Nagyon szégyenlem magam, hogyan tehetném túl magam ezen a dolgon? Hasonló helyzetek?
Arról van szó, hogy ritkán, társaságban szokásom iszogatni, ez nem is lenne baj, mert általában tudom, hol a határ, ám tegnap túllőttem a célon. Azon kaptam magyam, hogy nem nagyon tudom kontrollálni magam, olyan dolgokat mondtam el másoknak, amiről amúgy nem beszélnék, olyat tettem, ami amúgy nem jellemző rám, és hazafele menet meg- megimbolyogtam. Buli volt, mindenki ivott, végülis nem voltam nagyon feltűnő, mégis utálom magam emiatt és nem tudok tükörbe nézni. Nem mondhatni, hogy problémák elől menekülök, ezért iszom, de félek, hogy jó úton haladok az alkoholizmus felé.
Ha ítélkezni akarsz, akkor inkább ne írj, tudom, hogy erre nem lehetek büszke, azért írtam, hogy tanácsot adjon olyan, aki esetleg hasonló cipőben jár...
22-L
Nem kell szégyellned magad emiatt.
Máddal is megesik. Ettől még nem leszel alkoholista...
Szerintem tanulj meg belesz@rni és nem azzal foglalkozni, hogy ki mit gondol/mond rólad. Csak attól kell elfogadni, akitől számít is, mert az mondjuk építő kritika. Én kb. 16-17 éves korom óta aktívan buliztam, piáltam, cigiztem... és??! Biztos én is mondtam olyat vagy csináltam is amit nem kellett volna, de őszintén szólva teszek rá. Persze az szerintem extra durva mikor csaj annyira leissza magát, hogy 2-3 ember is végig megy rajta. Volt olyan csoporttársam, aki elment egy pasival, mikor visszajött kérdeztük tőle, hogy ugye nem feküdtetek le. Erre ő lazán: - Nem, csak lesz0ptam. Na az ilyen durva.
Amikor összejöttünk a - most már - férjemmel, 22 voltam és együtt folytattuk a bulizást. Majd teltek az évek és elmaradoztak a bulik, illetve átalakultak baráti összejövetelekké. Leszoktunk mindketten a cigiről és ma már mondhatni egy csepp alkoholt nem iszunk. Kb. 1 évben 1x ha lecsúszik egy sör, de ennyi. Persze van 2 gyerekünk is, ők is hozták ezeket a változásokat.
Szóval, te szerintem marha messze állsz az alkoholizmustól és próbálj meg egy kicsit belesz@rni a dolgokba.
29/N
Nos itt jön elő az egyedül ivás előnye! Ha otthon egyedül iszol, akkor
- az sokkal kényelmesebb mintha kocsmában , buliban tennéd ugyanezt. Például kényelmesen tévézhetsz zenét hallgathatsz (elfogadható hangerőn amit szeretsz), és kényelmes itthoni ruhákban lehetsz.
- Nem kell szégyellned magad másnap, mert bármit is csinálsz, mondasz, azt nem látja hallja senki.
- Nem kell elviselned, hogy vadidegenek beléd kötnek, megszólítanak, beszélgetni akarnak veled, vagy egyszerűen csak az arcodba fújják a füstöt.
- Nem kever senki semmit az italodba és biztonságban vagy.
- Nem kell annyit innod mint a haveroknak, elég éppen annyit amennyi neked jól esik.
- Nem rabolnak ki, ha elalszol és másnap nem kell fejfájósan azon agyalnod, hogy hogyan juss haza.
- Lényegesen olcsóbban megúszhatod a fogyasztást, hiszen ha te vásárolod az italokat, kb: fele annyiba fog kerülni, mint egy szórakozóhelyen.
Nos, tömören ennyi! Örülök, ha segíthettem.
11:55-ös!
Ha már egyedül iszogatsz otthon, na az már tuti, hogy az alkoholizmus jele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!