Férfigyűlölők, nősoviniszták vannak itt? Ti élhettek házasságban?
Általánosan elítélt szemét dolgokragyakran azt mondják, hogy "ugyan, hisz férfi".
Én sok szemét módon viselkedő pasit ismerek, de nőt is.
Csak az a csaj aki teljesen naív az sokat szívhat,ha mondjuk egymás után ilyeneket fog ki.
Nekem te tünsz kicsit himsovinisztának, amúgy.
Nem vállalom:) Csak joguk szerint szeretem, nem kivételezek.
Én a nőket is szeretem :)
Nem úgy.
De a legtöbb ember normális, szerintem.
Csak a lányok néha egymással nem jönnek ki. És az ilyen idegesítő tud lenni. Más bajom nincs a nőkkel sem.
De ha olyan nagyon egyenjogúak vagyunk, akkor mi sem engedhetünk meg magunknak többet a férfiakkal szemben, mint amit elvárunk tőlük, nem? Nekik is vannak hormonjaik, ők is kispaPÁK stb. Mentség van mindenkinek mindenre.
Szerintem ha egy nő helyesen viselkedik, akkor van esély rá, hogy ezt kapja viszonzásul is, (a párjától)nem?
"Szerintem a házasságnak kicsit többet kéne jelentenie,"
Ezzel egyetértek máskülönben.
Egyszer beszélgettem egy 20 év körüli sráccal, aki elmondta miként is csajozik. Annak a lényege az volt,hogy 14-17 év körüli kislányokra hajt és azt hazudja nekik, hogy tartós kapcsolatot akar, majd lefekszik velük és erre rá egyből dobja is őket. Mint kiderült a családilag instabil csajoknál volt főként sikere, de ilyen lányból sok van.
De sajnos ilyen pasiból is. Mire az a 14 éves lányfelnőtt lesz, esélyes az, hogy olyan masszív férfigyűlöletbe kezd amivel saját maga boldogságát is meggátolja,sajnos.
Nem nevezném adekvát válasznak, ha egy férfi, akinek kisbabája van, de vedelni volt a cimborákkal, és nem veszi ki a részét a házimunkából (! önmagában az erőszak, kihasználás egy formája, ahogyan azt egy férfi (!!), Szil Péter leírja!), még ócsárolja a feleségét, majd amikor az nemtetszését nyilvánítja, még pofon is vágja. A férfi részéről a pofon soha nem adekvát válasz, mert a felállás nem egyenlő: a nő nem tudja lefogni vagy ugyanakkorát visszaütni neki.
Nem férfigyűlölet és nősovinizmus, ha valaki ezek után fontolóra veszi a szakítást, ill. erre biztatja a kérdezőt.
Egy férfiszervezet véleménye a férfierőszakról:
Hypathia
Amúgy meg: feminista vagyok, és részben pont az ilyen alakok, meg az ilyen kérdések (!!!) miatt. Nem nősoviniszta, és nem férfigyűlölő vagyok, hanem az egyenlőség híve, ám ezt nem azt jelenti, hogy a testi erőkülönbségeket nem kell figyelembe venni, és ezentúl a férfiak nyugodtan pofozkodhatnak. A biológiai különbségekkel nem kell visszaélni.
Ha ez is releváns lenne: boldog kapcsolatban élek.
Igen, épp emiatt tartottam fontosnak tisztázni a különbséget.
H.
Az erős férfi - gyenge nő a műlté.
Nem biztos, hogy fizikailag a férfi van fölényben.
Nem csak a fizikai fölény számít.
Egy fitt nyugodt és viszonylag pihent ember és egy lestrapált, ideges , kimerült közül az előbbi van fölényben.
(Az nem számít, miért, hát persze, mindenki maga tehet arról, hogy éppen milyen, de mégis)
EGYENJOGÚSÁGOT!
Az egyenjogúság azt jelenti, hogy egyenlő jogaink vannak. Hogy mindenki elvégzia a SAJÁT dolgát, senki nem jár nagyon rosszul, és van szava.
Nem azt jelenti, hogy mindig a "HÖLGY"-nek van igaza, és ő támadhatatlan. éS nem azt hogy egyenlőség címén apának kell mindkettőjük dolgát megcsinálni.
Meg azt sem, hogy patikamérlegen kéne porciózni az egyenlőséget. Ma nekem - holnap neked.
Lehet olyan időszak, amikor egyiknek kelll a hátán vinni a másikat. Esetleg sokáig.
Nem kell elfutni az első konfliktusra. Meg kellene oldani.
Adj esélyt a férfiaknak! Úgyis hátrányos helyzetű kissebség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!