Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szégyenlem magam a nincstelens...

Szégyenlem magam a nincstelenség miatt?

Figyelt kérdés
Tudom volt már hasonló kérdés, még mielőtt valaki nekem esne. Szóval van egy több éves kapcsolatom. A barátom jóval tehetősebb mint én. Én munkanélküli vagyok. Nem élünk együtt. A lényeg hogy ő sosem kérkedik a pénzével, viszont én kezdem szégyelni magam mellette a nincstelenségem miatt. Most festik a szülei házát, és elmondta hogy 6 szakembert fogadott a munkára. Ilyenkor annyira kicsinek érzem magam mellette anyagilag. Ö sosem fogja megérteni a helyzetem, hogy milyen érzés nincstelennek lenni. Ö életem szerelme, de kissebbségi érzésem van mellette. A hiba bennem van mert én érzem így, és nem vagyok irígy a pénzére, de aki volt már munkanélküli az megérti amit érzek most. Nem tudom meddig bírom ezt az érzést elviselni. Azon gondolkodom hogy elhagyjam-e?
2011. okt. 28. 08:36
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Van angol alap nyelvvizsgám, és németül is beszélek. Van érettségim, szakmunkásom és irodavezetői végzettségem. Munka meg nincs!
2011. okt. 28. 10:53
 22/35 bánomisén ***** válasza:
Nem tudom, a németet milyen szinten beszéled, de ha jól, akkor azzal tudnál tanítást, vagy korrepetálást, esetleg fordítást vállalni. Azt otthon is csinálhatod, vagy eljárhatsz tanítani házakhoz, és lenne belőle pénzed, meg el is foglalnád magad.
2011. okt. 28. 10:56
 23/35 anonim ***** válasza:

És mi tart vissza attól, hogy angolul vagy németül jobban beszélj, esetleg egy harmadik nyelvet megtanulj?

Én is negyedik nyelvnek tanultam az említettet, két felsőfokú és egy középfokú nyelv mellé.

Ha megelégszel azzal, hogy "van alapfokom és egy végzettségem", ilyen mentalitással munkát is nehéz lesz találni. Mindig van hova képezni magad, nem kellene ennyivel megelégedni...

2011. okt. 28. 10:56
 24/35 anonim ***** válasza:
A barátodnak milyen végzettsége, szakmája van? Milyen jellegű munkát végez? (pl. villanyszerelő, flottamanager, orvos, asztalos, stb)
2011. okt. 28. 10:58
 25/35 A kérdező kommentje:
Magas beosztású rendőr.
2011. okt. 28. 11:00
 26/35 anonim ***** válasza:

Hirtelen amit találtam: www.euwork.hu - itt egész jó kereseteket lehet megcsípni külföldön, társalgási szint az elvárás. Néhány hónap alatt tudnál félretenni és máris behoznád a lemaradást.

De ezer ilyen oldal van még, google nekem rengeteget kidobott.

2011. okt. 28. 11:01
 27/35 anonim ***** válasza:

A magas beosztáshoz tudtommal a Rendőrtiszti Főiskolát kell elvégezni. Ezért mondom, hogy jó keresethez jó végzettség/képzettség kell.

Azt pedig saját tapasztalatból mondom, hogy a magas szintű nyelvtudásra van igény - ez alatt a felsőfokot értem.

2011. okt. 28. 11:03
 28/35 A kérdező kommentje:
Rengeteg helyre telefonáltam, és ugyanennyi helyre beadtam az önéletrajzom, szóval keresek munkát! Az hogy vagy vissza sem jeleznek, vagy elutasítják az embert, egy idő után nyomasztó tud lenni.
2011. okt. 28. 11:03
 29/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, további szép napot kívánok nektek!
2011. okt. 28. 11:05
 30/35 anonim ***** válasza:
Sok internetes meló van, otthon végezhető, próbálkozz azokkal..
2011. okt. 28. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!