A párom miért vezet nyilvántartást fejben arról, hogy mikor mennyi pénzzel segített nekem/rajtam?
én már pl el is felejtettem, hogy pár hete adott egy ötezrest, hó végén egy tizest, erre ő emlékeztetett rá, hogy már 15-öt adott!
nos a párom jól keres én csóroskodom, soha nem az ő pénzére számítok, nem vagyok pénzhajhász.
szóval csak azt nem értem, ha egyik fél ad valamennyit a másiknak, azt miért kell az adó félnek észben tartania, vagy felhoznia, arra a másikat emlékeztetnie?
a páromat megkérdeztem már erről.
egyszerűen letagadja, hogy ő nem vezet a fejében nyilvántartást és pont.
de amúgy vezet.
más hogy látja?
vagy érti ezt?
"szóval csak azt nem értem, ha egyik fél ad valamennyit a másiknak, azt miért kell az adó félnek észben tartania, vagy felhoznia, arra a másikat emlékeztetnie?"
Mert aki pénzt kér kölcsön, hajlamos elfelejteni, hogy visszaadja. Annak megy jól, aki fejben tudja tartani, hogy hova ment el a fizetése, és nem áll a fejét vakarva a hónap közepén, hogy nincs mit enni.
Könnyebb azt számon tartani, hogy mennyi pénzt költöttél el, mint azt, hogy mennyi hullott az öledbe.
a párom közös kasszát akar.
én nem, mert elbizonytalanít, már most ez a helyzet.
nekem nem hiányzik, hogy majd később legyen mit felhoznia, vagy hogy megszégyenítsen, azért mert adott.
nem tudom hogy lesz ez, mert jövőre már nem fog vissza menni ez a terv, hogy itthon marad.
és jöhet a család.
Szerintem teljesen helyén van, hogy emlékeztet rá, hogy már 15-öt adott neked.
Ha te egy felnőtt nő vagy, akkor képes kellene, hogy légy arra, hogy a saját fizetésedből megoldd a saját életedet. Ha örökké túlköltekezel a lehetőségeiden, akkor nem lesz belőled jó háziasszony soha, mert mindent pénzt elköltenél. Elég nagy erény lenne, ha a szűkös forrásaidat is képes lennél megfelelően beosztani, nem pedig kölcsönre szorulni. A párod nagylelkű, hogy ad neked, annak ellenére, hogy neked kéne képesnek lenni spórolni.
Azt hiszem a párod jogos aggodalma lehet a háttere annak, hogy emlékeztetett a 15ezerre: méghozzá, hogy vajon képes leszel-e takarékos háziasszony lenni.
24L
A leirásodból ugy tünik ti ezt a kapcsolat elején nem tisztáztátok,mi a helyezt a pénzzel.Mivel volt már kapcsolatod te az a minta alapján éled a mostanit,ez nem igy müködik.
Amikor adta mondtad neki hogy visszaadod amint tudod?Vagy egyáltalán hogy történt?
nekem is adott a párom mikor még jártunk(félig ott laktam nála),előtte letisztáztuk hogy mi a szabályok a pénzzel.Fel sem merült bennem hogy nem adom neki vissza,és ahogy lehetett visszaadtam.
Összeköltözés után közös kassza,azóta nem számit ki mikor mennyi pénzt vett ki a kasszából.
Üljetek le és tisztázzátok,beszéljétek meg.Nem olyan nagy probléma ez csak komnikálni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!