Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lett ezzel a kicsi lánnyal?...

Mi lett ezzel a kicsi lánnyal? Illetve, hogy segítsek neki?

Figyelt kérdés
Észrevettem ,hogy 1 év alatt nagyon sokat fordult vele a világ.Régebben leültünk közösen néztük a tv-ben a sorozatokat közben beszélgettünk néha és ennyi volt.Mostanában a Discovery-n és az ilyen ismeretterjesztő csatornákon kívül semmit nem néz.Nem érdeklik a napi hírek sem mondván ő nem kíváncsi ilyesmire .A szobájában tölti már az itthoni ideje legtöbb részét perpill pár napja közölte velem ,hogy adjak neki pénzt mert decemberbe nyelvvizsgázni szeretne középfokon angolból most arra hajtott rá.A suliban a jegyei javultak mindenből azt mondom ,hogy jó kivéve matek abból kettes illetve magyar nyelvből gyengécske egy kicsit.De azt mondja neki ehhez nincs esze.A legnagyobb problémája ,hogy az angol órán nem hagyja kibontakozni a tanár lehurrogva ,hogy ezt ő ár úgyis tudja.Na de kérem!Nyelvvizsga előtt áll és tisztában van vele a tanár hisz ő bátorította a csoportban rajta kívül más nem akar vizsgázni akkor nem pont ,hogy meg kéne hallgatni ,hogy tudja-e egyáltalán vagy ha tudja is nem-e hibásan?Semmi problémám nincs ezzel ,hogy való világ helyett angol népmeséket fordít és témákat dolgoz ki.A gond ott kezdődött ,hogy utasításom ellenére ,mikor agyon köhögött és beteg volt ő inkább suliba ment orvos helyett.17 éves érettségi előtt áll értem én ,hogy hajtás meg minden plusz a nyelvvizsga de nem túl sok teher ez nekik(nem csak a lányomnak hanem az összes sorstársának) eszméletlen követelések vannak velük szembe ,ahogy így belenéztem a füzetébe,könyvébe+ túlságosan komolynak érzem és nem tudom egészséges-e ez ilyen korban?Apa nélkül nőtt fel 3 éves korában elhagyott minket egy másik nőért(igen minket a lányom keresi de az apja folyton bántja..legutóbb megkapta az apjától ,hogy nem látja értelmét ,hogy gimnáziumba tanul a kicsi lány+ mért nem szakközépbe jelentkezett lenne munkája...igen ám de ő tovább szeretne menni a Szegedi Tudomány Egyetemre csak ezt az apuka valamiért nem akarja elfogadni..)Mit csináljak?Annyira furcsa..Bizonyítási vágy lenne?Meg mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás de nem ő akkor is Discovery-t néz ,amikor szabad ideje van mondván ,hogy többet tudjon...
2011. nov. 13. 18:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélgess vele, érezze, hogy támogatod, örülj, hogy ilyen értelmes, szorgalmas lányod van, tényleg büszke lehetsz rá. Az angollal kapcsolatban amúgy igazad van, inkább foglaloznia kellene a tanárnak vele, hogy minél jobban sikerüljön a vizsgája és tanulja a nyelvet is. A Discovery k.b. egy egyetlen nézhető csatorna a kínálatban, érdekes dolgok vannak rajta, csak jót tehet az embernek, ha több témához hozzá tud szólni.
2011. nov. 13. 18:43
 12/77 anonim ***** válasza:
Én is 17 vagyok és az én anyukám is hasonlóan gondolkodik. Bár nyilván még nem vagyunk felnőttek ennyi idősen, de hidd el, tudunk már mérlegelni és tudjuk, mi a jó nekünk. Én sem vagyok az a nagy bulizós fajta, persze, néha elmegyek koncertre stb, de nekem is most a suli az első. Szeretnék bekerülni egy jó egyetemre, ezért megpróbálok minden érettségi tárgyból 5-ös lenni, valamint most szeretném letenni a felsőfokú angol nyelvvizsgát. Néha fárasztó, de már nem azért tanulok, hogy anyuék büszkék legyenek rám, hanem azért, hogy én meg tudjak felelni magamnak. Én is inkább tudományos műsorokat nézek, mert szeretnék biológus lenni, jobban érdekel, mint a sorozatok. Hagyd rá nyugodtan, csak arra figyelj, hogy ne stresszeljen túl sokat és ne betegedjen bele a hajtásba. Nálunk is nagyon sok a követelmény, de hozzá kell szoknia annak, aki erősebb egyetemen szeretné folytatni a tanulmányait. Így nem érheti akkora meglepetés.
2011. nov. 13. 18:45
 13/77 anonim ***** válasza:
76%

:)

Túlreagálod

Én pár évvel ugyan idősebb vagyok a lányodnál, de nem nézek tv-t, legfeljebb 2-4 alkalommal havonta - és akkor is doscovery-t, animal planet-et... Azért, mert engem úgy ahogy van, nem érdekel, hogy melyik celeb kivel milyen pózban... vagy hogy a barátokköztjóbanrosszban 1.473.224. adásában ki támadt fel...

Újságok esetében napilapok, folyóiratok képezik az informálódás alapját + internet.

Bulizni a szó hagyományos értelmében nem szeretek, legfeljebb beülök valahová a barátaimmal meginni valamit és BESZÉLGETNI.

Inkább értékelned kellene, hogy a lányodnak van érdeklődési területe, vannak céljai az életben, és hétvégén hajnalban nem hányja végig a lépcsőházat, és hétfő reggel az első útja nem a nőgyógyászhoz vezet 72 órásért...

2011. nov. 13. 18:54
 14/77 anonim ***** válasza:
67%

1. a lányod nem a te személyiségedet örökölte

2. onnan is látszik, hogy túlzol, ha visszaolvasod az előző oldalon a saját kommented: "Múlt héten csütörtökön majdnem leszidtam mert 17 órakkor ért haza ,hogy merre csavargott"

17 éves lányt leszidni, csak mert csütörtökön délután ötkor megy haza????

2011. nov. 13. 18:57
 15/77 anonim ***** válasza:
73%

Túlreagálod, de nagyon. 17 évesen én is ilyen voltam. Most 23 vagyok befejeztem egy jogi képzést (nem jogász), jelenleg másoddiplomás vagyok. Moziba évek óta nem voltam, színházba is 1 éve, születésnapomra kaptam. A gimiben végig tanultam, előkészítőkre jártam és nyelvet tanultam. Jelenleg német nyelveterületen lakom, hogy testközelből tanuljam a nyelvet. Előnyben részesítem az IPM-et, a National Geo-t és 3. évezred magazinokat mint a ponyvaregényeket.

A lányoddal semmi baj nincs. Se nem különleges, se nem "beteg", se nem depis, csak egy olyan fiatal aki akar valamit kezdeni az életével.

Inkább támogasd, mint "sajnáld" mert felesleges. Önmagadnak koholsz olyan problémát, ami valójában nem is probléma. Légy rá büszke, hagyd hogy úgy rendezze az életét, ahogy elképzeli. Ha orra bukna, úgyis a Te válladon fogja elsírni a bánatát.

2011. nov. 13. 19:07
 16/77 A kérdező kommentje:
Hány normális gyereknek jut eszébe 17 évesen IPM-et olvasni?Beszélgetés helyett elhúzódni tanulni illetve minden területen adakozni?Jó ha az ember fejlődik felelősségteljes na de azért nem kéne átesni a ló túloldalára.Most egyik kedves válaszoló ötletet adott megkérdeztem nem megyünk-e el jövő héten moziba.Válasz: Ne haragudj de 1 letudom tölteni 2 a moziba csak tömegfilmek vannak de ha akarom megnézhetnénk Csontváry kiállítását a múzeumba...jézuuus.Nem hiszem ,hogy pasi lenne a dologba mert 16 hónapos kapcsolata van bár nem túl jó(sok a veszekedés is) a fiú csak fél évvel fiatalabb de a lányom túl gyerekesnek találja mert néha néha szeretne vele inni egy keveset...persze szereti napi szinten találkoznak mivel egy suliba járnak de a fiú anyja megkérte lányomat korepetálja már a fiát pár tantárgyból mert elég rossz tanuló.Próbálkozott vele a lelkem saját gondjain kívül de a fiú egyáltalán nem hajlott a tanulás felé így feladták.Félek nagyon elvont lesz a gyerekemből és egy idő után a túlérettsége miatt se barátai nem lesznek se semmi.Nem mindenki nézi jó szemmel az ilyen embereket.Osztálytársaival jól kijön de néha mondja nekem ,hogy van egy két "retardált" az osztályba aki nem képes tanulni és s*gghülye...
2011. nov. 13. 19:54
 17/77 A kérdező kommentje:
Igen leszidom mert nem egy két kangörcsös ráhajtott már úgy ,hogy ott álltam mellette.Átlagnál kicsit szebb bár ezt ő nem érzékeli hála az égnek ..
2011. nov. 13. 19:57
 18/77 anonim ***** válasza:
64%

Tipikus túlóvó szülő vagy.

A lányod megy egy normális 17 éves.

Nem, nem tucat, hanem NORMÁLIS.

De látom, te mindenáron hibát akarsz benne találni...

És miért ne lennének barátai? Csak mert szerinted az ilyen embereket nem sokan szeretik? Pl. te sem kedveled őket?

Naés. Nem is kell, hogy az embert mindenki "szerese" - elég, ha vannak ketten-hárman, akik kitartanak mellette jóban-rosszban.

2011. nov. 13. 20:06
 19/77 anonim ***** válasza:
*meg
2011. nov. 13. 20:07
 20/77 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túlóvó de úgy érzem elveszett a mosolygós kicsi lányom..már a vicceken sem nevet amin régen együtt jót kacagtunk.Jégkirálynő jelmezbe bújt..Egyik barátnőm se ilyen aki vele egy korú ha most nem vét hibákat akkor miből tanul?Mellesleg gondolom te a tucatot úgy érted ,hogy sokáig kimarad ,haverjaival szórakozza el az egész napot stb stb NA ILYEN IS VOLT nem is olyan rég..de most megijeszt..
2011. nov. 13. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!