Szégyenlem költeni a szüleim pénzét. Mit gondoltok erről?
Nem vagyunk szegények, ettől függetlenül mindig a pénz a téma itthon, legalábbis a szüleim között, apum sajnálja mindenre. Kifizeti a számlákat, de kajából már a legolcsóbb, legszarabb minőségűt esszük. Másról ne is beszéljünk, ruháim is alig vannak pl. Nem tudom ezek miatt e, de mindig is utáltam a szüleim pénzén venni ezt azt, mert nem az enyém, és a fejemhez vágnák, hogy "ez is a miénkből van". Akarok venni egy gitárt, 10.000 forint lenne. Éppenséggel van annyi pénz a bankszámlámom, de nem tudom mit tegyek. Akartam menni idén is dolgozni, de ami be volt ígérve, hogy mehetek nem jött össze. Szinte minden nyáron ez van. Csak 1 év múlva fogok dolgozni, rendesen, de addig nem akarok várni. Az a baj mindenre azt érzem, hogy nem az enyém. Így a szobám üres, szinte teljesen, csak pár lemezem van, persze az is az ő pénzükön. Talán ha nem lenne ez a pénzimádat itthon máshogy látnám, de jelenleg ez van meg ez is lesz, ti mit tennétek, hogy kezelnétek ezt?
21/F
ha igazából jól éltek és nem kell nélkülözni, mindenre van elég pénz, akkor nyugodtan kérj pénzt, vagy költsed arra, amire szükséged van.
én is szégyellem anyám pénzét költeni, így nem is kérek tőle azért, hogy magamra költsem, mert nincs. az én szekrényem is üres, nagyon sok minden kellene, nagy igényeim nincsenek.
de ha nektek nincs ilyen problémátok akkor ne szégyeld, idős korkba lehet hogy rád lesznek szorulva, meg amugy is a gyerekük vagy.
16/L
próbálj meg keresni alkalmi diák munkát!
aki keres, az talál (ez a diákmunkára igaz)
szerintem a gitárt vedd meg - akkor tudsz gyakorolni, és ez jó befektetés. 21 éves vagy, felnőtt, nem kell a nyugdíjas évekre halasztani ezt. (és jól kiegészíti a diákmunka utáni szabadidőd lehetőségeit.)
Ha a szüleid pénzét nem pazarlod, azt veszed rajta, ami feltétlen kell, szerintem nem lesz baj - biztos ők is akarják, hogy tanulj, befejezd a tanulmányaidat.
én is megértelek utálom ha valami nagyobb dolgot vesznek nekem mert akkor mondhatom hogy azért nem dolgoztam meg
de ha megbeszéled velük hogy szeretnél egy gitárt akkor szerintem belemennek
amugy ha fogsz dolgozni és még otthon fogsz lakni fogod segíteni a szüleidet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!