Mi lett ezzel a kicsi lánnyal? Illetve, hogy segítsek
neki?
Figyelt kérdés
Észrevettem ,hogy 1 év alatt nagyon sokat fordult vele a világ.Régebben leültünk közösen néztük a tv-ben a sorozatokat közben beszélgettünk néha és ennyi volt.Mostanában a Discovery-n és az ilyen ismeretterjesztő csatornákon kívül semmit nem néz.Nem érdeklik a napi hírek sem mondván ő nem kíváncsi ilyesmire .A szobájában tölti már az itthoni ideje legtöbb részét perpill pár napja közölte velem ,hogy adjak neki pénzt mert decemberbe nyelvvizsgázni szeretne középfokon angolból most arra hajtott rá.A suliban a jegyei javultak mindenből azt mondom ,hogy jó kivéve matek abból kettes illetve magyar nyelvből gyengécske egy kicsit.De azt mondja neki ehhez nincs esze.A legnagyobb problémája ,hogy az angol órán nem hagyja kibontakozni a tanár lehurrogva ,hogy ezt ő ár úgyis tudja.Na de kérem!Nyelvvizsga előtt áll és tisztában van vele a tanár hisz ő bátorította a csoportban rajta kívül más nem akar vizsgázni akkor nem pont ,hogy meg kéne hallgatni ,hogy tudja-e egyáltalán vagy ha tudja is nem-e hibásan?Semmi problémám nincs ezzel ,hogy való világ helyett angol népmeséket fordít és témákat dolgoz ki.A gond ott kezdődött ,hogy utasításom ellenére ,mikor agyon köhögött és beteg volt ő inkább suliba ment orvos helyett.17 éves érettségi előtt áll értem én ,hogy hajtás meg minden plusz a nyelvvizsga de nem túl sok teher ez nekik(nem csak a lányomnak hanem az összes sorstársának) eszméletlen követelések vannak velük szembe ,ahogy így belenéztem a füzetébe,könyvébe+ túlságosan komolynak érzem és nem tudom egészséges-e ez ilyen korban?Apa nélkül nőtt fel 3 éves korában elhagyott minket egy másik nőért(igen minket a lányom keresi de az apja folyton bántja..legutóbb megkapta az apjától ,hogy nem látja értelmét ,hogy gimnáziumba tanul a kicsi lány+ mért nem szakközépbe jelentkezett lenne munkája...igen ám de ő tovább szeretne menni a Szegedi Tudomány Egyetemre csak ezt az apuka valamiért nem akarja elfogadni..)Mit csináljak?Annyira furcsa..Bizonyítási vágy lenne?Meg mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás de nem ő akkor is Discovery-t néz ,amikor szabad ideje van mondván ,hogy többet tudjon...
Te is elég ostoba vagy ha annyit nem tudsz az illemből ,hogy nálad jóval idősebbnek ilyen jelzőt nem írsz!!Köszönöm szépen az iskolázottságommal semmi gond.MÁV-nál vezető beosztásban vagyok.Az én lányom biztos nem olyan mint te ne is hasonlítsd magad hozzá mert ő ismeri az alap illemszabályokat hála az égnek veled ellentétben.Inkább lapozgassál ilyeneket neked még erős a kiállítás ha az alapokat nem tudod!A bajom mégegyszer elismétlem azzal van ,hogy túlhajszolja magát.Nem vittük több kivizsgálásra mivel az orvosok szerint STRESSZ okozta(erről beszélek b*sszus) legközelebb ha elájul koponya MR-t csinálnak illetve EEG-t.Csak kár ,hogy én nem vagyok hajlandó a lányom egészségét kockáztatni Orbánka hülye elvárásai miatt.Nem akarom ,hogy a sok tanulás után ha mégse sikerülne bejutnia pofára essen a lányom és netán beleroppanjon.Sírva találtam rá most nem rég a szobájába...Értitek már?Azért sírt mert fél ,hogy nem lesz belőle senki.Most adtam neki teát és elaludt de én ezt nem bírom.Minek csinálja ezt ha csak kiborul tőle?Mért ne olvashatná a Micimackót például?Inkább elhiszem ,hogy kikapcsolódás ráadásul egy örökzöld klasszikus.
2011. nov. 13. 22:38
32/77 A kérdező kommentje:
Meg persze oké járjon nyugodtan múzeumba,színházba néha.Na de ,hogy a kötelezőn,az IPM-en és a klasszikus irodalmi műveken kívül nem hajlandó olvasni mást mert szerinte nem válik hasznára elég hülye felfogás hisz mindenből lehet tanulni valamit nemde?Az ,hogy nem akar moziba menni rendben legyen tényleg elég hülye filmek vannak mostanába na de akkor menjen jégkorizni vagy bármi más.Tavaly nem lehetett lecuppantani a fitnessről.Nem csak szellemileg de lelkileg és testileg is kell fejlődnie SZERINTEM az embernek így harmonikus az egész.Jajj emberek..
2011. nov. 13. 22:41
33/77 anonim válasza:
17 évesen a Micimackót? Ó hogyne :'D
2011. nov. 13. 22:42
34/77 A kérdező kommentje:
Igen!Mi a problémád vele?Te talán teljesen kiölted magadból a gyereket?Elég szomorú pedig a mai világba jó az ha megtudod tartani magadban egy kicsit.Ez egy klasszikus mű ráadásul van folytatása is ,ami nem biztos ,hogy gyerekeknek van szánva de gondolom a nagy tájékozottságodnak köszönhetően ezt nem tudod.
2011. nov. 13. 22:45
35/77 anonim válasza:
Akkor legyél kicsit rámenősebb nála! Vegyél mozijegyet,már előre,valami jó kis vígjátékra pl. Mondd,hogy már megvetted.
2011. nov. 13. 22:49
36/77 A kérdező kommentje:
Azért nem fogom ráerőszakolni a gyerekre a mozit...Abba neki semmi jó nem lenne pedig a szórakozásról kéne szólnia.Különben is minden szabadideje két héttel előre be van táblázva...
2011. nov. 13. 22:53
37/77 anonim válasza:
"Meg persze oké járjon nyugodtan múzeumba,színházba néha.Na de ,hogy a kötelezőn,az IPM-en és a klasszikus irodalmi műveken kívül nem hajlandó olvasni mást mert szerinte nem válik hasznára elég hülye felfogás hisz mindenből lehet tanulni valamit nemde?"
Én is a szépirodalmat és a többé-kevésbé tudományos magazinokat részesítem előnyben, most akkor hülye vagyok?
Értsd már meg, hogy nem mindenkit a való világ, barátok közt, kiskegyed meg coelho kapcsol ki...
2011. nov. 13. 22:55
38/77 A kérdező kommentje:
Te meg ne a részletekbe köss már bele könyörgöm nem ezt mondom ,hogy húúú te hülye gyerek.Azt ,hogy azon kívül is lehet ám olvasni jó dolgokat.Na például ennyi erővel nem az irodalom része a ponyvaregény is?DEHOGYNEM!Abból se árt ismerni ha már a műveltségnél tartunk párat..Agatha Christie,Stephen King és így tovább...
2011. nov. 13. 23:01
39/77 A kérdező kommentje:
Csak ,hogy végre tisztázzuk mit szeretnék én tőle:
- Ne szakadjon bele abba ,amit csinál
- Ne vállaljon többet annál ,mint amennyire képes
- Ne nézze le a buta embereket
- Ne akarjon már mindenkit mindenáron megvédeni/segíteni neki stb. stb.(úgyse menne és az csak szomorúvá tenné)
- Néha élvezze is az életet ,bármivel bánom is én ,hogy mit akar sportolni , hangszeren játszani csak ne a szó szoros értelmében tanulás legyen
2011. nov. 13. 23:07
40/77 anonim válasza:
Értem én, hogy nem akarsz belőle hozzánk hasonló "sznobot" nevelni....
Csak nem veszed észre, hogy 17 éves, és már nem tudod nevelni... Neki most láthatóan erre van igénye - talán pont azért mert eddig távol tartottad ezektől a dolgoktól...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!