Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvárható a mai világban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárható a mai világban, hogy a férj dolgozon, az asszony meg otthon legyen a gyereket rendezze, meg mosson, főzőn, takarítson?

Figyelt kérdés
Azért.Mi a véleményetek erröl a kérdésröl? írom ki ezt a kérdés ,mert nagyon sok a munkanélküliség,főleg ahol több gyerek van az annya mindig hátérbe szorul.És valjuk be egy férfinek könnyebb munkát találni,mint egy nőnek!Mert ha a gyerek beteg ki lesz vele otthon?Természetesen az anyuka
2010. febr. 19. 14:41
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
70%

Én úgy gondolom, itt nem az "elvárható"-n van a hangsúly, hanem hogy "megengedhető-e" a mai világban, és azt hiszem, nem.

Mellesleg ez a modell akkor állta meg a helyét, mikor a mosást nem gép, hanem valóban az asszony végezte: mosófán, teknőben... stb. sorolhatnám.

2010. febr. 19. 14:45
 2/31 anonim ***** válasza:
50%

Én eltudnám magam képzelni főállású anyaként.Itthon vezetném a háztartást, nevelném a gyereket, apa csak dolgozzon és tartson el minket.Ha nagyobbak lennének a gyerkőcök vállanék valami karitatív munkát.

Ehhez képest sajnos be kell adnom a picurkámat a bölcsibe, mehetek dolgozni a pénz miatt.

Ja, szülés előtt igazi munkamániás voltam:-)))

2010. febr. 19. 14:45
 3/31 anonim ***** válasza:
88%
Aki megteheti,mért ne?! Nincs ezzel,semmi gond,de egy idő után megcsömörlik otthon a nő:S
2010. febr. 19. 14:47
 4/31 anonim ***** válasza:
91%
Hát ez egy örök probléma lesz a nőknél. Am kimondottan nem azt mondanám h elvárható. Inkább a felek közötti megállapodáson alapszik. De ha nem elég amit a férj tud keresni?
2010. febr. 19. 14:47
 5/31 anonim ***** válasza:
92%

Ha van rá lehetősége,és nem állnak jól anyagilag,akkor a nő is dolgozzon szerintem.Míg megteheti,egészséges,van biztos helye,addig ő is ugyanúgy eljárhat dolgozni,ezzel is levéve bizonyos terheket a férj válláról.Természetesen,ha ezt megkívánja az anyagi helyzet,és így egyeznek meg.Ha máshogy egyeznek meg,és a férj jól keres,valamint nem kell túlhajszolnia magát a ólét érdekében,akkor választhatják a másik utat is,hogy a nő otthon marad.Én egyiket sem ítélem el,hiszen nem látunk bele senki életébe!

Én személy szerint nem tudnék otthon maradni,ha lenne munkalehetőség,de sajnos most nincs egyelőre.Ha lesz,természetesen ugyanúgy elmegyek dolgozni,mint a párom.Nem szeretném,ha egyedül ő gürizne.

2010. febr. 19. 14:48
 6/31 anonim ***** válasza:
75%

A mai magyar világban nem várható el. Azért nem, mert egy fizetésből nem lehet eltartani 3-4-5 fős családot. Arról nem is beszélve, hogy arra az időre anyának is kell mind egészségügyi, mind nyugdíjbiztosítás, ami nem két forint pluszba.

Szívesen itthon maradnék az idők végezetéig háztartásbeliként, de önerőből képtelenek lennénk megélni. Azt pedig senki ne várja el, hogy jó busásan fizesse meg állambácsi az itthon töltött időt.

2010. febr. 19. 14:48
 7/31 anonim ***** válasza:
75%
Egy főállású anyának mondjuk 3 gyerekkel ideje sincs semmire, így igenis elvárható, hogy a férfi teremtse elő a szükséges anyagiakat. Ha gyermektelenek, akkor nyilván nem várható el. Sok dolog függvénye ez, én örülök, hogy itthon lehetek, és nem kell bölcsibe járassam a babát. Nem vagyok karrierista, lehetnék, de valamiért nekem a család sokkal fontosabb.
2010. febr. 19. 14:51
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy sérült gyermekem,aki egész nap igényli a társaságomat,úgyhogy nem is tudnék elmenni dolgozni.A férjem szerint teljesen jól van ez így,hiszen nem bíznánk rá senkire.Meg ugye az én keresetem elmenne a gondozójára.
2010. febr. 19. 14:51
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyukáméknál ez a helyzet. Apa dolgozik, 5 embert tart el egyedül a fizetésével, így válságidőszakban mondhatom elég nehezen. Az olyan helyeken, ahol az anya is dolgozik, nincs akkora szűkölködés mint nálunk. Igaz, hogy minket kárpótol az, hogy mindig mellettünk volt! De ha végzek a tanulmányaimmal, és férjhez megyek mindenképpen dolgozni fogok!
2010. febr. 19. 14:52
 10/31 anonim ***** válasza:
67%

Érdekesek a válaszok...

Ugyanis pont ma volt egy kérdés ahol a harcos amazon épp azt nehezményezte, hogy a férje egész nap dolgozik, töri magát, neki "szegénynek" meg otthon kell ülni az egy szem gyerkőccel.

Jó látni hogy még vannak egészséges gondolkozású nők is

2010. febr. 19. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!