Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok és terhes,...

17 éves vagyok és terhes, miért néznének le ennyien? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és terhes, édesanyám egyedül nevel engem és a testvéremet és úgy döntöttünk megtartjuk a babát. A suliba mindenki engem piszkál, gúnyolódik rajtam, mert kiderült a terhességem. Édesanyám meg abba a suliba ahova járok ott tanárnő. ( Engem is tanít) Mit tegyek?
2011. nov. 12. 13:39
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
35%
Nem szoktam ilyeneket írni, de az a komment nagyon felhúzott. :)
2011. nov. 12. 19:39
 52/67 anonim ***** válasza:
51%

49-es: Jogos.

Én is szeretnék gyereket majd, de amíg nem tudok/tudunk felelősséget vállalni érte anyagilag is, akkor miért okozzak neki rosszat? Főleg a mai világban, legalábbis Magyarországon. Nem vagyok pesszimista, de próbálok 2 lábbal a földön maradni.

Nem akarom, hogy éhezzen a gyerekem, nem akarom, hogy rossz körülmények között éljen.

Nem azt mondom, hogy el akarom kényeztetni (mindent megkap amit kiejt a száján elvet nem vallom), csak az alap dolgokat szeretném neki biztosítani. Sajnos a mai világban már ezt is egyre nehezebb.Próbálok előre látó lenni, hisz nem csak megszülöm azt a gyereket, hanem felnevelem, s példát mutatok neki, hogy tisztességes ember legyen.

2011. nov. 12. 19:40
 53/67 anonim ***** válasza:

50-es Te hány éves vagy? Milyen családból származol?

Régebben könnyebb volt egy gyereket felnevelni egy fizetésből is, de most?

Illetve megint más ha a szülők olyan anyagi háttérrel rendelkeznek, hogy támogatják a kismama lányukat.

De gondolj már bele, ahol nincs a család részéről anyagi támogatás, miből neveli fel a gyereket? Főleg ha az a helyzet mint a kérdezőnél (a leendő apuka elhagyta)

2011. nov. 12. 19:47
 54/67 anonim ***** válasza:

Én sem szoktam felhúzni magam, de ha ezt Te írtad:

" A média és a divat elhiteti velük, hogy a gyermekáldás teher, szégyen, csak az szülhet, akinek van karrierje, meg anyagi háttere stb.Kíváncsi vagyok, hogy akik ennyire ellenzik, milyen pic*ából jöttek ki.Így, hogy édesanyád támogat nem lesz olyan nehéz dolgod "

Azt jól gondolod, hogy a gyerekáldás nem szégyen, ebben igazat adok Neked, de könyörgök magyarázd el nekem, hogyan lehet csak a gyesből+ családiból felnevelni egy gyereket??? Magamat tudom ismételni, hogy ezt csak azt tudja "megengedni magának", akit a szülei támogatják, mert ha nem, akkor neki és a párjának kell megteremteni azt, ami egy gyereknek kell.

Én sem akarom elkényeztetni a gyerekem, de az alapdolgokat meg akarom neki adni, az meg nem megy anyagi háttér nélkül.

Engem nem támogattak volna 17 évesen anyámék (most sem), s tanultam belőle. Tudom milyen az, hogy nélkülözni, amikor nincs mit enni, amikor gúnyolnak az iskolában, mert nincs szép ruhám.

Na ezt az én gyerekem nem fogja átélni, mert tudom milyen érzés.

Remélem érted mit akartam kinyögni :)

2011. nov. 12. 20:07
 55/67 anonim ***** válasza:

javaslom neked a fiuk az eletembol cimu filmet, ha gondolod itt megnezheted, persze ha elotte letoltod a cacaowebet

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. nov. 13. 05:02
 56/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tudom, hogy nem mindenkinek olyan az anyja mint nekem.
2011. nov. 13. 12:47
 57/67 anonim ***** válasza:
49%

Mennyi rendes, tisztességes, felelősségteljes ember jár ide!

Szánalmas ez a sok önjelölt megmondó ember...

Akkor lenne felelőtlen, ha itt sírna, hogy jajj terhes vagyok, mit tegyek... stb...

De nem, leírta normálisan, korrektül, hogy megtartja a babát az édesanyja beleegyezésével.

Ehhez nektek i a franc közötök van, mi?

Nem ez a kérdés...

A kérdésre válaszolva pedig, nagyon éretlen hülye gyerekek az osztálytársaid, ha ezen gúnyolódnak...

Én a helyedben kiosztanám mindet, és menjenek az anyjukba...

Mi közük hozzá? Ha dumálnak, mondd meg, hogy elhihetik, hogy boldog vagy, és a gyerekes bohóckodásuk k.rvára nem fogja elrontani az örömödet.

2011. nov. 16. 20:29
 58/67 anonim ***** válasza:
Én a helyedben átkérném magam levelező/egyéni tanrendbe, főleg, ha már eltelt néhány hónap a terhességedből. Így csak néha kellene bemenned az iskolába, pl. ha témazárót írtok, vagy osztályozó vizsgákra. Ezt beszéld meg az osztályfőnököddel és anyukáddal. Ne foglalkozz a többiekkel, gondolj a babára, és tanulj sokat, mert ha megérkezik, mindenre kevesebb időd lesz. A többiek azért gúnyolnak, mert nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, ilyen idősen nem mindennapi szülni. Szerintem szép dolog, hogy nem vetetted el; sok sikert és egészséget kívánok a továbbiakban! 24/L
2011. nov. 16. 21:06
 59/67 anonim ***** válasza:
69%
Gratulálok a babucihoz!Akkor már én is ajánlok egy filmet: Juno!:) Szerintem ne foglalkozz a lenézőkkel. Babakocsit,ágyat szerintem felesleges megvenni. A lányunk 1éve nem alszik az ágyában,babakocsiban már 15hónapja nem volt... Mt-ben van rajtam ha megyünk valahova. Akciókat is ki lehet fogni. Mi most 8ezerért vettünk pelust a tescoban,pedig az 16ezer szokott lenni. Vettünk 4csomaggal.2cs volt 1áráért. :) Figyeljétek ezeket! Egyébként nem kell mindenből a legjobbat,legujabbat megvenni. Pl ha szerencsés vagy akkor legalább 6hónapig nem kell neki tápszert venned! 26L lányom 19.5hós
2011. nov. 16. 21:09
 60/67 anonim ***** válasza:
89%

Ja és ha gondolod(nem tudom merre felé laksz) akkor egy kedvezményes áron átadom neked a babakocsinkat. (Egy régebbi tipus,de ha nem pesti vagy vagy rosszabbak az utak akkor szivesen átadom!) [link] Ilyesmi..

Egyébként lehet valamit már tudni a picurról? utolsó elötti)

2011. nov. 16. 21:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!