Teljesen kétségbe vagyok esve, lehetséges ez? Megvonhatja a szabadságot, és lehetséges hogy nem fizeti az ünnepeket? Így is folyamatosan emésztem magam mindenen.
Ha van lehetősége a párodnak, váltson munkát. Ez hosszútávon nem fog így jól működni semmiképpen. Kezdjen el keresgélni. Ha a szülésedig nem is talál, de előbb-utóbb talán összejön. Te pedig ne idegeskedj! Meg fog oldódni.
Nem tudom, mennyire jó ötlet a szüleid segítségét kérni. Jó megoldásnak tűnhet, ha anyukád valóban feljön pár napra, így nem kell egyedül lenned szülés után, lesz melletted valaki. De nem biztos, hogy jó egy "idegent" bevonni ebbe. Tudom, túlzás, hogy a nagymama, mint idegen, de elsősorban ti vagytok a szülei, és nektek lenne jó vele lenni, főleg apuka miatt, hiszen te leszel a picivel végig, de ő nem lesz mindig otthon, és talán nem jó ilyenkor, ha ott van még valaki. De persze ha a férjedet tényleg nem zavarja, úgy jó. Vagy ha esetleg megoldható, hogy külön lakjon (szálloda, panzió) a nagymama, az még jobb.
De ha ezekre nincs lehetőség sem kell kétségbe esni. Pár napot kórházban leszel, ott úgysem nagyon tudna végig ott lenni a párod. Aztán ha hazamentek, este, reggel ott lesz a párod, közben pedig te el leszel foglalva a picivel:)
Hidd el, megéri. A párod pedig kérjen előre szabadságot. Nem baj, ha nem a szülésre jön ki pont. Az sem baj, ha már pár hetes a baba, de kéne valamikor, hogy a párod is egész napokat vele tölthessen:)
Sok sikert, és ne aggódj!:)
Most nem ertem, hogy pontosan mi a legnagyobb gondod? Hogy a parod csak 4 oraba lesz bejelentve, vagy az, hogy nem kiserget teged mindenhova, mindegyik terhes vizsgalatra? Feleslegesen kisergetne teged, kozben pedig kirugnak a munkahelyerol. Te vagy a fontos a dokinak, es az, hogy minden rendben legyen veled es a babaval. A fonokkel beszeljetek, hogy kb. mikorra varod a babat, es akkor szukseged lesz a ferjedre, tehat engedje el szabira. De azt is jol gondoljatok meg, nehogy mire visszamegy mar mas ul a helyen! Mert ez is nagyon konnyen megeshet!
Mi kulfoldon elunk, itt se szulok, se anyos, csak mi a parommal es a ket pici gyerekkel. Gondolhatod, hogy en is mindenhova egyedul mentem, csak szulni kisert el a parom, addig a masik kicsivel babysitter volt otthon. Nem konnyu senkinek se, mondjuk nalunk munka boven van, ez viszont jo.
Esetleg koltozzetek ti is ki kulfoldre majd, de hitelt semmikepp ne vegyetek fel!!!
Igazabol nem lehetseges amit a fonok csinal, de sajnos szinte mindenki ezt csinalja, kulonben bezarhatna az ajtot a sok vallalkozo. Most 1-tol gondolom megjobban szigoritottak nekik is mindent.
Konnyu es gyors szulest kivanok neked, es legyel talpraesett es orulj, hogy van munkaja a parodnak!!!
azt simán megteheti a vállalkozó, h csökkenti az bejelentett óraszámát, de az nem biztos h törvényes is, az meg pláne nem, h 12 órát kell dolgozni ezért
a szülést követő szabadságot köteles kiadni bármikor amikor azt kérik, hiszen, mamát-babát haza kell hozni a kórházból, és egy csomó hivatalos ügyet kell elintézni, a születéssel kapcsolatosan, ezt egy frissen szült nő nem igazán tudja maga elintézni
ezért nem aggódnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!