Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lett ezzel a kicsi lánnyal?...

Mi lett ezzel a kicsi lánnyal? Illetve, hogy segítsek neki?

Figyelt kérdés
Észrevettem ,hogy 1 év alatt nagyon sokat fordult vele a világ.Régebben leültünk közösen néztük a tv-ben a sorozatokat közben beszélgettünk néha és ennyi volt.Mostanában a Discovery-n és az ilyen ismeretterjesztő csatornákon kívül semmit nem néz.Nem érdeklik a napi hírek sem mondván ő nem kíváncsi ilyesmire .A szobájában tölti már az itthoni ideje legtöbb részét perpill pár napja közölte velem ,hogy adjak neki pénzt mert decemberbe nyelvvizsgázni szeretne középfokon angolból most arra hajtott rá.A suliban a jegyei javultak mindenből azt mondom ,hogy jó kivéve matek abból kettes illetve magyar nyelvből gyengécske egy kicsit.De azt mondja neki ehhez nincs esze.A legnagyobb problémája ,hogy az angol órán nem hagyja kibontakozni a tanár lehurrogva ,hogy ezt ő ár úgyis tudja.Na de kérem!Nyelvvizsga előtt áll és tisztában van vele a tanár hisz ő bátorította a csoportban rajta kívül más nem akar vizsgázni akkor nem pont ,hogy meg kéne hallgatni ,hogy tudja-e egyáltalán vagy ha tudja is nem-e hibásan?Semmi problémám nincs ezzel ,hogy való világ helyett angol népmeséket fordít és témákat dolgoz ki.A gond ott kezdődött ,hogy utasításom ellenére ,mikor agyon köhögött és beteg volt ő inkább suliba ment orvos helyett.17 éves érettségi előtt áll értem én ,hogy hajtás meg minden plusz a nyelvvizsga de nem túl sok teher ez nekik(nem csak a lányomnak hanem az összes sorstársának) eszméletlen követelések vannak velük szembe ,ahogy így belenéztem a füzetébe,könyvébe+ túlságosan komolynak érzem és nem tudom egészséges-e ez ilyen korban?Apa nélkül nőtt fel 3 éves korában elhagyott minket egy másik nőért(igen minket a lányom keresi de az apja folyton bántja..legutóbb megkapta az apjától ,hogy nem látja értelmét ,hogy gimnáziumba tanul a kicsi lány+ mért nem szakközépbe jelentkezett lenne munkája...igen ám de ő tovább szeretne menni a Szegedi Tudomány Egyetemre csak ezt az apuka valamiért nem akarja elfogadni..)Mit csináljak?Annyira furcsa..Bizonyítási vágy lenne?Meg mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás de nem ő akkor is Discovery-t néz ,amikor szabad ideje van mondván ,hogy többet tudjon...
2011. nov. 13. 18:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
Mért ne lehetne két felhasználó fiókom?Fejezd már be a kötözködést nem vagyok rád kíváncsi!
2011. nov. 14. 13:53
 72/77 anonim ***** válasza:
Lehet két felhasználófiókod, de mikor két azonos százalékon álló, egymással vitatkozó felhasználó közül az egyiket lepontozom, és a másiknak is csökken a százaléka, az elég gyanús, nem?
2011. nov. 14. 13:55
 73/77 anonim ***** válasza:
Miért ne kezelhettek volna? Szerinted az nem ember aki egyszer összeroppan? Mellesleg meg hirtelen hogy megváltozott az írási stílusod: eleinte aggódó anyuka aztán hirtelen egy fellengzős bunkó aki arra van ki, hogy a MÁVnál dolgozik. légy rá büszke :D Szánalmas vagy kérdező. És sajnálom a lányodat, hogy ilyen vagy. Hálát adok az égnek, hogy az én anyám normális. Szerintem kezeltesd magad :D Amúgy meg ha nem vagy kíváncsi a válaszokra, nem olvasod. De érdekel, mert válaszolgatsz. Na erről ennyit.
2011. nov. 14. 14:53
 74/77 anonim ***** válasza:
62%
Vagyunk azért egy páran, akik előbb kapcsolunk a Discovery-re mint a valóvilágra és veszünk a kezünkbe IPM-et Story magazin helyett... Nekem is ez a kikapcsolódás. Neveltetés kérdése, ha mindenki így tenne, nem itt tartana a társadalom.
2011. nov. 16. 16:27
 75/77 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, én azért meg tudlak érteni. Nem az a baj, hogy a lány IPM-et olvas, meg Discovery-t néz. Én is szeretem a Discovery-t, szeretem a szépirodalmat, világéletemben hajtós voltam. DE - és ez egy nagy DE - nem csak ebből áll az élet, és ez itt a lényeg. Attól, hogy érdekelnek a világ dolgai, még eljárok bulizni a barátaimmal, néha le is részegedem, suliból is van, hogy lógok egy-egy felesleges óráról (egyetemista vagyok). Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szép dolog a tanulás, és én is nagyon fontosnak tartom, hogy műveljük magunkat, mert így tágul a látókörünk. De nem szabad, hogy ez legyen az EGYETLEN fontos az életben!!! A tinikorszak tényleg az egyik legszebb része az életnek, az ember még megengedheti magának, hogy őrült dolgokat csináljon, amiken később már csak nevet. Harmincas anyukaként nem lehet minden ilyet megtenni. Semmi rossz nincs abban, ha az ember elmegy a haveri körrel inni, vagy összeülnek és hülyülnek, házibuliban szerencsétlenkednek stb. Azért az esetek túlnyomó többségében nem szokott ezekből baj lenni.

Ami viszont maximálisan az anya felelőssége: a gyerek megismerése, bizalmának elnyerése. Nekem is nagyon merevnek tűnik a lány, de ebben ugyanúgy benne lehet az anyuka keze is. Nyilván nem véletlenül lett ilyen, talán ha az anyuka visszagondolna, hogy milyen életszakaszban, vagy milyen események, időszak után lett hirtelen ilyen maximalista? Megvan az oka, ebben biztos vagyok.

2012. febr. 27. 00:27
 76/77 anonim ***** válasza:
Na jó... most elkezdtem olvasgatni a válaszokat, de... ez reménytelen. Az anyuka valóban nem túl kulturált (és ez egy enyhe kifejezés - "asshole"-nak hívni valakit, csak mert nem egyezik a véleményetek?). De a válaszolók se sokkal különbek. Többségük nem lát tovább az orránál, ugyanakkor meg van győződve arról, hogy ő okos és széles látókörű. Azt hiszem, itt felesleges bárhogy is érvelni, mindkét oldal csak a saját igazát szajkózza majd.
2012. febr. 27. 00:40
 77/77 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó előtti! A kislány akkor lett ilyen ,amikor megszületett a kis tesója apai részről(mi elváltunk)és az apukája a lányom szeme láttán elkezdte szeretgetni a kislányt és dicsérni.Nem volt féltékeny mert nagyon szereti a féltesóját de őt mikor picike volt folyamatosan szidta és soha nem mutatta ki ,hogy szeretné.Tiltotta a babázástól,6 éves korában elkezdte szidni ,hogy tanuljon meg fogalmazni és mondja már ki rendesen az r betűt... Nem volt türelmes hozzá.A mostoha anyuka bántotta a lányom voltuk gyámügyön is már ez azért szerintem megterhel egy pici lányt.(9 éves korában)Hála az égnek viszont most már nincs problémánk.El jár szórakozni,kikapcsolódni is mert decemberbe túlhajszoltság miatt nagyon beteg lett.Azóta lazított egy kicsit.
2012. márc. 3. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!