Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lett ezzel a kicsi lánnyal?...

Mi lett ezzel a kicsi lánnyal? Illetve, hogy segítsek neki?

Figyelt kérdés
Észrevettem ,hogy 1 év alatt nagyon sokat fordult vele a világ.Régebben leültünk közösen néztük a tv-ben a sorozatokat közben beszélgettünk néha és ennyi volt.Mostanában a Discovery-n és az ilyen ismeretterjesztő csatornákon kívül semmit nem néz.Nem érdeklik a napi hírek sem mondván ő nem kíváncsi ilyesmire .A szobájában tölti már az itthoni ideje legtöbb részét perpill pár napja közölte velem ,hogy adjak neki pénzt mert decemberbe nyelvvizsgázni szeretne középfokon angolból most arra hajtott rá.A suliban a jegyei javultak mindenből azt mondom ,hogy jó kivéve matek abból kettes illetve magyar nyelvből gyengécske egy kicsit.De azt mondja neki ehhez nincs esze.A legnagyobb problémája ,hogy az angol órán nem hagyja kibontakozni a tanár lehurrogva ,hogy ezt ő ár úgyis tudja.Na de kérem!Nyelvvizsga előtt áll és tisztában van vele a tanár hisz ő bátorította a csoportban rajta kívül más nem akar vizsgázni akkor nem pont ,hogy meg kéne hallgatni ,hogy tudja-e egyáltalán vagy ha tudja is nem-e hibásan?Semmi problémám nincs ezzel ,hogy való világ helyett angol népmeséket fordít és témákat dolgoz ki.A gond ott kezdődött ,hogy utasításom ellenére ,mikor agyon köhögött és beteg volt ő inkább suliba ment orvos helyett.17 éves érettségi előtt áll értem én ,hogy hajtás meg minden plusz a nyelvvizsga de nem túl sok teher ez nekik(nem csak a lányomnak hanem az összes sorstársának) eszméletlen követelések vannak velük szembe ,ahogy így belenéztem a füzetébe,könyvébe+ túlságosan komolynak érzem és nem tudom egészséges-e ez ilyen korban?Apa nélkül nőtt fel 3 éves korában elhagyott minket egy másik nőért(igen minket a lányom keresi de az apja folyton bántja..legutóbb megkapta az apjától ,hogy nem látja értelmét ,hogy gimnáziumba tanul a kicsi lány+ mért nem szakközépbe jelentkezett lenne munkája...igen ám de ő tovább szeretne menni a Szegedi Tudomány Egyetemre csak ezt az apuka valamiért nem akarja elfogadni..)Mit csináljak?Annyira furcsa..Bizonyítási vágy lenne?Meg mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás de nem ő akkor is Discovery-t néz ,amikor szabad ideje van mondván ,hogy többet tudjon...
2011. nov. 13. 18:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 A kérdező kommentje:
Olvass vissza...
2011. nov. 13. 23:09
 42/77 anonim ***** válasza:

"Ne nézze le a buta embereket "

ööö... hm... Talán fel kéne rájuk néznie? Nem értem, mi a gondod. Az általad leírtak alapján tartom annyira értelmesnek a lányod, hogy nem retardozza le szemtől szembe a (gondolom valóban) retardált osztálytársait.

De hogy otthon ne mesélhesse el, hogy vannak az osztályban buták... Mégis mit kéne velük tennie, ha lenézni nem szabad őket???

2011. nov. 13. 23:11
 43/77 anonim ***** válasza:
54%

Basszus kérdező. A te viselkedésedet látva nem csoda, hogy a lányod úgy viselkedik, ahogy.

Számomra az jön éle, hogy menekülni akar abból a lebutult, értelmileg szegényes, proli környezetből és szellemiségből, amibe te belekényszeríted. Mást sem szajkózol, csak hogy ne olvasson és nézzen ismeretterjesztő magazinokat/műsorokat, olvasson szemetet az irodalmi érték helyett, menjen bulizni kulturált szórakozás helyett.

Nekem nem az jön le, hogy a legjobbat akarnád neki, hanem hogy egyszerűen féltékeny vagy rá az esze és az ambíciói miatt.

Mellesleg. A ponyvaregény is az irodalom része, igen. De én a SZÉPirodalomról beszéltem. Annak messziről sem része. Stephen King és Agatha Chrisite meg már megbocsáss, de úgy kukába valók, ahogy vannak. Hatásvadász, mondanivaló nélküli könyveket írnak. Mint mondtam, van akit ez kapcsol ki, de nem mindenkit. Számomra egy könyv, amin nem gondolkodhatok el, nem filozofálgathatok nem minősül értéknek. Én azért olvasok, hogy kapjak valamit attól a könyvtől, egy rálátást az életre, egy érdekes, sokatmondó történetet. Nem egy "körömlerágós-izgalmas" krimit vagy thrillert, aminek sem valóságalapja sem értelme nincs, mert azzal sehová nem jutok.

Mindegy. Úgy tartasz sznobnak, ahogy akarsz, egészségedre. Úgy fogyaszthatod a szenny műsorokat, magazinokat és könyveket is, ahogy akarod. De az azért eszedbe juthatna, hogy akárhányszor nekiállsz bunkózni, szidni, káromkodni itt valamelyik "sznob" válaszadó ellen, azt ugyanúgy a lányod ellen is mondod.

Ha igazán szeretnéd őt, inkább támogatnod kellene, nem ellene hangolni, bunkózni, kötekedni...

2011. nov. 13. 23:14
 44/77 A kérdező kommentje:
Azért mert valaki buta helyes dolog lenézni?Nem hiszem..Honnan a nyavalyából tudod te azt például ,hogy nem-e tanulási nehézségei vannak?Arról tehet?Nem!Csakis a szülő a hibás nem a gyereket kell lenézni érte ,aki mellesleg attól mert buta lehet jószívű.Ki a franc mondta neked ,hogy fel kell rájuk nézni?Pontosítok te nem sznob vagy szimplán hülye semmi empátia,semmi érzelmi intelligencia nem szorult beléd gratulálni tudok tudod mit?Legyen!A lányom értelmes nem baj ha beleroppan a nagy teljesítési vágyba áhh ugyan már!Kit érdekel? ...Asshole..
2011. nov. 13. 23:14
 45/77 anonim ***** válasza:

Téged se tanított meg anyukád szépen beszélni, kérdező.

A buta embereket én is lenézem. Nekem ne mondd, hogy mindenki diszlexiás meg figyelemzavaros a lányod osztályában.

Szerintem a lányod egy klassz ember, több kéne belőle.

2011. nov. 13. 23:18
 46/77 A kérdező kommentje:
Tehát szerinted az ami emelt szinten irodalomból követelmény a kukába való?Hűűűha!Te sem vagy snob csak megjátsszátok magatokat.Nem azt mondom ,hogy nem olvashat fogd fel végre te is.(Értelmezés nulla)hanem ,hogy NE FOLYTON.Meg kell ismerkedni a szarral is ,hogy véleménye legyen az embernek vagy értékelni tudja a jót.Ez az alapja a saját erkölcsi felépítésünknek is.Találkoznod kell a szarral ,hogy tud mi a jó!Ki beszélt való világról?Mert én nem tudtommal.Sorozatok alatt azokat értem amikből azért lehet is tanulni:Széf,Legyen ön is milliomos stb.A való világig a kisebbség süllyed,szerintem.
2011. nov. 13. 23:20
 47/77 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Most már maradéktalanul értem, hogy miért kerüli a veled való beszélgetéseket egyszem leánygyermeked. A veled való diskurzus itt és most ugyanazon okból részemről (is) lezárul.

2011. nov. 13. 23:21
 48/77 A kérdező kommentje:
Lenézed?Akkor te is buta vagy.Lehet művelt de emberkapcsolatokból megbuktál.Akkor mondjuk egy tudós is nézzen le téged ?Mert hozzá képest te is alacsony intelligenciával rendelkező egyén vagy..
2011. nov. 13. 23:22
 49/77 A kérdező kommentje:
Nem kerül ez honnan jött le?Csak a mániája előre valóbb.Kiállításra jönne velem plusz nem rég beszéltem vele a szobájába ,amit leírtam de hát sértett titeket a saját hülyeségetek.
2011. nov. 13. 23:23
 50/77 anonim ***** válasza:

Ez nem követelmény emelt szinten irodalomból, max a 20. témakörben, azaz kortárs irodalom. De ezen a címen már a Harry Potter is szerepelt valamelyik évben pl., és ugye nem kell elmagyaráznom, hogy az sem szépirodalom...

Az irodalomkönyvek sem tartalmazzák a tananyag részeként.

2011. nov. 13. 23:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!