Mit lehet tenni, ha már 2 napja folyamatosan hívogatják az embert magánszámról?
Engem is hivogat valami retardált.
Nem tom ki ő, de leszarom. Nem az én pénzem bánja.
Engem rejtett számon hívtak kb 5hónapig, volt, hogy hajnali 4kor.
Anyu elment a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, de nagyívbe lesz*rták.
Aki hívogatott még a nevemet is tudta, és fenyegetőzött hülyeségekkel.
Én lecseréltem a telefonszámomat :s
Az én másfél éves kisfiam is folyamatosan hívogatott egy számot, ami régen egy ismerősömé volt, azóta viszont már másé. Véletlenül derült ki az egész. A számot kitöröltem, a gyerek meg azóta ne játszhat a mobilommal. :)
Lehet, hogy nálatok is ilyen ártatlan dologról van szó, de azt javaslom, pár napig ne vedd fel, ha rejtett számról hívnak.
Mobilnál: tedd listára azokat, amelyeket használsz és akik hívhatnak, a többit azonnal leteteszi a telefon, ha hív, és csak egy sms-t kapsz, hogy kerestek.
Egyébként a kérdésedre a válasz: ezt zaklatásnak hívják.
Nem valószínű, hogy kimeríti a szabálysértést, de annak érdemesebb utánanézni.
Tényleg a telefonszámcsere a legjobb megoldás rá - engem is zaklattak - és titkosíttatni a számot. Miután ez nálunk megtörtént, és mégis hívogatni kezdett a szolgáltató cég (azaz a mobilcég kiadta a számomat az enegedélyem nélkül, sőt a letiltás ellenére) emberkéje, hogy ezt vagy azt rám sózzon, a sokadik hívása után megkérdeztem, hogy egy titkos számot honnan tetszik ismerni és milyen jogon használni, majd letetem a telefont szó nélkül - na innentől kezdve nem hívott többé.
A vonalason való zaklatásnál egyszerű: húzd ki pár napra a telefont, esetleg azt a készüléket hagyd meg, amelyik hívószámkijelzős. Ha olyan bolond, hogy azonosítható számról hív, akkor az látszani fog és te megtehed a feljelentést a rendőrségen pontos számra való hivatkozással - valószínűleg azért hajtották el azt, akit elhajtottak, mert ha nincs szám, és nincs felvétel, nincs bizonyíték, azaz nem lehet eljárást indítani.
Ha nem, akkor marad az, hogy húzd ki a telefont.
A legjobb a teljes számcsere, a titkosítás és mindig tudni kell, hogy kinek adtad meg a számodat.
Gagyi yeremény-akcknál stb. szokak kérni telefonszámot, NE add meg! Könnyű bárkinek hozzáférni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!