Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom miért vezet nyilvántar...

A párom miért vezet nyilvántartást fejben arról, hogy mikor mennyi pénzzel segített nekem/rajtam?

Figyelt kérdés

én már pl el is felejtettem, hogy pár hete adott egy ötezrest, hó végén egy tizest, erre ő emlékeztetett rá, hogy már 15-öt adott!

nos a párom jól keres én csóroskodom, soha nem az ő pénzére számítok, nem vagyok pénzhajhász.

szóval csak azt nem értem, ha egyik fél ad valamennyit a másiknak, azt miért kell az adó félnek észben tartania, vagy felhoznia, arra a másikat emlékeztetnie?

a páromat megkérdeztem már erről.

egyszerűen letagadja, hogy ő nem vezet a fejében nyilvántartást és pont.

de amúgy vezet.

más hogy látja?

vagy érti ezt?

2011. dec. 1. 20:40
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

a pénzt úgy adta, hogy csak úgy, tegyem el, az az enyém - ez az 5ezres esete.

és mielőtt kiment dolgozni az asztalomon hagyott egy tizest. ezt is csak úgy, hogy az enyém, mert nehezen jövök ki egy hónapban.

erre most felemlegeti.

szerintem nem a külön, vagy közös kassza a lényeg, mert közös kassza esetén, ugyanúgy elszámoltatna, tiltana, rendelkezne felettem.

pl legutóbb nem engedett megvenni magamnak pl. egy vitamint (felfázás ellen akartam szedni, mert gyakran felfázom, mindig orvoshoz járok)olyan alapon, hogy "nincsen arra neked szükséged, semmi bajod".

ezen nincs mit megbeszélni.

bármit költök elszámoltat, emlékeztet mennyit adott.

ezen mit beszéljek meg?

ő ilyen.

csak azért írtam ki kérdésbe, mert az én értékrendembe ez eddig soha nem tartozott bele, mivel én is ahogy az eddigiek is az utolsókat is odaadtuk a másiknak - értünk.

2011. dec. 2. 18:48
 32/35 anonim ***** válasza:
Mondd meg a párodnak, hogy ezt hagyja abba, mert neked nagyon rosszul esik. Gondoljon bele, hogy milyen lenne ez fordított helyzetben?! Ő hogy érezné magát?
2011. dec. 2. 22:08
 33/35 A kérdező kommentje:

ő azt nézi, hogy neki szánalmas, hogy rajtam segíteni kell.

és ha a helyemben lenne el is süllyedne szégyenében.

2011. dec. 2. 22:10
 34/35 anonim ***** válasza:
60%

Mért tervezel ilyen emberel jövőt, gyereket, házaságot

ha már most ez van mi lesz ha 2-3 évekig otthon leszel a gyerekkel bevétel nélkül.

2011. dec. 2. 22:11
 35/35 anonim ***** válasza:

Érdeknő lehetsz...

Ha esküvőt meg babát tervezel, akkor úgy kalkulálj, hogy ha bármi tragédia miatt egyedül maradnál, akkor is el tudd tartani magad és a gyerekedet! A leírásodból az látszik, hogy még így, hogy gyereketek sincs, kevés magadra a saját pénzed. Nehogy gyerek etetésére.

Ha már kihasználod a srácot, legalább ne neked álljon feljebb!

Amúgy meg próbálj úgy élni, hogy képzeld azt, hogy neki is pont annyi pénze van, mint neked!

Ne az ő teljes vagyonát figyelembe véve tervezz habos-babost meg babát, hanem a sajátodat szorozd kettővel, hogy az elég-e kettőtökre, meg a babára!

Hát ennyi.

A fennmaradó tartalékkal meg hagyd, hogy egyedül ő gazdálkodjon. Ha szerencséd van, rád is költi. Ha esze van, akkor pedig nem rád kótyavetyéli, hanem félreteszi későbbre, ha mondjuk a gyereknek tankönyveket kell venni. Bár ha így folytatod nem a te gyereked lesz a gyereke, akinek félretesz...

2012. jan. 8. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!