Mi lett ezzel a kicsi lánnyal? Illetve, hogy segítsek neki?
"Ne nézze le a buta embereket "
ööö... hm... Talán fel kéne rájuk néznie? Nem értem, mi a gondod. Az általad leírtak alapján tartom annyira értelmesnek a lányod, hogy nem retardozza le szemtől szembe a (gondolom valóban) retardált osztálytársait.
De hogy otthon ne mesélhesse el, hogy vannak az osztályban buták... Mégis mit kéne velük tennie, ha lenézni nem szabad őket???
Basszus kérdező. A te viselkedésedet látva nem csoda, hogy a lányod úgy viselkedik, ahogy.
Számomra az jön éle, hogy menekülni akar abból a lebutult, értelmileg szegényes, proli környezetből és szellemiségből, amibe te belekényszeríted. Mást sem szajkózol, csak hogy ne olvasson és nézzen ismeretterjesztő magazinokat/műsorokat, olvasson szemetet az irodalmi érték helyett, menjen bulizni kulturált szórakozás helyett.
Nekem nem az jön le, hogy a legjobbat akarnád neki, hanem hogy egyszerűen féltékeny vagy rá az esze és az ambíciói miatt.
Mellesleg. A ponyvaregény is az irodalom része, igen. De én a SZÉPirodalomról beszéltem. Annak messziről sem része. Stephen King és Agatha Chrisite meg már megbocsáss, de úgy kukába valók, ahogy vannak. Hatásvadász, mondanivaló nélküli könyveket írnak. Mint mondtam, van akit ez kapcsol ki, de nem mindenkit. Számomra egy könyv, amin nem gondolkodhatok el, nem filozofálgathatok nem minősül értéknek. Én azért olvasok, hogy kapjak valamit attól a könyvtől, egy rálátást az életre, egy érdekes, sokatmondó történetet. Nem egy "körömlerágós-izgalmas" krimit vagy thrillert, aminek sem valóságalapja sem értelme nincs, mert azzal sehová nem jutok.
Mindegy. Úgy tartasz sznobnak, ahogy akarsz, egészségedre. Úgy fogyaszthatod a szenny műsorokat, magazinokat és könyveket is, ahogy akarod. De az azért eszedbe juthatna, hogy akárhányszor nekiállsz bunkózni, szidni, káromkodni itt valamelyik "sznob" válaszadó ellen, azt ugyanúgy a lányod ellen is mondod.
Ha igazán szeretnéd őt, inkább támogatnod kellene, nem ellene hangolni, bunkózni, kötekedni...
Téged se tanított meg anyukád szépen beszélni, kérdező.
A buta embereket én is lenézem. Nekem ne mondd, hogy mindenki diszlexiás meg figyelemzavaros a lányod osztályában.
Szerintem a lányod egy klassz ember, több kéne belőle.
Kedves Kérdező!
Most már maradéktalanul értem, hogy miért kerüli a veled való beszélgetéseket egyszem leánygyermeked. A veled való diskurzus itt és most ugyanazon okból részemről (is) lezárul.
Ez nem követelmény emelt szinten irodalomból, max a 20. témakörben, azaz kortárs irodalom. De ezen a címen már a Harry Potter is szerepelt valamelyik évben pl., és ugye nem kell elmagyaráznom, hogy az sem szépirodalom...
Az irodalomkönyvek sem tartalmazzák a tananyag részeként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!