Egyedül karácsonyozók! Hogyan töltitek az ünnepeket?
Úgy éled meg, mintha szimpla hétköznap volna, vagy valóban ünnepként? Van fád, feldíszíted a szobát/lakást? Ünnepi kaját eszel, főzöl magadnak? Egyáltalán hogyan telik az ünnep?
Én az első ilyen karácsonyt altatóval aludtam át, annyira rossz volt belegondolni, hogy amíg más a szerettei között ünnepel, te egyedül szomorkodsz. A második ilyen karácsony teljesen hétköznapian telt, már nem szomorkodtam, de nem is ünnepeltem, teljesen olyan volt minden, mint más napokon.
Most érzem úgy először, hogy bár egyedül leszek (bár 25-én barátnőnél ebédelek), de várom a karácsonyt, feldíszítettem a szobámat, és gondolkodom, hogyan érezzem jól magam. (milyen filmet nézzek meg, milyen zenét hallgassak)
anya,apa,barátok,barátnő,rokonok-távoli vagy közeli??
egyetlen egy rokonod sincs a világon?
Barátod, férjed nincs, de családod van? Szülők, testvérek, távolabbi rokonok. Én is csak azokat tudom kérdezni, mint amiket az előző kérdezők.
Mesélj egy kicsit.
Jó ötlet a fa díszítés, ajándékcsomagolás, (ha adsz valakinek), zenehallgatás és arra gondolni, hogy egy év múlva, már lesz ott melletted valaki.
Tényleg nincs rá megoldásod? Egy barátom volt fiatalabb koromban, aki éveken keresztül kocsmában töltötte a karácsonyt, miután megismertem, és megtudtam, nálunk karácsonyozott.
MOst egy másik barátomnak alakult úgy, hogy évek óta nincs otthon a családja, ezért a barátikörben bevált szokás lett, hogy letudjuk a családot, és megyünk hozzá, ő addigra feldíszíti a lakást, süt főz, és nála folytatódik a karácsony este.
Nekem mindig szívügyem volt vigyázni arra, hogy a közeli ismerőseim közül senki nem legyen egyedül.
Nagyon sajnálom, hogy neked nincsenek ilyen barátaid, de szerintem a legjobb amit tehetsz, az amit most teszel.
Én azért nem mertem egyedül hagyni soha senkit, mert akiket ismerek nem ünnepelnének, hétköznapként élnék meg. Ezért kierőszakolom, hogy apám és anyám anyja (apa és anya már nicnsenek együtt, így elég komikus a helyzet) leüljenek egy asztalhoz, és mi is odamegyünk a párommal.
Pedig már nagyon vágyom egy olyan szentestére, amit kettesben, romantikusan tölthetnénk a saját otthonunkban, de a rokonaim tuti nem ünnepelnének, hanem szomorkodnának.
Főzz forraltbort, rendelj valami finom vacsit, gyújts gyertyát! Ez a legjobb amit tehetsz szerintem, és szuper vagy, hogy szomorkodás helyett megteszed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!