Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szégyenlem magam a nincstelens...

Szégyenlem magam a nincstelenség miatt?

Figyelt kérdés
Tudom volt már hasonló kérdés, még mielőtt valaki nekem esne. Szóval van egy több éves kapcsolatom. A barátom jóval tehetősebb mint én. Én munkanélküli vagyok. Nem élünk együtt. A lényeg hogy ő sosem kérkedik a pénzével, viszont én kezdem szégyelni magam mellette a nincstelenségem miatt. Most festik a szülei házát, és elmondta hogy 6 szakembert fogadott a munkára. Ilyenkor annyira kicsinek érzem magam mellette anyagilag. Ö sosem fogja megérteni a helyzetem, hogy milyen érzés nincstelennek lenni. Ö életem szerelme, de kissebbségi érzésem van mellette. A hiba bennem van mert én érzem így, és nem vagyok irígy a pénzére, de aki volt már munkanélküli az megérti amit érzek most. Nem tudom meddig bírom ezt az érzést elviselni. Azon gondolkodom hogy elhagyjam-e?
2011. okt. 28. 08:36
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Szia..szerintem kicsit erzekenyebb vagy most a penz ugyekre, amiatt hogy nincs munkad! Ha lesz allasod akkor helyre jonnak majd a dolgok..nagy on bizalmat ad az embernek ha van egy munka helye..te is tudsz majd kolteni erre arra :) Szoval ne felj :) Es ne hagyd el a parod legalabb nem kell 20-30 evet dolgoznod egy lakasert ha egyutt akartok majd lakni..(ha erted a celzast) :-)
2011. okt. 28. 09:59
 12/35 anonim ***** válasza:
Pl apukám jó módú, a párom családja nem az. Mondogatták is neki egy időben otthon hogy nem lesz jó stb.. Mikor összeköltöztünk nem volt munkája csak néha 1-1 maszek meló. A lényeg hogy mindenki azt mondta apa tart el minket stb. Az igaz hogy nagyon jó fej a családom és kaptunk egy házat kezdésnek, de a belső átalakítást nekünk kellett állni. Tehát utána nincs adakozás. Páromat bántotta a helyzet, de anyukám is bíztatta, hogy most nincs annyi munkája még de mi lesz ha majd lesz. Akkor most ne kelljen mert nincs munka de ha lesz akkor kell ? A lényeg hogy az idei évben már nem panaszkodhatunk mert már ő is bele tesz annyit a családi kasszába mint én és van hogy jóval többet. Kezdetben meg csak 30 ezret tudott. Szóval nekem így is úgy is kellett, és nem néztem hogy nem volt pénze. Segítettem neki munkát keresni , most meg már annyi van sokszor hogy nincs idő a házra, lenne még mit csinálni. Szóval az az elvem hogy te most munkanélküli vagy de ez változni fog, de te ugyanaz az ember vagy. Kár ezen görcsölni. Próbálj segítséget kérni tőle, hátha betud valahová ajánlani dolgozni ő vagy a családja
2011. okt. 28. 10:01
 13/35 bánomisén ***** válasza:

Abban igaza van a barátodnak, hogy aki nem elfoglalt, az többet agyalog. Ez nem bántás, meg kritika, ez puszta tény. Biztos vagyok benne, hogy majd amikor már neked is lesz elfoglaltságod, nem fogsz ezen morfondírozni.

Esetleg nincs valami tanfolyam, ahová beiratkozhatnál? Lekötnéd az idődet, energiádat és még plusz esélyt is szereznél a munkavállaláshoz. A párod meg látná, hogy képzed magad.

2011. okt. 28. 10:04
 14/35 A kérdező kommentje:
Igen, valóban az önbizalmam a béka feneke alatt van. Nagyon ritkán igaz de néha érezteti azt hogy ő mennyire fontos ember. Azaz lehet nem szándékosan, de én mostanában egyre jobban érzékeny vagyok az ilyenekre. Segíteni ö munkaügyben sajnos nem tud. Tudjátok ti is mi folyik munkaügy terén szép kis hazánkban. Elkeserít ez is. Nem sajnáltatom magam, csak jól esik most kibeszélni azt amit érzek. Köszönöm szépen hogy "meghallgattok".
2011. okt. 28. 10:11
 15/35 A kérdező kommentje:
Sajnos beleestem abba a helyzetbe hogy már csak 3 hónapig jár a munkanélküli segély, ugyanis szeptember közepétől lettem munkanélküli. A tanfolyamok meg szeptembertől indultak. (A munkaügyis képzések)
2011. okt. 28. 10:14
 16/35 A kérdező kommentje:
Karácsony előtt pár nappal fog lejárni a munkanélkülim. Az is a lehető legjobbkor...
2011. okt. 28. 10:15
 17/35 bánomisén ***** válasza:
Biztosan van erre is valami megoldás, kérdezd meg a munkaügyi központban, mit lehet ilyen esetben tenni. Lehet, hogy valahogy mégiscsak betuszkolnak egy tanfolyamra, vagy javasolnak más ingyenes, vagy nagyon olcsó tanfolyamlehetőséget.
2011. okt. 28. 10:17
 18/35 A kérdező kommentje:
Ez volt az első amit megkérdeztem a munkaügyiben. Szept közepén már minden tanfolyamra megvolt a létszám.
2011. okt. 28. 10:20
 19/35 anonim ***** válasza:
akkor is igényeld a szoc segélyt, és közben keresel folyamatosan, és nem csüggedsz.
2011. okt. 28. 10:34
 20/35 anonim ***** válasza:
Nyelvet akkor is tudsz otthon tanulni. Interneted van, ott meg annyi jobbnál jobb ingyenes anyag van, hogy ihaj. Fél évig voltam munkanélküli, akkor alapszinten így tanultam meg egy idegennyelvet, mert nem volt pénzem tanárra. Letöltöttem ingyenes tananyagokat, hanganyagokat, tényleg győzi az ember válogatni, annyi jobbnál jobb anyag van fent, ráadásul ingyen.
2011. okt. 28. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!