Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvárható a mai világban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárható a mai világban, hogy a férj dolgozon, az asszony meg otthon legyen a gyereket rendezze, meg mosson, főzőn, takarítson?

Figyelt kérdés
Azért.Mi a véleményetek erröl a kérdésröl? írom ki ezt a kérdés ,mert nagyon sok a munkanélküliség,főleg ahol több gyerek van az annya mindig hátérbe szorul.És valjuk be egy férfinek könnyebb munkát találni,mint egy nőnek!Mert ha a gyerek beteg ki lesz vele otthon?Természetesen az anyuka
2010. febr. 19. 14:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
89%
Ezzel akkor van gond mikor apa lelép 15 év után és a nő ott marad a gyerekkel munka nélkül, pénz nélkül. Sok ilyet hallottam . A nő már elszigetelődött otthon és állítólag baromi nehéz az újrakezdés.Se ismerősök mert elásta magát otthon
2010. febr. 19. 15:02
 12/31 anonim ***** válasza:
87%

Ha apuka simán el tudja tartani a családot, akkor miért ne. Máskérdés, hogy ha én megtehetném, akkor sem tudnék otthon lenni. Nekem kell a munka. Ettől is fontosnak érzem magam. Ha más nem is, de legalább 4 órában. Azt nem fogadom el, amikor apuka majd megszakad, hogy eltartsa a családot, de anyukának derogál elmenni munkát keresni.

De azért megjegyezném, hogy anyukáink is felneveltek 2-3 gyereket a munka mellett. Nekem is sok ismerősöm van, aki gyerekek mellett dolgozik. A munkanélküliségről meg annyit, hogy aki nagyon rá van szorulva, az nem válogathat, el kell fogadni mindent.

2010. febr. 19. 15:04
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek,csak hát van ennek egy olyan oldala is,hogy van,aki nem is válogathat,mert eleve nincs miből válogatnia.Mondjuk,naponta küldözgeti az önéletrajzokat,de még válaszra sem méltatják.Bocs az OFF-ért.
2010. febr. 19. 15:06
 14/31 anonim ***** válasza:
30%
Elvárható, ha a gyerek nem jár még oviba (sztem egy 3-4 éves koráig maradjon ottho naz anyuci vele( ha sikerul bolcsibe iratni( mert ugyebár kevés a férőhely) akkor igenis menjen vállaljon egykis részmunkaidőst állást. De másik téma, hogy azt is nehéz találni. Ha az apuci kevés pénzt keres(és a nő otthon van holott melozhatna), amiből épphogy megélnek, akkor azt fogja gondolni hogy ebből elég, de nem szól a nejének. csak megőrül szép lassan, és idiota lesz:D
2010. febr. 19. 15:08
 15/31 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a nonek is jobb ha dolgozik. Elobb utobb megorul otthon. Elkenyelmesedik, eltunyul, nem talalkozik emberekkel, az agya hasznalata csak a hazimunkara ill. a gyereknevelesre korlatozodik le. Ne ertsetek felre, abszolut tisztelendo es igen nagy feladat ellatni egy haztartas es gyermeket nevelni, de sztem fontos az is, hogy mas iranyban is ki tudjon teljesedni mentalisan. En speciel nem maradnek otthon hosszu tavon. Arrol nem is beszelve, hogy sosem lehet tudni mit hoz az elet, az biztonsagerzetet ad, ha van onallo kereseted es nem a ferjedtol fuggsz.
2010. febr. 19. 15:12
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan még nincs családom, de elvárni semmiképpen sem lehet. Nagyon jó lehet, ha megvan ez a lehetőség, hogy valaki otthon marad a gyermekeivel s vezeti a háztartást, még akkor is, ha ez néha kényszerűségből van (pl: elvesztette a munkáját).

Szerintem manapság a nők pedig nem elégszenek meg a háztartással, hanem mindenhol 100%-ot akarnak teljesíteni.

És kérem, hogy ne sértegessük egymást. Mert aki kényszerűségből van otthon (munkanélküli) annak talán a legnehezebb. Minden nap értelmet kell keresned, hogy végig tudd vinni a napodat. S igen kemény dolog újra visszatérni a munkaerő piacra úgy, hogy kihagyott az ember pár évet. Mert ha a friss diplomás, egyedülálló nő nem kell, akkor a családos, több gyermeket nevelő nő még nehezebben talál munkát.

2010. febr. 19. 15:13
 17/31 anonim ***** válasza:
88%

Generációk nőttek fel úgy,hogy az anya dolgozott,a gyerekek bölcsibe-oviba-iskolába jártak,és a háztartás is rendben volt.Akkor még nem is volt ennyi háztartási-gép,mint most.Nem volt ennyi válás,és a gyerekek is tisztelettudóübbak,rendesebbek voltak,mint sok mai fiatal.Az anya rákényszerült,hogy ésszerűen nevelje a gyerekeket,éjjel aludjanak,segítsenek otthon koruknak megfelelően,a saját idejét is jól ossza be.Volt még arra is idejük,hogy szórakozzanak:mozi,színház,olvasás,barátok stb.Nem lettek depressziósak,mint sok mai nő.

Én a munkábajárás mellett szavazok.De ez sokban függ az otthoni körülményektől.Bármilyen jól keres is a férj,ha a házasságban gond van,akkor az osszony nagyon kiszolgáltatott lehet.

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie,mi számára a jó.

2010. febr. 19. 15:16
 18/31 anonim ***** válasza:
85%

S igen, több fiatal anyukától hallottam, hogy a gyermek 2 éves kora után visszamegy dolgozni, mert szereti a gyermekét, de otthon antiszociális lesz, beszűkül. (Ugye most, hogy lecsökkentik a gyes időtartamát 2 évre, pedig már nem lesz túl sok választási lehetőség)

A nőnek is kell éreznie, hogy fontos, hogy tett valamit a családjáért. Persze azon kívül, hogy vacsorát főzött, takarított, mosogatott, mosott.

15:13

2010. febr. 19. 15:17
 19/31 anonim ***** válasza:
74%
Kerdesedre a valasz:NEM,NEM VARHATO EL!!! Meg ha valsagban is vagyunk, nem kellene a kifogast keresni arra hogy ne dolgozz(ne haragudj de ez erzodott ki a kerdesedbol)!Az ilyen idok mindenkit megviselnek,de talpra kell allni csinalni amit csak tudunk es segiteni egymast!Az en baratnom csak az elmult evben kb 2 millio forintomba kerult mivel nem volt munkaja+nyaralas+kocsi+alberlet stb...(en fizettem)Igaz hogy angliaban elunk de hidd el hogy ez itt is nagy penz!Most jutottam el arra a pontra hogy megvaljak tole 5 eves kapcsolat utan.Tudom nagyon anyagiasnak hangzok de ugy erzem hogy nem jutok egyrol a kettore es o meg csak nem is keresheti a kifogast a gyerekre,mivel egy sincs.Remelem nem bantottalak meg ezzel!Sok sikert a jovoben!
2010. febr. 19. 15:26
 20/31 anonim ***** válasza:
Szerintem nem keresi a kifogást,csak feltette egy elgondolkodtató kérdést.Nem kellene egymást bántani folyton,főleg,hogy Neked van kereseted,és munkád.Nyilván a TE barátnőd más lapra tartozik,mivel ő nem is akart önálló lenni.Ne hasonlíts mindenkit őhozzá,mert nem látsz bele senki életébe!kerülhetsz még TE is férfi létedre kiszolgáltatott helyzetbe!persze,akinek van lehetősége,menjen is el dolgozni,továbbra is ez a véleményem,de aki nem tehet róla,hogy otthon van,azt nem kéne bántani!
2010. febr. 19. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!