Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvárható a mai világban, hogy a férj dolgozon, az asszony meg otthon legyen a gyereket rendezze, meg mosson, főzőn, takarítson?
Ha apuka simán el tudja tartani a családot, akkor miért ne. Máskérdés, hogy ha én megtehetném, akkor sem tudnék otthon lenni. Nekem kell a munka. Ettől is fontosnak érzem magam. Ha más nem is, de legalább 4 órában. Azt nem fogadom el, amikor apuka majd megszakad, hogy eltartsa a családot, de anyukának derogál elmenni munkát keresni.
De azért megjegyezném, hogy anyukáink is felneveltek 2-3 gyereket a munka mellett. Nekem is sok ismerősöm van, aki gyerekek mellett dolgozik. A munkanélküliségről meg annyit, hogy aki nagyon rá van szorulva, az nem válogathat, el kell fogadni mindent.
Nekem ugyan még nincs családom, de elvárni semmiképpen sem lehet. Nagyon jó lehet, ha megvan ez a lehetőség, hogy valaki otthon marad a gyermekeivel s vezeti a háztartást, még akkor is, ha ez néha kényszerűségből van (pl: elvesztette a munkáját).
Szerintem manapság a nők pedig nem elégszenek meg a háztartással, hanem mindenhol 100%-ot akarnak teljesíteni.
És kérem, hogy ne sértegessük egymást. Mert aki kényszerűségből van otthon (munkanélküli) annak talán a legnehezebb. Minden nap értelmet kell keresned, hogy végig tudd vinni a napodat. S igen kemény dolog újra visszatérni a munkaerő piacra úgy, hogy kihagyott az ember pár évet. Mert ha a friss diplomás, egyedülálló nő nem kell, akkor a családos, több gyermeket nevelő nő még nehezebben talál munkát.
Generációk nőttek fel úgy,hogy az anya dolgozott,a gyerekek bölcsibe-oviba-iskolába jártak,és a háztartás is rendben volt.Akkor még nem is volt ennyi háztartási-gép,mint most.Nem volt ennyi válás,és a gyerekek is tisztelettudóübbak,rendesebbek voltak,mint sok mai fiatal.Az anya rákényszerült,hogy ésszerűen nevelje a gyerekeket,éjjel aludjanak,segítsenek otthon koruknak megfelelően,a saját idejét is jól ossza be.Volt még arra is idejük,hogy szórakozzanak:mozi,színház,olvasás,barátok stb.Nem lettek depressziósak,mint sok mai nő.
Én a munkábajárás mellett szavazok.De ez sokban függ az otthoni körülményektől.Bármilyen jól keres is a férj,ha a házasságban gond van,akkor az osszony nagyon kiszolgáltatott lehet.
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie,mi számára a jó.
S igen, több fiatal anyukától hallottam, hogy a gyermek 2 éves kora után visszamegy dolgozni, mert szereti a gyermekét, de otthon antiszociális lesz, beszűkül. (Ugye most, hogy lecsökkentik a gyes időtartamát 2 évre, pedig már nem lesz túl sok választási lehetőség)
A nőnek is kell éreznie, hogy fontos, hogy tett valamit a családjáért. Persze azon kívül, hogy vacsorát főzött, takarított, mosogatott, mosott.
15:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!