Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok és terhes,...

17 éves vagyok és terhes, miért néznének le ennyien? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és terhes, édesanyám egyedül nevel engem és a testvéremet és úgy döntöttünk megtartjuk a babát. A suliba mindenki engem piszkál, gúnyolódik rajtam, mert kiderült a terhességem. Édesanyám meg abba a suliba ahova járok ott tanárnő. ( Engem is tanít) Mit tegyek?
2011. nov. 12. 13:39
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
51%

Elsőre is sok sikert kívánok a babához, és kívánom, hogy soha ne bánd meg.

Én azt mondom, hogy engedd el a füled mellett a megjegyzéseket, sőt, légy büszke magadra, hogy te vállalni tudtad a dolgok következményét - én biztos képtelen lettem volna rá. Ne is vedd a szívedre mások megszólalásait, nem éri meg, ha idegeskedsz vagy egyéb érzelmi reakciókat mutatsz, mások látják, hogy vevő vagy rá, és a babának is árthat.

Arra készülj fel, hogy emiatt egész életedben lesz valaki, aki megszól vagy furcsán néz rád. Az emberek sajnos hajlamosak ítélkezni, de egyszerűen nem szabad velük foglalkozni - inkább a babával foglalkozz, több örömöd is lesz benne, remélem. :)

22/L

2011. nov. 12. 14:23
 22/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2011. nov. 12. 14:29
 23/67 anonim ***** válasza:
71%

Én képtelen lennék úgy gyereket vállani, de akár még csak kutyát is tartani, hogy majd valami lesz. Valahogy mindig van, csak nem mindegy, hogy hogy. Négyen fogtok tengődni anyud tanári fizetéséből meg a te kis pár tízezer ft-odból, amit diákmunkából szereztél. Ez sztem még a "valahogy" szintet sem üti meg. Utána pedig munkát iszonyat nehezen fogsz kapni, arra készülj fel, lehet 3 diplomád is akár.

Sztem amúgy a többiek nem azért szólnak le, mert terhes vagy, hanem mert felelőtlen. Védekezni meg gumival kellett volna, mert az 100%-os, gondolom te tablettát szedtél.

2011. nov. 12. 14:37
 24/67 anonim ***** válasza:
73%
a gumi sem 100%os, én vagyok erre a legjobb példa (eddig 3x! szakadt)
2011. nov. 12. 14:38
 25/67 A kérdező kommentje:
Gumival védekeztem. Tudom, hogy nehéz lesz nekünk, erre rájöttem, de a babát meg nem lenne szívem elvetetni, és elhihetitek anyukám se nagyon örült Neki.
2011. nov. 12. 15:28
 26/67 anonim ***** válasza:
44%

Azért néznek le, mert azt hiszik, hogy nem vigyázásból lett a baba, és ekkora korban már lehet hallani védekezési módszerekről. Azt, hgy védekezve lett meg nem tudják, lehet nem is érdekli őket.

Amit tenni tudsz, hogy elengeded füled mellett a megjegyzéseket, csakis magatokra koncentrálsz, és a családod békéjére összpontosítassz. Elfog múlni ez az időszak, nem fog örökké tartani.

Remélem jól fogsz kijönni belőle, hogy majd a tanulás is menjen, és a baba se szenvedjen semmiféle hiányt. Reméelm feltudsz majd hirtelen nőni a feladathoz, mert az nem lesz kicsi.

Egyebek mellett most jut eszembe, (bár nem vagyok a párti, hogy ilyen fiatalon legyen valakinek babája, apa nélkül, munka nélkül stb., ) De ha eltudjátok tartani, akkor jó, suliba járni még akkor sincs késő, neked amikor a gyerek már ovis lesz. Bár újrakezdeni kizökkenni suliból tud gondot okozni.

Nem mindig titeket fognak bámulni, és megjegyszéseket tenni ne félj, nemsoká lejár a ti időtök ne izgulj. Figyelj a családra, értékeld, és tegyél érte !

2011. nov. 12. 15:36
 27/67 anonim ***** válasza:
53%
Gratulálok a pici babához,és jól döntöttél.A sulit ne hagyd abba,többiekkel ne foglalkozz.Boldog babavárást!
2011. nov. 12. 15:38
 28/67 anonim ***** válasza:
34%

De miért kell agy anonim oldalon hazudni? Ha gumival védekeztél volna, akkor nem lennél terhes. Ha esetleg kiszakadt, ami csak ritkán fordul elő, akkor azt rögtön látni lehet, akkor rohanás a nőgyógyászhoz 72 órás sürgősségi fogamzásgátlóért. Vagy az óvszerbaleset után nem tettél semmit, úgy voltál vele, hogy majd lesz valahogy?

Mindegy, lényeg, hogy szerintem senki nem néz le téged, mert senkit nem érdekel, hogy mi van veled... magadnak szúrtad el az életedet, illetve édesanyádnak, a testvérednek, meg a saját kisbabádnak okozol most nehéz éveket, mert mindannyiukra ráterhelted a saját felelőtlenséged következményét, de ez csakis a ti dolgotok, másokat egy percig sem érdekel. Nem hiszem, hogy mész az utcán és rádfintorognak.

2011. nov. 12. 16:09
 29/67 anonim ***** válasza:
0%

Sokmindent nem tudsz tenni, és ne is erre koncentrálj.

Az a baj ám, hogy annyira fiatal vagy, és tudom, hogy most nem hiszed el, de tényleg nagyon nehéz lesz. Még akkor is nehéz, ha szerető pár van melletted.

A gyerek óriási felelősség, és valljuk be, sok pénzbe kerül, sok gonddal jár.

Emellett a világ legjobb dolga édesanyának lenni.

Akik csúnyán néznek rád, csak arra gondolnak, hogy nem ez az az idő, amikor gyereket kellene szülnöd, és ebben igazuk is van.

De ne foglalkozz velük inkább, koncentrálj magadra, és a babázásra!

Könnyű szülést!

2011. nov. 12. 16:13
 30/67 anonim ***** válasza:
68%

Szia/Sziasztok!

Én nem ítéllek el, hogy megtartod a babát, a te döntésed, a te dolgod. Csak azért nem értek vele egyet, mert 17 évesen még nem vagy felelősségteljes ember, szinte még te is gyerek vagy.

Annyiból viszont könnyebb helyzetben vagy, hogy anyukád melletted van és támogat.

Én biztos nem tudnék úgy vállalni egy gyereket, hogy nem teremtettem meg neki az alapvető dolgokat. Babaruhák, kiságy, babakocsi stb. Valahogy nekem nem úgy esne, ha más venne meg mindent neki. Azt vallom, hogyha én vállaltam( normál esetben 2 ember vállalja), akkor ne mástól várjam el, hogy ad mindig, amit kell.

Tényleg háláld meg édesanyádnak, ha mindenben támogat és melletted áll, ha már így döntöttél, mert sok szülő nem így tenne.

2011. nov. 12. 16:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!