Túl nagy kérés az asszonytól, hogy hetente 2x takarítson legalább?
Na a sok koszos jól lepontozott :))
Nem baj, nálam meg az kap 0 pontot, aki nem képes tisztaságot tartani a lakásában !!
Egészséges kosz az, hogy nem vagyok tisztaságmániás, és nem járok törlőronggyal a zsebemben.
A szomszédunknál nem szabad mezítláb rálépni a laminált parkettára, mert az foltos lesz, és rohan törölgetni! Ettől vagyok rosszul. A ház van érted, vagy te vagy a házért...
Még egy kis történet. :)
A férj hazaér a munkából és a három gyermekét pizsamában találja a kertben,
a sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chipszes
zacsik, üdítős dobozok mindenhol szanaszét.
A feleség autójának az ajtaja tárva nyitva, csakúgy mint a kert bejárata, a
kutyának nyoma sincs.
Amikor belép a házba még nagyobb rendetlenség fogadja. Egy csillár
leszakadva törötten hever a földön, a szőnyeg a falhoz gyűrve. A nappaliban
a tv teljes hangerővel üvölt és mindenhol szanaszéjjel ruhadarabok és
játékok hevernek. A konyhában a mosogató dugig edényekkel, az asztalon és a
tűzhelyen ételmaradékok, a hűtő ajtaja tárva nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött
pohár az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött... Egyből rohan fel a
lépcsőn (átgázolva a további játékokon,ruhadarabokon és egyéb akadályokon)
aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett.
A hálószoba felé vezető úton észreveszi, hogy a
fürdőszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyósóra, bent csuromvíz minden, a
WC papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém a tükörre kenve...
Most már rohan a hálószobába felkészülve a legrosszabbra.
És a feleségét ott találja az ágyban...édesen összekucorodva, egy könyvvel a
kezében, aki észrevéve, hogy megjött, felnéz és mosolyogva megkérdi tőle:
- Szia drágám, hogy telt a napod?
A férj dühösen nézi:
- De mi a fene történt ma itt?
A feleség ártatlanul:
- Tudod mindennap, amikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni hogy
mi a f..szt csinálok egész nap?
Férj még dühösebben:
- Persze,... ÉS!
Ekkor a feleség édesen rámosolyog:
- HÁT MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT!!!!
Én ilyenkor mindig azon gondolkozom, hogy ti ugye házasok vagytok. És benned most merül fel először ez a probléma.
Azelőtt ismertétek egymást egyébként? Soha nem sikerült megbeszélni, vagy kitapasztalni, milyen a másik?
Nekem nincs férjem, vőlegényem van, még messze van az esküvő, de ismerem, tudom mire hogy reagál, tudja, hogy én sem vagyok egy takarítós típus, én meg tudom róla, hogy nagyon szereti a rendet. Ha kell, összeszedem magam a kedvéért (no meg ha időm van), tehát a lényeg, hogy már vagy két éve megbeszéltük az ilyen problémákat. és még van egy vagy két év, mire össze is házasodunk (fősuli, meg munkahely hiányában). De már nem létezik, hogy meglepetés érjen, max ha egyszer gyerekeket vállalunk, mert olyan helyzeten még nem voltunk.
Egy kicsit ellentmondásosnak érzem az utóbbi kommenteket. Egészséges kosz, meg minden, de azért belátjátok, ha egy nő nem tart folyamatosan rendet a lakásában, akkor az bizony igen hamar meglátszik. Persze, hogy van egy határ, ami már nekem is túlzás, de meg vagyok lepődve, hogy egyes nőknél ezek a határok mennyire kitolódnak.
Nekem volt olyan barátnőm, hogy azért nem szerettem hozzájuk menni, mert attól féltem, hogy rögvest felállok, és elkezdek takarítani.
Én speciel utálom a koszt, meg a rendetlenséget, de nem járok ronggyal a kezemben, évek alatt kifejlesztettem, hogy melyik nap mit kell megcsinálnom ahhoz, hogy élhető legyen a lakásban az élet.
És igenis, ezt egy nő jobban tudja, vagy legalábbis jobban kellene tudnia. A férfiaknak más feladataik vannak, nyilván be kell, hogy segítsenek a házimunkába olykor-olykor, de én pl. nem várom el a férjemtől, hogy állandóan azt lesse, hogy mikor kell porszívózni. Ez az én szerepköröm.
Hála az égnek, sok gürizés, lemondás árán megadatott, hogy szép házunk legyen, de azt rendben is kell tartani!!
10:43 ez olyan hülye gondolkozás, hogy egy férfinek más a feladata.Pl. egy panelban, nem nagyon van "férfi"munka.
Meg olyan idétlen gondolkozás ez a házimunkákat nemek szerint csoportosítani.
Hát mindegy, szerintem meg az az idétlen, hogy így eltorzult a világ.
Tényleg elérjük lassan (nők), hogy csak reprodukciós célokra leszünk alkalmasak, mert minden feladatunkat el akarjuk tolni magunktól.
Igenis, vannak női, meg férfi szerepek, és elég baj, hogy ezt sokan nem ismerik le manapság.
Az én férjem rengeteg dologhoz jól ért (technikai, szerelési, műszaki dolgok stb.), - ezeket egyébként panelben is meg kell csinálni :) - én meg jól főzök, tudom, hogy melyik tisztítószert mikor kell használni, ha kell varrok, tudom, mit lehet együtt mosni, mit nem stb.
Mi így egészítjük ki egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!