Ami családunkban ugy nevelkedtünk hogy hetente fürdés valamikor 2hetente. Anyám még mindig igy fürdik. Nem gáz ha valaki igy neveli a gyerekeit?
Beszéltem vele rola mondta hogy az ő idejükben fürdőszoba se volt. Lavór volt hetente 1szer.
Most viszont elzárta a vizet a sok vizszámla miatt igy már 2 hete nem fürödtünk . Elvileg ma lesz fürdésnap.Mit tegyek?
Igaza van annak, aki a németeket mondta. Való igaz, hogy nem fürdenek minden nap,mert egészségtelennek tartják. Még a német tankönyvünkben is szó volt erről.
Viszont a testhajlatokat és intim részeket minden nap megmossák, csak nem fürdenek meg mindössze hetente 2-szer maximum.
Így, hogy mosakszanak mellette szerintem ez nem gond, (bár én nem bírnám ki, hogy ne tusoljak minden este) a bőrükre vigyáznak, de az, hogy ti kéthetente fürödtök és mosakodni sincs lehetőség az egyszerűen borzalmas. Nem irigyellek. A suliban biztosan van zuhanyzó, használd azt.
Ez nem pénz,hanem igényesség kérdése.Érdekes,régen a nagymamáméknál emlékszel pl ,hogy kútról hoztuk a vizet,mégis minden nap kötelező volt a fürdés.
Attól,hogy valaki szegény,még lehet tiszta és igényes.Az,hogy te nem érzed büdösnek őkeet,semmit nem jelent,valószinüleg a te szagod is ugyanolyan.
Az,meg,hogy nem egészséges a napi fürdés,arrol annyit mondok,hogy egy fél napra bemegyek a városba dolgozni,és délután olyan retek jön le az arcomról a tonikkal,mintha minimum kőmüves lennék,pedig egy kórházban dolgozom..
Akkor képzelem milyen,ha hetente egyszer fürdesz. Aki a napi tisztálkodást úri kiváltságnak tartja,az saját magát minősiti ezzel...
15:20 vagyok, a 61 %-os. A fürdést természetesen úgy értem, hogy nem kádban, hanem gyors zuhanyzással. Beleállok a kádba, magamra folyatok annyi vizet, hogy vizes legyen hipp-hopp mindenütt. Ez 20 másodperc. Ezután elzárom a vizet, fogom a tusfürdőt, az orrom hegyéig bekenem magam vele, a valagamat is mosom természetesen, mensi alatt meg főleg! S amikor már mindenem tiszta hab, akkor megnyitom újra a zuhanyrózsát, és 2 perc alatt leöblítem magamról a vízzel.
Ne mondja már azt még anyukád sem, hogy ez akkora kiadás lenne kettőtöknek naponta. Szerintem mondd el ezt neki, hogy kádba ülni, vizet folyatni nem kell, de legalább így hadd zuhanyozzatok.
Basszus, a németekre visszatérve: a németek nagy többsége hetente egyszer-kétszer fürdik a rossz vízminőség miatt, mivel kemény. Más tájakon, vagy egy-két családban viszont fürdenek minden nap.
Eltérő, de inkább elterjedt a heti fürdés, mivel szárítja a bőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!