főleg 25-én vagy utána, nem szentestére, de ha lenne már gyerekük, nem hiszem, hogy mennék. Betolakodónak érezném magam, ilyen nem tudnék lenni, hogy ellopom az ünnepet (24-ét) egy másik családtól, inkább lennék egyedül, és csak karácsony másnapján látogatnám meg őket.
Illetve nem is egyedül töltöm, mert itthon lesz a két lakótársam, két pakisztáni pasi, akik nem ünneplik a karácsonyt. :D
Ha meg addig munkahelyet váltok, akkor dolgozni fogok, újdonsült kollégáimmal leszek, + a vendégekkel. :D (vendéglátóipar)
mark86
A Karácsony A CSALÁDRÓL szól! Nem segíthetsz mindenkin,aki egyedül tölti,az sem véletlen,oldja meg ő. Az emberek nem védtelen báránykák!!,ha valakivel nem áll szóba egy családtagja sem,annak is meg van az oka...annak is,ha nincs családja,de még barátai sem. Én azt a figyelmet és törődést,amit egy "idegen" kapna,inkább a gyerekemre fordítom. Igazából nem is konkrétan az ünnepekről,hanem az egész életről beszélek. (ez nem önzőség,de sajnálni nem lehet az egész világot) Az más lenne,ha van egy barátotok,ismerősötök aki ilyen helyzetbe kerül.
Kedves kérdező!
Ha komolyan gondolod, amit írtál, szerintem vedd fel a kapcsolatot vele:
http://www.gyakorikerdesek.hu/unnepek__karacsony__2453270-24..
Aki a kérdést kiírta, talán örülne, ha jelentkeznél. Ha mégsem, akkor elnézést. Mindazonáltal én el tudom képzelni, hogy ti anyák összebarátkozzatok, a gyerekek meg jól eljátszanak majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!