Férfigyűlölők, nősoviniszták vannak itt? Ti élhettek házasságban?
"Az erős férfi - gyenge nő a műlté.
Nem biztos, hogy fizikailag a férfi van fölényben."
Egy-két extrém esetből ne általánosítsunk. Azért mert vannak nagydarab, erős fizikumú nők, -"érdekes", őket nem is verik a férfiak! - nem legitimálható az átlagos testfelépítésű nők elleni erőszak!!!!
"Nem csak a fizikai fölény számít."
A fizikai illetve lelki erőszak nem mosható össze, mert ha valaki piszkálódik, kötözködik, azt ott lehet hagyni, de ha ütni kezd, és te gyengébb vagy nála, nem tudsz elmenekülni, ott és akkor rád méri, amit akar.
"Egy fitt nyugodt és viszonylag pihent ember és egy lestrapált, ideges , kimerült közül az előbbi van fölényben."
Remélem, ezt nem az anyák napján megpofozott nő kérdése kapcsán írtad, aki egyedül gondoskodott a házimunkáról és a kisbabájáról, tehát nem nevezhető viszonylag kipihentnek, még a férje a kocsmában "fáradt el"
"Az egyenjogúság azt jelenti, hogy egyenlő jogaink vannak.
Hogy mindenki elvégzia a SAJÁT dolgát, senki nem jár nagyon rosszul, és van szava."
Mi az, hogy saját dolga???? A nőnek a takarítás-gyereknevelés, a férfinak a csavargás-kocsmázás??????
Ez elég vesélyes fogalom, hogy "mindenki végezze a saját dolgát" - ezt úgy értelmezi mindenki, ahogy akarja.
"Nem azt jelenti, hogy mindig a "HÖLGY"-nek van igaza, és ő támadhatatlan. éS nem azt hogy egyenlőség címén apának kell mindkettőjük dolgát megcsinálni."
Ezt én egy szóval sem mondtam.
"Ma nekem - holnap neked."
Igen. Ismerek olyan párt, akik úgy osztották be, hogy pár évig a nő csinált mindent, aztán pár évig a férfi - és így mindketten ledoktoráltak. De ez is nagyjából egyenlő, csak nem napi remdszerességgel osztották el a feladatokat, hanem nagyobb időintervallum mentén.
"Nem kell elfutni az első konfliktusra. Meg kellene oldani."
HA valaki elkezdtett pofozkodni, az nem igazán tűnik megoható problémának. Én például le nem tudnék feküdni olyan férfival, aki lek.rvázott, megütött.
Számomra ott ő, mint a vonzalmam tárgya megszűnne létezni.
"Adj esélyt a férfiaknak! Úgyis hátrányos helyzetű kissebség."
El ne sírjam magam.
Egyébként tudtál erről a mozgalomról? Mert hogy ilyen is van.
Itt is olvasható, hogy a férfiak is a hagyományos nemi szerepek miatt halnak korán, és látják keveset a gyerekeiket. A közszférában és a magánszférában végzendő munkát ha egyenlően osztanánk mega nemek között, ez a probléma is csökkenne.
Hypathia
Hát, én 65 kiló vagyok, a párom meg 85, de mindig ÉN fektetem kétválra gyíőzöm le, legyen birkózás, vagy szkanderezés :)
Olyat kell választani, aki hagyja magát kicsit. De persze úy, hogy ne sértsen meg vele:)
Egyedül a főnököm apukája nyomott le szkanderban(szívműtétje után) Érdekes, a 100 kilós kollégáimmal szemben is MINDIG én győzök.)
Aki olyan agresszív, azzal hol találkozol? Hol ismerkedsz meg ilyennel egyáltalán?
A kérdés, tudom buta, de abból indult ki, hogy van-e aki eleve nem bízik a férfinemben, mégis vele él?
Jaj, Kedves Kérdező, a játszadozás-hancúrozás, amiről Te írsz, egész más, mint a tettlegességig fajuló konfliktushelyzet!!!
Ami a szkandert illeti, örülj, hogy ilyen erős vagy, de vedd tudomásul, hogy ez nem mondgató el minden nőről. Azért, mert valaki erős, nem szabad, hogy lenézze azt, aki bántalmazás áldozata lesz.
Hypathia
Jó, akkor majd mondom azoknak a nőknek akik erőszak áldozatai, hogy olyan pasival kell kezdeni akik kicsit hagyják magukat. Majd a bírói gyakorlatban is elmondják, hogy a csaj rosszul csinálta, mert erősebb pasi áldozata lett, aki ráadásul nem is hagyta magát.
Te tényleg ilyen naiv vagy, vagy csak játszod?
Amúgy meg egyértelmű, hogy a 100 kilós kollégáid is csak hagynak győzni. Ez aranyos tőlük, de egy bántalmazó, hidd el, qrvára nem ilyen aranyos.
Hogy a nők hol ismerkednek meg agresszív férfiakkal? Sajnos bárhol... Aki anno velem szemben a pofozkodást választotta a véleménynyilvánítás formájának, egy menő munkahelyen dolgozó, diplomás srác volt. Az erőszak nem köthető végzettséghez, anyagi helyzethez, stb. Előjeleit sem lehet mindig látni (bár a beteges féltékenység gyanús, illetve bármilyen hímsoviniszta beszólás, ami arra utal, hogy alacsonyabbrendűnek vagy bizonyos dolgokra alkalmatlannak tartja a nőket, továbbá, ha a pasi ütött már meg nőt, főleg ha ezt nem különösebben szégyenkezve meséli el)
Én nem férfigyűlöletnek értelmezném, ha valaki szakításra gondol a pofon után.
Amúgy meg nem kell megijedned, hogy minden ide író bántalmazott nő ott fogja hagyni a verekedő férjét, mert nagyon kevesen tesznek így - megfelelő segítség és önértékelés híján a többség úgyis ott marad és úgyis megint meg fogják verni, és ha a statisztikát nézzük, lesz olyen is, aki belehal. (Bántalmazott nő, aki ezt olvasod! Ne pont TE legyél az!!!)
Hypathia
11.32: nagyon sajnálom... :(
Esetleg említsd meg neki a Rape Recovery oldalunkat, ahol az erőszakot átélt ádozatoknak próbálunk segíteni a felépülésben:
Hypathia
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!