Miért ilyen a férjem? Nagyon rosszul esik nekem.
Van egy 4 éves kislányunk és egy 6 éves fiúnk.
A kislányunkat állandóan kényezteti és babusgatja, sokszor megengedi neki ,hogy velünk aludjon.
Amikor én ölelgetem és szeretgetem a fiúnkat, akkor rámszól ,hogy nem babusgassam mert anyámasszony katonája lesz.
Soha nem öleli meg a fiúnkat.
Amikor a fiúnk akart egy kicsit odabújni hozzánk az ágyban akkor ráparancsolt ,hogy takarodjon innen.
Hát nem szomorú, hogy így viselkedik a fiatokkal?
A felvett ridegséged szívből jönne? Inkább egy magadra erőltetett valami, ahogy én érzem.
Szerintem az egy nagyon rossz dolog, ha olyan érzelmet mutatsz a családban, ami nem a szívedből jön. Romboló. Nézz csak a férjedre!
Azt gondolom, hogy inkább azokat az érzéseket kellene előhoznod magadból, amit akkor érzel, ha a helyzetre, a fiadra, a jövőjére, a férjed viselkedésére gondolsz. Mit érzel ilyenkor?
A 27-ei 19.21-es válaszoló vagyok, aki - családi tapasztalatok birtokában - részletesen elemezte, melyek a férjed viselkedésének reális kockázatai. Hozzászólásomban azt is említettem, hogy ez a férfi-tipus mereven elzárkózik attól, hogy család-terapeuta segítségét vegyétek igénybe.
Ugyanazon este, 19:38-kor, érkezett egy kiváló hozzászólás. Minden szaváról érzik, hogy írója szakember. Stílusa lényegre törő, és - ami fontos, - konkrét, "házilag kivitelezhető" tanácsot adott. "Technikai" tanácsot, amelyet esetleg pszichológustól kapnál, akihez személyesen kéne elfáradnod. A 19:38-as szakembernek hála, ezt már nem kell tenned. Részletesen leírta a tanácsolt eljárás szakaszait: azt, hogy mit mi után kéne tenned. Az a hozzászólás rengeteget ér; ha lehet, ne riadj vissza az ott leírtak alkalmazásától.
Együttérzéssel kívánok minden jót.
egy szakember nem adhat konkrét tippeket
egy szakember csak rávezethet a helyes útra...
szóval totál nem szakemberi az a tipp és ráadásul én kételkedem abban, hogy ez sikert érne el
a férj én úgy látom önbiz.hiányos, és fél attól hogy a fia is anyámasszony katonája lesz
ezt nem szeretet megvonással lehet orvosolni...
Az, akit én idéztem, épp ezt tette. "Kézenfogta" a kérdezőt, és megpróbálta rávezetni a helyes útra. Diszkréten, célravezetően, okosan. Lehet, hogy nem "főállású" pszichológus, de hogy pszichológiát tanult - és annak foganatja lett - egészen biztos. Azon a területen is, mint mindenütt, vannak tehetségek és.."favágók". A 19.:38-as nem az utóbbi - akárki legyen. De többet mondok: oké megengedem, hogy nem szakember. Akkor azonban hiperintelligens ember - örülni kell, hogy ide tévedt.
Kedves előző: más véleményen vagyunk Te meg én - de ez nem azt jelenti, hogy nem tiszteljük egymást. Segíteni akarsz, tiszta, jó szándékkal. Sokszor üdvözöllek..szorítsunk együtt ennek a családnak.
az a tipp a szemet szemért elv....
én nem fogadnám el
Az a tipp - talán - az egyetlen "tükör", amit a feleség a férje elé tarthat. Ha pedig a férjben van minimális (érzelmi) intelligencia, rádöbben a miértre - és eljön az idő, hogy meg is köszöni..a fiát-lányát együtt átölelve. Ezzel a módszerrel a feleség nem feltétlenül roncsolja a kapcsolatukat, sem egy felnőtt embert. Jó, persze, - mint mindennek, - ennek is vannak kockázatai, de akkor jelentősek igazán, ha - ismétlem - az elutasító apa igen komolyan sérült, vagy érzelmiintelligencia-hiányos (miközben lehet, hogy hihetetlen nagy tudású..vegyészmérnök, CNC-esztergályos, vagy bármi más. A kettő járhat együtt). A feleségnek nyilván tudni kell felmérnie, hogy férje esetében miről van szó, s annak alapján cselekedni.
És most megyek..Annak a mérhetetlen-szeretett, vér szerinti családtagomnak a sírjához, aki kiemelkedő értékű emberként, élete delén, - indirekte - egy ilyen "nevelés" következményeibe halt bele. (Nem a gyermekem volt..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!