Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez tényleg akkora szégyen?

Ez tényleg akkora szégyen?

Figyelt kérdés

Anyukám elég korán szült engem és a nővéremet.

Nővéremet 16 évesen, engem 18 évesen.

Amikor ezt megtudja valaki mindig olyan furcsán viselkedik.

2011. nov. 7. 15:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
49%
Nem az,de egy kicsit furcsa.
2011. nov. 7. 16:21
 22/32 anonim ***** válasza:
80%
Minden az életkörülménytől, életcéltól függ. Aki tanulni akar/ gimnázium, egyetem/ nem teheti meg, hogy 16 évesen bevállaljon egy gyermeket. De akinek a család a célja, az akár ilyen fiatalon is megalapozza. Ma már le sem kell mondani mindenről, hisz levelezőn pótolni lehet az elmulasztottakat. De le a kalappal a szüleid előtt, ha harmonikus környezetet teremtettek nektek, anyukád fiatal kora ellenére is.
2011. nov. 7. 16:22
 23/32 anonim ***** válasza:
45%

Azért épeszű ember ma nem alapít családot 16 évesen.

Aki ezt lepontozza az önmagát minősíti.

2011. nov. 7. 16:22
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
Az embereknek semmi nem jó, látszik a lepontozós fajtáján is!
2011. nov. 7. 16:25
 25/32 anonim ***** válasza:
32%
Nem tartom furcsának, nagyszüleim idejében természetes, volt, hogy általában ilyen korban szültek már a nők.Manapság ez jóval ritkább, azért furcsállhatják tájékozatlanabb emberek.
2011. nov. 7. 16:26
 26/32 anonim ***** válasza:
Hát van egy barátnőm, aki ezekre mindig azt mondja, hogy sajnálja őket, mert valószínüleg véletlen csúsztak be (a mai világban ez igaz is, mert szerintem 15,16 évesen még nem akarnak gyereket).
2011. nov. 7. 16:26
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

"...Nem tartom furcsának, nagyszüleim idejében természetes,..."

Szépapáink ősének idejében meg az volt természetes, hogy agyonvertek egy nőt mert boszorkány, ...pedig csak klimaxuk volt.

Azért mert régen szokás volt valami az nem jelenti az, hogy az jó. Nem is értem ezt a mentalitást.

Régen pl "nem volt" családi erőszak se.

Ja hogy elverték az asszonyt a kapanyéllel? Az csak konstruktív diskurzus volt és nem erőszak.

Bezzeg ezek a ma kényes nők...!

2011. nov. 7. 16:33
 28/32 anonim ***** válasza:
67%

Számomra csak azért furcsa, mert nem tanult az elsőből?

Tehát lássuk be, valószínűleg nem tervezett 16 évesen leányanya lenni. De miután megtörtént, még 18 évesen is szül... nem tudom, tényleg furcsa.

Ha én 16 évesen szültem volna, akkor biztos csak a huszas éveimben vállaltam volna második gyereket. Egy gyerek is óriási felelősség, pláne 16 évesen. És vigyáztam volna nagyon, hogy ez még egyszer ne történjen meg, és ne legyek 18 évesen kétgyermekes anyuka.

2011. nov. 7. 17:16
 29/32 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó:

rossz a logikád. Az első valószínűleg véletlen volt 16 évesen, de minthogy azóta is együtt van a párjával az Anyuka, gondolom a másodikat akár már tervezhették is. Amúgy a kérdés szempontjából mellékes.

Ismét csak megerősítem, amit először is mondtam: nem szégyen. Korainak tartom én is, de ha 16 évesen felnőtt a feladathoz, vállalta a babát, és becsülettel felnevelték a párjával együtt mindkét gyermeket, akkor az sokkal inkább becsülendő. Ettől függetlenül nem állítanám követendő példaként a fiatalok elé, de pusztán ez így nem szégyen.

2011. nov. 7. 17:20
 30/32 anonim ***** válasza:
56%
Én is becsülöm anyukámat amiért 16 éves korától felnevelt pedig nem kellett volna neki, de ő engem választott és azóta sem bánta meg, az első pillanattól kezdve , hogy megtudta, 100%-ig várt, mindennap elmondta, hogy mennyire szeret és, hogy a legjobb ami történt vele az életben az én voltam. büszke vagyok rá és egyáltalán nem szégyenlem, sőt! ma mindenki csak néz minket , és összesúg hogy te nézd már neki nem is volt húga....hát nem is :) és sokkal jobb kapcsolatom volt vele, mert nem volt szinte generációkülönbség köztünk, anyuka és legjobb barátnő volt egyben, nem volt gondom soha azzal , hogy kivel beszéljem meg a problémám amikor anya kellett hogy legyen az volt, mikor barátnő akkor meg az, nem kívánhattam volna soha jobb anyát! és nem is fogok.
2011. nov. 7. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!