Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon szégyenlem magam,...

Nagyon szégyenlem magam, hogyan tehetném túl magam ezen a dolgon? Hasonló helyzetek?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy ritkán, társaságban szokásom iszogatni, ez nem is lenne baj, mert általában tudom, hol a határ, ám tegnap túllőttem a célon. Azon kaptam magyam, hogy nem nagyon tudom kontrollálni magam, olyan dolgokat mondtam el másoknak, amiről amúgy nem beszélnék, olyat tettem, ami amúgy nem jellemző rám, és hazafele menet meg- megimbolyogtam. Buli volt, mindenki ivott, végülis nem voltam nagyon feltűnő, mégis utálom magam emiatt és nem tudok tükörbe nézni. Nem mondhatni, hogy problémák elől menekülök, ezért iszom, de félek, hogy jó úton haladok az alkoholizmus felé.

Ha ítélkezni akarsz, akkor inkább ne írj, tudom, hogy erre nem lehetek büszke, azért írtam, hogy tanácsot adjon olyan, aki esetleg hasonló cipőben jár...

22-L

2010. nov. 7. 11:14
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%
Lehet gyakorolni, hogy ne beszélj hülyeségeket, én inkább mosolygós vagyok és poénosakat próbálok szólni. Ne érezd magad sz@rul. Nem ez volt az utolsó eset. Arra azért vigyázz, ha matt vagy, akkor könnyebben kihasználnak. (sexuálisan) Én biztosan megpróbálnám! 35F
2010. nov. 7. 11:23
 2/33 anonim ***** válasza:
84%

Ha ált. mértéket tartva iszol, nem haladsz az alkoholizmus felé. Én is szoktam iszogatni mértéket tartva, de pl. legutóbb egy szerelmi csalódás miatt rendesen berúgtam, de olyan barátok társaságában akiknek már nem mondhattam olyat amit ne tudtak volna.

A szégyenérzet is ismerős, elmúlik pár nap/hét múlva.

3/33 anonim ***** válasza:
70%

22 évesen kicsit becsiccsentettél egy buliban? Áááhh, hát ettől nem fog összedőlni a világ. És valószínűleg alkoholista sem leszel. Mindenkinek ki kell engedni néha, ilyen kis "szalonspicc" még a legkonszolidáltabb embereknél is belefér alkalomadtán.

Miért félsz annyira, hogy ettől majd valami utolsó gazemberré válsz? Ennyi félelem meg a bűntudat ilyen kis semmiség miatt nem igazán reális.

Föl a fejjel!

4/33 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ha egyszer berúgtál, az még semmit nem jelent. Akkor haladnál az alkoholizmus felé, ha heti szinten berúgnál, de ha csak egyszer, az még semmi, sőt, szerintem néha még jól is eshet. Az ember pedig beszél hülyeségeket alkoholos befolyásoltság alatt, ez természetes. Ha legközelebb találkozol a barátaiddal, mondd nekik, hogy ne haragudjanak, ha megbántottál valakit, többet ittál a kelleténél. Ezt biztos meg fogják érteni. Sok sikert:)
 5/33 anonim ***** válasza:
70%

Mindenkivel megesik, hogy néha többet iszik a kelleténél... a társaság jó része biztos szintén be volt csiccsenve, a kutya se fog emlékezni rá, épp te mit mondtál. Az alkoholizmus teljesen más, ahhoz naponta kéne meginnod min. 160 grammnyi alkoholt, hozzátartozik a lelki függőség is stb. Nálad nem ez a helyzet áll fenn. Legközelebb egyél rendesen, igyál sok vizet és alkoholt csak mértékkel;)

A tegnapi esetet meg vedd tanulságul.;) De emiatt igazán ne érezd rosszul magad.

2010. nov. 7. 11:25
 6/33 anonim ***** válasza:
27%
Nem kellene alkoholt fogyasztanod. Már az is elgondolkodtató, hogy olyantól kérsz tanácsot, aki iszik ugyan, de feltehetőleg keveset beszél. Hidd el, van élet a pia nélkül is. Legfeljebb lecserélődik a baráti köröd.
2010. nov. 7. 11:26
 7/33 anonim ***** válasza:
17%
Soha többet ne igyál alkoholt.
2010. nov. 7. 11:29
 8/33 anonim válasza:
77%
Az semmi én állítólag a szomszéd ajtón dörömböltem :S
2010. nov. 7. 11:31
 9/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem első eset volt, talán harmadik vagy negyedik eddig, minden eset után jelentkezett ez a bizonyos undor...

2010. nov. 7. 11:31
 10/33 anonim ***** válasza:
27%

Az egész korosztályod jó úton halad az alkoholizmus felé.

Ne aggódj, nem lógsz ki a sorból.

Tisztelet a kivételeknek, sajnos egyre kevesebb van

2010. nov. 7. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!