Aki felkeresett már pszichológust, annak segített?
Én sokáig jártam pszichológushoz, mivel lelki eredetű okok miatt nem lehetett kisbabám.
Nagyon-nagyon NEM segített, sőt, teljesen elvitte olyan irányba a beszélgetések fonalát, amire én nem akartam emlékezni. Örökké erről beszéltetett, és én állandóan sírtam, aztán rájöttem, hogy még rosszabbul vagyok, mint mielőtt idejöttem.
Egy barát még ha jobban is ismeri a helyzetedet nem tud olyan szakszerűen segíteni, mint egy pszichológus.
Én nem pszichológusoz jártam, hanem kineziológushoz. Az hasonló, csak egy kis "misztikum" is van benne.
Nekem, ha a barátaim, ismerőseim próbáltak segíteni, általában csak felbosszantottak és a saját igazukra akartak rávenni, viszont a kineziológus teljesen megtalálta velem a közös hangot, végig úgy éreztem, hogy átérzi a problémámat, nem ítél el és teljesen megnyugtatott a személye, miközben rávezetett a megoldásokra, úgy hogy mégsem mondta meg, hogy szerinte mi a helyes.
Egy jó pszichológus is ezt csinálja.
Lehet, hogy most védem a pszichológusokat, de szerintem a legtöbb jól képzett lehet, de ha a páciens nem tud vagy nem akar változni, tisztán látni a hibáit a problémáit, akkor nem tud mit csinálni.
Van egy ismerősöm neki is volt dolga pszichológussal, azt mondta fabatkát sem ér...
Hát én meg mind a mai napig látom, hogy miket "hurcol" magával, egyszerűen nem hajlandó belátni, hogy milyen hibás attitűdjei vannak, hát így nem tud(ott) egy pszichológus csodát tenni.
Az előző vagyok.
Aki (vagy ami) segített: Popper Péter könyvei. Amihez csak hozzájutottam, megvettem, vagy kikölcsönöztem, és rengeteg jó tanácsot kaptam a Tanár Úrtól - Isten nyugosztalja!
Popper Péter könyveit én is csak ajánlani tudom! De ha szükségét érzed, nem helyettesíti a JÓ pszichológussal való konzultációt.
A másodikhoz annyit, hogy ezek a terápiák ilyenek, én is gondolkodtam rajta, de engem is pont ez rettentett el, azt mondta a pszichológus, hogy 2-3 év (azok alapján, amik történtek velem) és én nem, akarok 2-3 évig a múlttal foglalkozni. DE a te pszichológusod valamit tényleg rosszul csinálhatott, mert a rossz emlékek kimondása után idővel oldódnia kellett volna a rossz érzéseknek...
(első)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!