Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvárható a mai világban, hogy a férj dolgozon, az asszony meg otthon legyen a gyereket rendezze, meg mosson, főzőn, takarítson?
Én úgy gondolom, itt nem az "elvárható"-n van a hangsúly, hanem hogy "megengedhető-e" a mai világban, és azt hiszem, nem.
Mellesleg ez a modell akkor állta meg a helyét, mikor a mosást nem gép, hanem valóban az asszony végezte: mosófán, teknőben... stb. sorolhatnám.
Én eltudnám magam képzelni főállású anyaként.Itthon vezetném a háztartást, nevelném a gyereket, apa csak dolgozzon és tartson el minket.Ha nagyobbak lennének a gyerkőcök vállanék valami karitatív munkát.
Ehhez képest sajnos be kell adnom a picurkámat a bölcsibe, mehetek dolgozni a pénz miatt.
Ja, szülés előtt igazi munkamániás voltam:-)))
Ha van rá lehetősége,és nem állnak jól anyagilag,akkor a nő is dolgozzon szerintem.Míg megteheti,egészséges,van biztos helye,addig ő is ugyanúgy eljárhat dolgozni,ezzel is levéve bizonyos terheket a férj válláról.Természetesen,ha ezt megkívánja az anyagi helyzet,és így egyeznek meg.Ha máshogy egyeznek meg,és a férj jól keres,valamint nem kell túlhajszolnia magát a ólét érdekében,akkor választhatják a másik utat is,hogy a nő otthon marad.Én egyiket sem ítélem el,hiszen nem látunk bele senki életébe!
Én személy szerint nem tudnék otthon maradni,ha lenne munkalehetőség,de sajnos most nincs egyelőre.Ha lesz,természetesen ugyanúgy elmegyek dolgozni,mint a párom.Nem szeretném,ha egyedül ő gürizne.
A mai magyar világban nem várható el. Azért nem, mert egy fizetésből nem lehet eltartani 3-4-5 fős családot. Arról nem is beszélve, hogy arra az időre anyának is kell mind egészségügyi, mind nyugdíjbiztosítás, ami nem két forint pluszba.
Szívesen itthon maradnék az idők végezetéig háztartásbeliként, de önerőből képtelenek lennénk megélni. Azt pedig senki ne várja el, hogy jó busásan fizesse meg állambácsi az itthon töltött időt.
Érdekesek a válaszok...
Ugyanis pont ma volt egy kérdés ahol a harcos amazon épp azt nehezményezte, hogy a férje egész nap dolgozik, töri magát, neki "szegénynek" meg otthon kell ülni az egy szem gyerkőccel.
Jó látni hogy még vannak egészséges gondolkozású nők is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!