Mi lett ezzel a kicsi lánnyal? Illetve, hogy segítsek neki?
Kérdező, én azért meg tudlak érteni. Nem az a baj, hogy a lány IPM-et olvas, meg Discovery-t néz. Én is szeretem a Discovery-t, szeretem a szépirodalmat, világéletemben hajtós voltam. DE - és ez egy nagy DE - nem csak ebből áll az élet, és ez itt a lényeg. Attól, hogy érdekelnek a világ dolgai, még eljárok bulizni a barátaimmal, néha le is részegedem, suliból is van, hogy lógok egy-egy felesleges óráról (egyetemista vagyok). Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szép dolog a tanulás, és én is nagyon fontosnak tartom, hogy műveljük magunkat, mert így tágul a látókörünk. De nem szabad, hogy ez legyen az EGYETLEN fontos az életben!!! A tinikorszak tényleg az egyik legszebb része az életnek, az ember még megengedheti magának, hogy őrült dolgokat csináljon, amiken később már csak nevet. Harmincas anyukaként nem lehet minden ilyet megtenni. Semmi rossz nincs abban, ha az ember elmegy a haveri körrel inni, vagy összeülnek és hülyülnek, házibuliban szerencsétlenkednek stb. Azért az esetek túlnyomó többségében nem szokott ezekből baj lenni.
Ami viszont maximálisan az anya felelőssége: a gyerek megismerése, bizalmának elnyerése. Nekem is nagyon merevnek tűnik a lány, de ebben ugyanúgy benne lehet az anyuka keze is. Nyilván nem véletlenül lett ilyen, talán ha az anyuka visszagondolna, hogy milyen életszakaszban, vagy milyen események, időszak után lett hirtelen ilyen maximalista? Megvan az oka, ebben biztos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!