Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha életetek első...

Mit tennétek ha életetek első anyák napján megkapnátok életetek első pofonját a férjetektől?

Figyelt kérdés

Kicsit összeszólalkoztunk mert nem segít semmit nekem.Én nyakon öntöttem vízzel mert trágárul, nyomdafestéket nem tűrően beszélt velem (azért mert másnapos volt), mire ő leköpött és pofon vágott.

Hozzáteszem, hogy a kisbabánk 10 hetes.

2009. máj. 3. 21:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
92%
Hát nem tudom, én se tudnám megbocsátani, ha ezt tenné velem a férjem. Már a pofonra se lenne mentsége, de az, hogy leköpött, ennél jobban nem is lehetne megalázni egy embert. De ami még hihetetlenebb nekem, hogy Te is úgy gondolod, hogy megérdemled ezt. Ha Te nem tiszteled saját magad Ő mért tenné?
2009. máj. 4. 11:12
 42/63 anonim ***** válasza:
58%
Azt hiszem ebben a helyzetben egyikőtök sem viselkedett a legszebben. Mindenki a pofonról és a leköpésről beszél, de nekem nem jutna eszembe, hogy leöntsem a férjem azért, mert csúnyán beszél velem. Ezt bizony szavakkal kellett volna elintézni, s akkor megúsztad volna következmények nélkül. Ha engem nyakon öntenének, nem is tudom, hogy reagálnék rá. Természetesen nagyon UNDORÍTÓ dolog volt a férjed részéről amit tett, de szerintem hirtelen fel sem mérte, hogy ebben az esetben hogyan reagáljon. Ha ilyen még tényleg nem történt,akkor ülj le vele és beszéljétek meg a tényleges problémátokat, mert úgy gondolom, hogy van mit megbeszélnetek. Ha nem hajlandó változni és segíteni, akkor hagyd el, mert később is konfliktusaitok lesznek ebből. Ha változik bocsásd meg neki, és persze te is kérj bocsánatot tőle.
2009. máj. 4. 11:16
 43/63 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem mindenki követ el hibát.

Te, kedves kérdező azt, hogy egy másnapos férfival nem érdemes összeszólalkozni, még akkor sem, ha igazad van.

Akik azt írják, hogy egy pofonra sosincs magyarázat, azok nem éltek át olyan helyzetet, amikor megérdemelték volna.

Engem egyszer ütött meg a párom, kb. annyi ideig voltam még vele, míg összepakoltam a cuccomat. Ismertem őt annyira, hogy tudjam, ez bármikor megtörténhet újra és újra.

Volt egy időszak, amikor a férjemet én is nagyon-nagyon ki tudtam akasztani, komolyan mondom, néha már azon lepődtem meg, hogy nem kevert le egyet. Neki meg tudtam volna akkor bocsátani ha nem tudja magát türtőztetni. Még talán a leköpést is megérdemeltem volna, annyira ocsmányul viselkedtem.

Van egy ismerős házaspár, akiknél X. év után a férfi részéről elcsattant egy pofon, amit nagyon-nagyon megbánt, a feleség megbocsátott, azóta eltelt huszonsok év, soha nem ismétlődött meg. Azért mert az ilyen helyzetekről nem hallunk, még vannak ilyenek is.

Az, hogy milyen a te férjed, csak te tudhatod.

Kívánom, hogy helyesen döntsél.

A legfontosabb:

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!

2009. máj. 4. 11:20
 44/63 anonim ***** válasza:
100%

Anyámat is megütötte apám,én akkor 3 hónapos voltam.Amúgy addig nem jött belőle elő a vadállat,azóta ez gyakran előfurdult.Akkor azért ütötte meg mert a drága anyósa ráfogta,hogy megcsalta.El is költözott velem,de apám visszacsábította,majd ismét jól megverte.Lehet én vagyok a hibás mert megszülettem,mert azelőtt 5 évig semmi ilyesmi nem volt,azóta pedig folyton.Csak azóta nem csinálja,hogy én elköltöztem otthonról.

Tégy ahogy neked jól esik,de tudd,hogy aki egyszer megüt az többször is megteheti...

2009. máj. 4. 11:45
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

Mi a párommal mind a ketten hirtelenek vagyunk, de az nem lenne mentség arra, hogy megüssön. Engem nem vertek a szüleim sem gyerekkoromban, a páromnak sem lenne joga hozzá. Felnőtt emberek vagyunk. Minden családban vannak viták, veszekedések sajnos nagyon stresszes a világ. De nem ok arra, hogy az ember megüsse a másikat.

Én a helyedben fognám a gyerekemet,és viszontlátásra!

2009. máj. 4. 13:34
 46/63 anonim ***** válasza:
90%

"Egyébként én is unom már a sok feminista nőt, persze, ha ők követnek el hibákat, akkor egyből jön a duma, hogy: "áááááá, mindenki hibázhat, meg áááááá mondd el a párodnak, ha igazán szeret úgyis megbocsájt, ha mégsem, akkor nem is szeret....""

a feminista nő nem = a részrehajlással. mindenki lehet részrehajló, és nem társadalmi identitás kérdése, hogy mit mond. a feminista az, aki a nők egyenlő jogaiért harcol, és felhívja a problémákra a figyelmet. például a családon belül erőszakra, meg arra, hogy egy pasinak megalázó lehet egy nő pofonja, de nem hal bele, mert egy nő nem tud akkorát ütni. ha egy nő kap egy pofon, a fal adja a másikat, és bármi történhet vele.

persze senki se pofozzon senkit fel. de két pofon között is van különbség. öltek már pofonnal meg "véletlenül" valakit. "Nem akartam akkorát ütni/nem gondoltam hogy az üvegajtónak esik neki tőle" kifogással. Hát akkor sem nő ütött.

2009. máj. 4. 14:45
 47/63 anonim ***** válasza:
24%
Tudod,mit jelent az,hogy csúsztatás?
2009. máj. 4. 14:51
 48/63 anonim ***** válasza:
98%

Előre szólok, FÉRFI VAGYOK és olvastam a hozzászólásokat.

Tehát véletlenül sem mondhatja rám senki, hogy feminista nő lennék és rosszul ítélem meg a dolgokat vagy részrehajló vagyok.

(Igen, ez célzás volt.)

Őszintén, amikor olvastam, hogy leöntötted vízzel kérdező... hát szerintem nem volt jó ötlet.

Nem tudom mit mondott, amiért leöntötted; de tény, hogy a részeg embert hagyni kell mert felesleges vele vitázni, mert nem képes normálisan gondolkodni. Olyan mintha a kutyának magyaráznál, de talán még annyira sem érti meg. Képzeld el, hogy a palacsintasütővel veszekedsz :) Ez is kb. olyan, semmi értelme. Másnap kell lehordani, akkor hatásosabb és legalább emlékezni fog rá.

DE nem vagyok képes az ő pártjára állni, mert én is voltam már hasonló helyzetben. Márpedig én nagyon dühös tudok lenni ilyen dolgokért is. De ha olyan teszi, akit szeretek összeszorítom a fogam és inkább kimegyek a szobából mert tudom, hogy ha ottmaradok örökre megutáljuk egymást, mert olyat teszek amit egyikőnk sem tudna elfelejteni.

Emellett azt gondolom ettől semmi baja nem lesz az embernek, és valószínűleg a másik sem unalmában önti nyakon vízzel.

Az, hogy pofon vágott még magyarázható, hirtelen dühös lett. Ráadásul vedd figyelembe, hogy részeg volt.

De az, hogy leköpött, hát ne haragudj de az ilyen ember egy féreg. Valóban megalázott ezzel és nem tisztel téged. És különben is milyen szánalmas, aljos dolog már ez? Komolyan szégyellném magam, ha ilyet tennék.

Sok barátnőm volt már, mindenféle. De sosem ütöttem meg egyiket sem, pedig voltak ám köztük kiállhatatlan hisztis nők is.

Őszintén valaki mondjon már egyetlen olyan okot, amikor egy nő megérdemel egy pofont! Én már találkoztam olyannal, aki a polcról kezdett el rámolni és dobált szét minden drága dolgot, de nem vertem meg, hanem simán lefogtam a kezét és nem engedtem el amíg le nem nyugszik. Pedig még meg is harapott és sikított vagy 10 percig, de mégsem vágtam falhoz, hogy betörjön a feje vagy hasonló.

Arra ha valaki (egy erős férfi) megüt egy nőt nincs mentség. Soha.

Az mondjuk mentségére szolgálhat, hogy ittas volt. Ilyenkor az ember nem önmaga, és olyasmit is megtesz amit egyébként nem tenne.

Szerintem üljetek le és beszéljétek meg a dolgot. Viszont ha a továbbiakban egyszer is megüt azonnal add be a válást és menjetek el a kisbabáddal.

És nagyon is igaz az, hogy aki egyszer megtette átlépett egy határt és onnantól legközelebb sokkal előbb ütni fog megint.

És mielőtt egyesek ellenkeznének. Nem azt mondtam, hogy aki megüt egy nőt az onnantól rendszeresen verni fogja. Hanem hogy ha bármikor olyan helyzet áll elé sokkal előbb ütni fog, mert már nem lesz ott az a határvonal ami eddig olyan nagy visszatartó erőt jelentett.

Én ezért figyelek arra, hogy sose üssek meg senkit (nőket) mert tudom magamról, hogy ha egyszer megütöm onnantól nem tudnék leállni. És nem tudnék együtt élni a tudattal, hogy ilyen mocskos dolgot tettem.

A legmocskosabb dolog amit az életben egy férfi tehet, hogy egy nála gyengébb embert megüt (igazából ok nélkül) és kihasználja az erőfölényét. Ez nem dicsőség, eláshatná magát az összes ilyen ember.

Komolyan, most belegondoltam, még az állatok is különbül viselkednek, mint egyes emberek.

2009. máj. 5. 05:29
 49/63 anonim ***** válasza:
100%

Javítás: olyan helyzet áll elő*

És elnézést a sok szóismétlésért, csak nehezen tudtam összeszedni a gondolataimat, miután elolvastam a hozzászólásokat. Amikről ugye jóérzésű embernek megvan a véleménye...

2009. máj. 5. 05:35
 50/63 anonim ***** válasza:
94%

A pofon a kopes es a tobbi durva ez nem vitas, de azert nem lehet allaspontot foglalni a kerdesben, mert ez a szituaciotol fugg. Feltetelezem,h a ferjed a baba elott sem segitett es sztem ha nincs hozzaszokva vki a rend rakashoz,akkor nem valoszinu,h ez megvaltozik. Nekem pl egyertelmu,h elmegyek egy eskuvore a parommal egyutt,akkor egyutt is tavozunk, szoval igy pl eselye sincs, berugni es utana tiszteletlenul viselkednie velem.

Szoval nekem mar ebbol is lejon,h a parod nem tisztel elegge. Viszont amiota lattam par Monkia Show-t sokszor megertem,h pasik nyakon vagjak a noket, de mondom ez szituacio kerdese. Ha engem vki nyakon ontene vizzel egy vita keretein belul, elegge morcos lennek. Nekem ez olyan,mint egy pofon.

2009. máj. 5. 11:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!