Mi lett ezzel a kicsi lánnyal? Illetve, hogy segítsek neki?
Én is lezártam a témát.
Ez a 2 hétig be van táblázva előre,nekem kamuszagú.
Istenem...miről maradtam le még aludtam :D
Na szóval...volt barátom szintén MÁVos volt a koordinátorának 8 általánosa volt és vásárolt érettségije. Szóval erről a vezető állás a MÁV-nál no comment.
Az, hogy mennyit tanulnak a magyar gyerekek, már meg ne haragudj, de lópimpili (bocs minden otthonitól). Svájcban élek, tudod mikor van vége a sulimnak? Este fél 10kor. 11re érek haza. Jah és reggel 9re járok. Onnan non sptop agytágítás, pedig én "csak" német nyelv szakra járok. De ez már felsőoktatás. Maradjunk az alap, általános iskolai oktatásnál.
Nevelt gyerekeim 6 és 8 évesek, értelemszerűen 1. és 3. osztályos tanulok. Na most... a kicsi reggel 8ra jár, és délután (!) fél 4kor van vége a sulinak. Délben van 1 órás ebéd szünet. Meg 10 perces szünetek az órák között. Nagy: 7:10re jár heti 3* és este fél 5kor jön haza, szintén 1 óra szünettel. 2. osztályban elkezdte tanulni az olaszt, 3. a franciát és jövő évtől jön neki az angol majd 5. osztálytól választhat nyelvet. Az eddigiek kötelezőek.
Utolsó olvasmánya: Robinson Crueso és Sherlock Holmes. Én ezt gimi 3. osztályában olvastam. Nekik most 8-9 évesen kötelező olvasmány.
Szóval mielőtt itt beleroppansz az aggódásba mérlegeld, hogy lehet, hogy a lányod, azért tanul, hogy legyen VALAKI. Ne egy a sok közül, ne vezető a MÁVnál hanem VALAKI.
Én már írtam Neked. Otthon a belem kitanultam, gimiben idegösszeroppanást kaptam a sok stressztől. Most meg itt vagyok. Viszont a szüleim ha aggódtak is, nem így csinálták és hangoztatták, hogy ők milyen vezetők (pedig mindkettő átlagos ember, de iszonyat jó állással) inkább büszkék voltak rám, hogy látják az igyekezet. Majd lassít a lányod, ha úgy érzi, elég volt. Az egyetemen úgyis sokkal többet kell majd tanulni, mint a középiskolába. Akkor mit fogsz csinálni? Ráhívod a pszichológust, hogy jajj istenem de sokat tanul a vizsgáira? Az élet és a tanulás nem könnyű menet, de egyszer majd learatja a babérjait. Én a helyedbe inkább támogatnám, ahelyett, hogy azért fújok rá, mert okosabb nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!