Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám nem hoz haza ételt?

Anyám nem hoz haza ételt?

Figyelt kérdés

Volt már fent hasonlo kerdes. Tegnap bejelentette, hogy ő nem tart el, így kenyeret sem hoz haza, épp készülök a felvételire és azt a kevés pénzemet ami van is nyelvvizsgára szeretném költeni. Jogosítványra és egyéb dolgokra.

20 eves fiu letemre 55 kilo vagyok, anyam eheztet.. Es gyerekkorom ota ezt teszi, nem foz itthon, de mar haza sem hozza a hozzavalokat. Tegnap bejelentette, hogy kenyeret sem hoz haza, igy ma reggel egyszeruen (mivel most nincs nalam penz) nem tudtam elindulni itthonrol. Semmifele elelmiszer nincs itthon, talan par szem paradicsom, fel zacsko szaraz teszta, egy keves rizs, majonez, hagyma, ilyenek. De par-par szem.

Egyre betegebb vagyok, anyammal meg nem tudom megertetni, h nemes celokert kuzdok, de ha kozben elvagja a torkom nem fogok a finishbe futni.

Nincs kiut, tonkre fog tenni. Korhazba fogok kerulni. Nemtom. Most tenyleg legyen az, hogy lopjak itthonrol? Vagy mi? Mit tehetek? Enyhen megorult, zarassam dilihazba, adjam el a lakast es eljek meg a penzbol? Nincs esszeru megoldas. En nem tudok annyi penzt osszekaparni, h normalisan eltartsam magam. O meg tudna segiteni, de nem akar. Merthogy "menjekeldolgozni" de azzal is tisztaban lehetne, h palyakezdokent ez mennyire nehez. Es jelenleg nem ezzel vagyok elfoglalva.

Nincs mese, amig a tobbiek lediplomaznak el nem fog veszni a semmiben. Baratnom sincs, ilyen csaladi korulmenyek kozott kepzelhetitek mennyire remek ember lehetek.

2011. okt. 4. 11:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
94%

40.000-et keresel, 1,5 hét alatt, ebből elmentél fesztiválozni, meg ezt és azt venni, jah meg vitamint:D nem is kaját...teljesen igazad van:D

Amúgy te mondtad, hogy most van pénzed, holnap szépen elsétálsz veszel ki pénzt és veszel kaját. Amúgy azt nem értem, hogy minden második bokrban vagy takarékszövetkezet, vagy bank vagy automata van.

2011. okt. 4. 13:26
 52/64 anonim ***** válasza:
88%
Ha annyira éhes lennél felülnél egy buszra vagy elsétálnál, de te inkább itt ülsz és sajnáltatod magad, elég szánalmas ....ez lemaradt:D
2011. okt. 4. 13:28
 53/64 anonim ***** válasza:
92%

Hát szerintem meg kamu az egész!!De látod bejött,mert kaptál egy csomó választ!Jó a sztori!

Gratulálok!

2011. okt. 4. 13:31
 54/64 Joyce ***** válasza:
89%
Elmesèlek valamit, csak hogy làsd, nem csak te vagy szar helyzetben. 9 èves voltam mikor nagymamàm meghalt,anyàm intèzetbe dobott, 15 èves koromban kivett onnan ,mivel , mint minden intèzetben felnött gyereknek,volt pènzem.Aztàn a pènzem felèlte fèl èven belül, kiment ausztriàba dolgozni,nekem el kellett mennem dolgozni a suli mellett hogy tudjam magam, ès a kisöcsèm tartani,sokszor èn se ettem csak hogy az öcsèmnek legyen.Ez igy ment addig amig nem lett elèg pènzem hogy elmenjek otthonròl.Most a pàrommal ès a 3 hònapos kislànyommal èlek eggyüt SAJÀT csalàdi hàzban, amit mi a sajàt pènzünkön vettünk,amièrt gürcöltünk 2 melò helyen 3 müszakban, emellett mèg takaritani is jàrtam.Mind1 milyen munkàt talàlsz, menny kertèszkedni,vagy takarits,valami csak van, amùgy èn is abba hagytam a sulit a melò miatt, de most bepotòltam a lemaradàsom, most is tanulok, mert most megtehetem,hisz ezèrt gürcöltem 7 èven àt.Dobd fèlre a tanulàst, hisz most nem vagy olyan helyzetben hogy tanulhass,inkàbb dolgozz, a nyelvvizsga vàrhat!Az az anyukàd hibàja hogy ö ilyen, DE az meg a te hibàd hogy hagyod hogy ezt tegye veled.LEHETETLEN NINCS csak tehetetlen ember, amùgy szerintem az 55 kilòddal semmi baj, egy idösek vagyunk èn 50 kilò vagyok , ès eszek mint àllat :D Megèrtem hogy szar, bizonyàra a depressziòd miatt nem làtsz normàlis kiutat ebböl a szituàciòbòl,hidd el, elöbb lesz bajod a depressziòtòl , minthogy nem eszel eleget, es ne vitaminokat vegyèl, a kaja sokkal olcsòbb! Egyèbkènt független ettöl amit leìrtam, nagyon felidegesitettem magam anyàd viselkedèsèn, tudod ha az èn lànyom ül mèg 20 èvesen a nyakamon megfogom a kezèt ès elinditom a helyes ùton, de az biztos, amìg szüksège lesz ràm èn ott leszek vele,hisz ezèrt szültem meg, ö a mindenem, de làtom anyàd ezzel nem ìgy van, ne aggòdj, majd ö is lesz idös egyszer, aki segìtsègre szorul,majd akkor beintesz neki ès rà fog jönni mit vètett! Kitartàs!
2011. okt. 4. 13:52
 55/64 anonim ***** válasza:

én azt mondom ebben a helyzetben mindegyik fél hibás.

ha a ti gyereketek 20évesen kerülne ilyen helyzetben,ti is inkább éheztetnétek? mert én nem! próbálnék segíteni,hogy minnél hamarabb tatpra álljon..!

egy normáis szülő nem így viselkedik a gyerekével.

én mint szülő leülnék megbeszélni a helyzetet a fiammal/lányommal és tisztáznám vele,hogy neki mik a jövőbeli tervei.

2011. okt. 4. 13:58
 56/64 anonim ***** válasza:
96%

Komolyan, az előző kérdésednél is megmondtuk, hogy a saját szemedben keresd már meg a rohadt geerendát.

Picsogsz, mint egy hülyegyerek (jah igaz, mert az vagy)

Felnőtt ember vagy, anyád nem gyerekszerepbe kényszerít, hanem azt akarja, hogy ÖNÁLLÓ, felnőtt emberré válj végre.

Szörnyű, ő a saját keresetéből eszik, de neked nem vesz, ugyan van saját pénzed, amit elherdálsz szórakozásra, meg nyelvvizsgára, ami azért nem életbevágó, mert ha éhendöglesz, ugyan nem mész el vizsgázni, hidd el nekem.

Jah, persze, amúgy nekem is lehetnének milliárdjaim ilyen-olyan prjektből már, meg vehettem volna kocsit is, meg blabla, csak épp depis voltam, amiért az élet kegyetlen és hüpphüpp. Szállj le a földre. Nem anyáddal kéne foglalkoznod, az hogy ilyen, egy tény, lehet vele egyet érteni, meg nem, a probléma szempontjából teljesen kockás. Emeld fel a segged, menj el dolgozni, keress pénzt, költözz el, kajáztasd magad, akkor nem kell anyádat nézni, ahogy eszik. Aztán ha ezzel már boldogulsz, még mindig felvételizhetsz, nyelvvizsgázhatsz, meg hasonló dolgok. Persze minek az, ha a szuper vállalkozásaidból vígan megélhetsz. XD XD XD

Volt egy lakótársam, pont egy ilyen szájhős marha mint te (nem ő vagy véletlen?)... az szülei utálták, mert életképtelen volt, hazug, mindenkit megbántott, hogy arcnak érezze magát, és fiktíven hülyére kereste magát ő is. Kaját meg tőlünk lopott, mert arra nem futotta valahogy. :D

Barátnőd azért nincs, mert szánalmas vagy. A nőknek férfi kell, és nem egy hisztis majom, akire főzni, mosni, takarítani kell, mert maguknak nem csinálnák meg. De persze kifogaást mindenre lehet találni, persze a sanyarú sorsod az oka mindennek, véletlen se te magad.

2011. okt. 4. 14:58
 57/64 anonim ***** válasza:
91%

"ha a ti gyereketek 20évesen kerülne ilyen helyzetben,ti is inkább éheztetnétek? mert én nem! próbálnék segíteni,hogy minnél hamarabb tatpra álljon..! "

nem lehet, hogy valamivel kiérdemelte ezt? én azt mondjuk nem hiszem, hogy egy szülő ok nélkül ilyen....és én sem tennék ilyent, de ha a gyerekem 20 évesen ilyen világtalan lenne, akkor lehet....

valószínű nem vették fel egyetemre, mindenféle haszontalan előkészítőkkel húzza az időt, amikor elmehetne dolgozni is....én azt mondom, nem kell mindenkinek diploma, akinek nem megy, annak nem kell erőltetni, menjen dolgozni.

2011. okt. 4. 15:14
 58/64 A kérdező kommentje:
elherdálom nyelvvizsgára? megalol. az átlag velem egyidős teenagereknek könyörögni kell általában hogy csinálják már meg, a seggük alá kell tolni. én meg "elherdálom?" hol élsz te? szatyorban?
2011. okt. 4. 17:38
 59/64 Joyce ***** válasza:
''Reggel'' olvastam a kèrdèsd, nem megy ki a fejemböl mèg mindig,ha gondolod, valòszìnü, hogy tudok segiteni ìrj e-mail-t.
2011. okt. 4. 18:01
 60/64 anonim ***** válasza:
93%
Én ezt most nem hiszem el. Adva van egy 20 éves ember, aki nem jár nappalin suliba, tehát nem kap utána anyuka csp-t, gyerektartást, adókedvezményt, szóval nem a "gyerek után járó pénzből" él. 20 évesen alkalmanként (nem napi 8-12 órában) dolgozik, pénzt keres vele (nem is keveset, mert 1,5 heti munkáért 40.000.- Ft az nem kevés), emellett készül a felvételire. A pénzéből jut kresz-vizsgára, fogszabályzóra, cipőre, ruhára, fesztiválra, tehát mindarra, amit egy felnőtt ember egyébként meg szokott venni magának a keresetéből. Mégis mi a fészkes francért kellene az anyjának eltartania??? Azért, mert nemes céljai vannak? Kérdező, szépen menj el napi 8 órában dolgozni, akkor lesz pénzed, mellette készülj a felvételire, aztán nyugodtan tanulj estin, vagy ha akarsz nappalin és mellette dolgozz! Te úgy gondolod, hogy ha neked 30 éves korodig lesznek nemes céljaid, akkor 30 éves korodig el kell, hogy tartsanak, míg te időnként dolgozol, de ha depirohamod van akkor nem, a pénzt meg teljes egészében magadra költöd, anyádtól meg elvárod, hogy téged is eltartson? Hát, szerintem mélyen szégyelld magad a hozzáállásod miatt! Én bármelyik gyerekemet el fogom tartani addig, amíg nappalin tanul, de ha nem, akkor menjen szépen dolgozni. Ha mégis tanulni akar estin, akkor tegye, de az "útkeresést" nem a szülőkkel kéne finanszíroztatni. A fizetésedet meg évek múlva is kajára kell majd költened és nem fesztiválozásra, legfeljebb akkor, ha marad rá. Vagy úgy gondoltad, hogy a kaját majd mindig megveszi neked valaki, te meg simán felélheted a fizetésedet? Ha ilyen elfuserált gondolkodásmódod van, akkor szerintem anyád azzal tenné a legjobbat neked, ha szépen kiköltöztetne a lakásból is, hogy tanuld meg, milyen a saját lábadon állni, és nem elvárni mindent. Mielőtt valaki elmagyarázza, hogy itt csak 100-as IQ alatt írnak, jelezném, hogy felette vagyok a 100-nak, van diplomám, amit munka mellett szereztem, és van két gyerekem, akit támogatni fogok amíg rászorulnak és amíg megérdemlik. De nem szeretném, ha te lennél a fiam. Ekkora önző tahót ritkán látni. Diliházba csukatnád az anyádat, felélnéd a lakása árát csak azért, mert nem akar eltartani téged, aki felnőtt, munkaképes ember vagy, csak éppen jobban szereted másra költeni a pénzt mint kéne. Még jó, hogy ha ezt felveted bármelyik elmeorvosnak, hamarabb zár be téged mint őt.
2011. okt. 4. 18:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!